Καλαμαριά: Τάμπλετ στα σχολεία παρέδωσε ο δήμος για τα παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών

4/12/2020 12:57    ποια είναι η διαδικασία
Ξεκίνησε χθες Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη, και συνεχίζεται σήμερα η παράδοση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (tablets) στα Γυμνάσια και Λύκεια της Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Αντιδημαρχία Παιδείας προκειμένου να ενισχύσει τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, υποστηρίζοντας τα παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών.

Οι πρώτες αυτές παραδόσεις αφορούν 190 περίπου tablets για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα έχει εγκριθεί δαπάνη και για την βελτίωση των συνδέσεων διαδικτύου, την προμήθεια φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (laptop) για τα σχολεία και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για την απρόσκοπτη εφαρμογή  της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Τις επόμενες ημέρες, ίσος αριθμός φορητών ηλεκτρονικών συσκευών θα παραδοθεί και στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Καλαμαριάς. Ο ψηφιακός αυτός εξοπλισμός θα παραδοθεί στους διευθυντές των σχολείων από τους οποίους θα τα παραλάβουν οι γονείς των μαθητών, ενώ το σύνολο των υπολογιστών θα αποτελεί δημόσια περιουσία και θα επιστραφεί στις σχολικές μονάδες με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμος Καλαμαριάς ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων τη σχετική (γραφειοκρατική) διαδικασία και προχώρησε στην προμήθεια των ηλεκτρονικών συσκευών διαθέτοντας από το ταμείο ένα σεβαστό ποσό, μετά από σχετικές ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικου Συμβουλίου.





Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αθανάσιος Γιαννακός, δεχόμενος τις ευχαριστίες των διευθυντών για την πρωτοβουλία που διευκολύνει το έργο τους, δήλωσε: «Μαζί με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη και τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών προσπαθήσαμε να υπηρετήσουμε με ευαισθησία τους μαθητές και τις οικογένειές τους στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Αμέσως μετά τις γιορτές και στην απευκταία περίπτωση συνέχισης της τηλεκπαίδευσης, ο Δήμος μας θα επανεξετάσει τις ανάγκες σχολείων και μαθητών και θα προχωρήσει, αν χρειαστεί, σε συμπληρωματική προμήθεια.  Παράλληλα, άρχισε η καταγραφή αναγκών για τον πάγιο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων με σύγχρονα ψηφιακά μέσα διδασκαλίας (διαδραστικούς πίνακες, projectors, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κτλ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 16/7/2025

Τετάρτη 167

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

20:00 15/7/2025

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

17:30 15/7/2025

Τετάρτη 16 Ιούλ 2025

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

15:00 15/7/2025

16 Ιούν - 1 Αυγ 2025

Άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

Άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

11:27 15/7/2025

Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 15/7/2025

Τρίτη 15/7

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado έρχεται στη θάλασσα της Καλαμαριάς

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado έρχεται στη θάλασσα της Καλαμαριάς

18:00 14/7/2025

18/07 - 25/07

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

13:29 14/7/2025

Δευτέρα 14/7

Αυτοσχεδιαστική stand up Comedy: «Καλά θα Πάει» στη Θεσσαλονίκη

Αυτοσχεδιαστική stand up Comedy: «Καλά θα Πάει» στη Θεσσαλονίκη

17:10 13/7/2025

Δευτέρα 14/7

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν

13:00 13/7/2025

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Κλασικά Έπιπλα