Σαρλ Μισέλ: Για την Τουρκία το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού πρέπει να τελειώσει

4/12/2020 14:52    Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Η ΕΕ πρέπει να μείνει σταθερή σε αυτά στα οποία κατέληξε στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Θέλουμε να σεβαστούμε να κράτη-μέλη, να σεβαστούμε τα συμφέροντά μας, να υπάρχει συνοχή, εστάλησαν μηνύματα τον Οκτώβριο και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σταθεροί σε αυτά που είπαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου» σημείωσε ο Σαρλ Μισέλ υπογραμμίζοντας σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «για την Τουρκία πιστεύω ότι το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού πρέπει να τελειώσει».

Ο κ. Μισέλ προσέθεσε ότι αναφορικά με την Ανατολική Μεσόγειο «εξετάσαμε τα οικονομικά ζητήματα , τα ζητήματα στο μεταναστευτικό , τα ζητήματα ενέργειας για παράδειγμα αλλά η προϋπόθεση για να προχωρήσουμε σε αυτή την περιοχή σημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς προκλήσεις , τις εχθρικές δηλώσεις και το να μη σέβεται τις διεθνείς αρχές».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισήμανε ότι αφενός η ΕΕ επιθυμεί περισσότερη σταθερότητα σχετικά με τις σχέσεις της με την Τουρκία, αφετέρου όμως είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της εφόσον η 'Αγκυρα δεν αλλάξει στάση.




Επόμενο Προηγούμενο