Καλαμαριά: Συγκεντρώθηκαν χρήματα για την αγορά λεωφορείου για παιδιά με αναπηρία

8/1/2021 15:44    Δώρο ζωής
Δώρο ζωής, για να μπορούν τα παιδιά με αναπηρία να έχουν πλέον απρόσκοπτα πρόσβαση στην εκπαίδευση, πέτυχε η εκστρατεία «Κίνηση ζωής για τα παιδιά της «Συζωής» για την αγορά ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου.

Περισσότερα από 40.000 ευρώ από 362 δωρεές υποστήριξης από ιδιώτες και εταιρείες συγκεντρώθηκαν για την αγορά του ειδικού λεωφορείου μεταφοράς ΑμεΑ του Συλλόγου γονέων ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες «Συζωή».

«Λίγες μόνο μέρες μετά την έλευση της νέας χρονιάς, με τη στήριξη και τη δύναμή σας, καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο που είχαμε, συγκεντρώνοντας το ποσό των 40.507,60Euro (ποσοστό επίτευξης στόχου 101,27 %)» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Η εκστρατεία ξεκίνησε για να μπορέσουν όλα τα παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Για το σκοπό αυτό απαιτούνταν η προμήθεια ενός μικρού λεωφορείου, ειδικά διαμορφωμένου για μεταφορά ΑμεΑ, ώστε να μετακινεί τους ωφελούμενους της «Συζωής» από και προς το Κέντρο Εκπαίδευσής τους.

«Το πρόβλημα ήταν ήδη υπαρκτό τα τελευταία 4 χρόνια, φέτος όμως τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας απέναντι στον κορονοϊό το γιγάντωσαν. Το οδυνηρό αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά να μεταβαίνουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης εκ περιτροπής, με άμεση επίπτωση στα ίδια και στις οικογένειές τους. Η ανάγκη αυτή μας ώθησε να απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα βοήθειας με κάθε μέσο».

Ο στόχος της «Συζωής» ήταν η συγκέντρωση 40.000Euro για την αγορά ενός έτοιμου μεταχειρισμένου οχήματος που πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές και χάρη στην άμεση ανταπόκριση, ο στόχος επετεύχθη αφού με την έλευση της νέας χρονιάς, στις 5 Ιανουαρίου 2021, το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε άγγιξε τα 40.507,60Euro.

«Εκτιμάμε, σεβόμαστε και ευχαριστούμε για όλες τις δωρεές που ήταν από ένα ευρώ έως 15.000 ευρώ. Πλέον, τα παιδιά μας θα μπορούν να μεταβαίνουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης χωρίς προβλήματα» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Καζαντζίδης, διευκρινίζοντας ότι το λεωφορείο μπορεί να μεταφέρει 9 άτομα, εκ των οποίων τα 5 σε αμαξίδια.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 31/5/2025

Σάββατο 31/5

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 30/5/2025

29/5 - 4/6

Καλοκαιρινά Εργαστήρια 2025 MOMus Summer Edition για Παιδιά

Καλοκαιρινά Εργαστήρια 2025 MOMus Summer Edition για Παιδιά

15:00 30/5/2025

16-27/6

Οι παιδικές βιβλιοθήκες Καλαμαριάς καινοτομούν και τα παραμύθια έχουν φωνή… παππού και γιαγιάς!

Οι παιδικές βιβλιοθήκες Καλαμαριάς καινοτομούν και τα παραμύθια έχουν φωνή… παππού και γιαγιάς!

12:00 30/5/2025

Οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 30/5/2025

Παρασκευή 30/5

Το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ έρχεται στην Καλαμαριά

Το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ έρχεται στην Καλαμαριά

20:39 29/5/2025

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της παράδοσης δίπλα στη θάλασσα! 1/06 - 6:00 μμ - 10:00 μμ

Η Παιδική Παράσταση Ο Μάγος του Οζ στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

Η Παιδική Παράσταση Ο Μάγος του Οζ στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

17:00 29/5/2025

Κυριακή 1/6

Συνεδρίαση της επιτροπής εμποροπανηγύρεων

Συνεδρίαση της επιτροπής εμποροπανηγύρεων

15:06 29/5/2025

Παρασκευή 30/05

Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

11:31 29/5/2025

Στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 29/5/2025

Πέμπτη 29/5

Κλασικά Έπιπλα