Σταμπουλίδης: Έτοιμοι να ανοίξουμε την αγορά με «click away» την ερχόμενη Δευτέρα

12/1/2021 15:58    γενικός γραμματέας Εμπορίου
«Νομίζω ότι έχουμε ήδη τη συνταγή, θα πρέπει να τη δοκιμάσουμε, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει στη ζυγαριά η δημόσια υγεία κι αυτό δεν το συζητάμε, μπορούμε με απλούς κανόνες να προχωρήσουμε στην παράλληλη διαβίωση αυτής της κατάστασης», επισήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM», ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Διευκρίνισε, δε, πως έχει αναπτυχθεί όλο το τεχνικό πλαίσιο ώστε να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία της αγοράς, από την ερχόμενη Δευτέρα, με τα εργαλεία «click away» και «click in shop». 

«Πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και να ανοίξουμε με κανόνες, δειλά δειλά τη λειτουργία του εμπορίου, προκειμένου να αρχίσει να κινείται η ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε τεχνικά ολοκληρωμένοι, έτοιμοι και θα θέσουμε πρόταση ν’ ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Τις αποφάσεις τις παίρνει ο πρωθυπουργός κι εμείς πρέπει να έχουμε αναπτύξει όλο το τεχνικό πλαίσιο ώστε να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία της αγοράς». 

Ο κ. Σταμπουλίδης είπε ακόμη πως υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση και σχέδιο και ότι «το εργαλείο που φέραμε στο εμπόριο και στην ελληνική οικονομία, «click away» (παράδοση εκτός), που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλες χώρες πριν από εμάς, υιοθετήθηκε και από τη Μεγάλη Βρετανία έπειτα από το φιάσκο της ανοιχτής αγοράς». Αυτό το εργαλείο -ανέφερε- «πρέπει να τεθεί ξανά σε εφαρμογή, προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια κάποιοι κλάδοι της αγοράς. Δεν μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι με τη μέθοδο αυτή είναι ανοιχτή η αγορά, εν μέσω της πανδημίας, όμως αυτό το εργαλείο διασφαλίζει ότι δεν θα έχουμε συνωστισμό σε κάποιο κλειστό χώρο και ότι για να βγει κάποιος έξω, πρέπει να έχει αποδεδειγμένη παραγγελία και ραντεβού, έτσι ώστε να μπορεί να λάβει το προϊόν».

Ο ίδιος τόνισε πως δεν αποδείχθηκε σε καμία περίπτωση ότι η μέθοδος «click away», την περίοδο των γιορτών, από τις 13 Δεκεμβρίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου, επιβάρυνε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και ότι έστω και με αυτό τρόπο, πρέπει να υπάρξει γρήγορη επανεκκίνηση της οικονομίας. Χαρακτηριστικά επισήμανε ότι «χθες έπρεπε να είχε ανοίξει η αγορά με το εργαλείο click away».

Ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε ακόμη πως η μέθοδος «click away» σε συγκεκριμένα προϊόντα, όπως τα ενδύματα, τα υποδήματα και τα κοσμήματα, δεν μπορεί να λειτουργήσει. «Γι’ αυτό», τόνισε, «είπαμε ότι μόνο για αυτούς τους κλάδους, θα υπάρξει το εργαλείο “ click in shop”, έτσι ώστε, με την τήρηση των μέτρων που ισχύουν, όπως μέχρι τέσσερα άτομα σε καταστήματα 100τμ και με ραντεβού, να μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει την αγορά που επιθυμεί. Αυτό πρέπει να γίνει ειδικά τώρα, που είναι η εκπτωτική περίοδο διότι αν δεν πουλήσουν αυτές οι επιχειρήσεις τα προϊόντα τους, πώς θα αγοράσουν -για παράδειγμα- τα ρούχα και τα παπούτσια της επόμενης σεζόν».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

13:00 4/7/2025

Παρασκευή 4/7

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Μιχάλη Χουρδάκη για τη σχολική στέγη

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Μιχάλη Χουρδάκη για τη σχολική στέγη

11:16 4/7/2025

Και τις μαθητικές κατανομές στον Δήμο Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 4/7/2025

Παρασκευή 4/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 3/7/2025

Σήμερα έως και Τετάρτη 9 Ιουλίου

Ο Δήμος Καλαμαριάς παρέλαβε δωρεάν ένα νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης

Ο Δήμος Καλαμαριάς παρέλαβε δωρεάν ένα νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης

17:41 3/7/2025

Mε ένα ολοκαίνουριο απορριμματοφόρο αποκλειστικά για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

12:00 3/7/2025

Πέμπτη 3/7

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Βυζάντιο, Ν. Κρήνη και Καραμπουρνάκι

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Βυζάντιο, Ν. Κρήνη και Καραμπουρνάκι

10:56 3/7/2025

Στο πλαίσιο του έργου «Αναπλάσεις πράσινων διαδρομών στο Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 3/7/2025

Πέμπτη 3/7

Ιούλιος στην Καλαμαριά με «Μουσικές Πέμπτες δίπλα στη Θάλασσα»

Ιούλιος στην Καλαμαριά με «Μουσικές Πέμπτες δίπλα στη Θάλασσα»

18:34 2/7/2025

3/07 - 31/07

Στη Βουλή το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς

Στη Βουλή το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς

16:32 2/7/2025

Το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς

Κλασικά Έπιπλα