Καλαμαριά: Ταξίδι αστραπή για τον Δήμαρχο - Συναντήσεις με Υπουργούς - Τι συζητήθηκε (φωτο)

14/1/2021 19:53    οδικώς στην Αθήνα ο Δαρδαμανέλης

Σε ένα ταξίδι αστραπή που ξεκίνησε οδικώς στις 04:30 χθες τα ξημερώματα Τετάρτης 13 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης και η Γ.Γ του Δήμου, κ. Ελένη Φύκα, είχαν μια σειρά επαφών με υπουργούς στην Αθήνα, κατά τις οποίες προωθήθηκαν τα καίρια ζητήματα του Δήμου.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή, την οποία, αφού  ο κ. Δαρδαμανέλης συνεχάρη για τη  νέα της θέση, συζήτησαν και αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν σε κινήσεις για την διεκδίκηση του οικοπέδου, όπου θα αναγερθεί το νέο λύκειο στην επέκταση της Καλαμαριάς. 

Επιπλέον έγινε συζήτηση για τα τέσσερα νέα νηπιαγωγεία και τις εξελίξεις στο θέμα αυτό, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, τα οποία παραμένουν κλειστά λόγω πανδημίας.


Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αναστασία Γκίκα, με την οποία ο κ. Δαρδαμανέλης έχει αγαστή συνεργασία, σε όλα τα θέματα, που αφορούν την παιδεία.

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα έγινε και η συνάντηση, με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σπήλιο Λιβανό, στον οποίο ετέθη το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου.

Ο υπουργός, δεδομένου ότι προσφάτως ανέλαβε, δεσμεύτηκε να δει το θέμα αναλυτικά, προκειμένου να βρεθεί μία λύση. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Κων/ Μπαγινέτας, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Κούβελας, αλλά και ο στενός συνεργάτης του υπουργού, πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος.


Ο δήμαρχος Καλαμαριάς μίλησε για αρκετή ώρα για την κοινή του καταγωγή με τον υπουργό μιας και η μητέρα του δημάρχου κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία.

Οι εξελίξεις στο θέμα των ανταλλάξιμων κτημάτων και της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης απασχόλησαν τη συνάντηση  με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.



Οι διεκδικήσεις χώρων, που φέρονται να ανήκουν στην ΕΤΑΔ, όπως η Πλαζ Αρετσούς, το οικόπεδο του υπό ανέγερση λυκείου στην επέκταση, αλλά και το Παλατάκι, ήταν  θέματα που συζητήθηκαν με τον υφυπουργό, αλλά και στο επόμενο ραντεβού με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ, κύριο Αντώνη Μπέζα στο οποίο τέθηκαν τα θέματα του Δήμου Καλαμαριάς, που αφορούν στην Εταιρία Ελληνικών Ακινήτων.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Δήμαρχο και την Γενική Γραμματέα του Δήμου, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς σε τραπέζι του Υπουργικού γραφείου είδαν περιοδικά παλαιότερων μηνών του ''Πολίτης Κ'' που εκδίδει ο δήμος Καλαμαριάς.



Το κουραστικό αλλά απαραίτητο για τα θέματα του δήμου ταξίδι, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με την επιστροφή στην Καλαμαριά.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 3/8/2025

Κυριακή 3/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 2/8/2025

Σάββατο 2/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 1/8/2025

Παρασκευή 1/8

Μετρό Θεσσαλονίκης: Παρελήφθη νέος συρμός

Μετρό Θεσσαλονίκης: Παρελήφθη νέος συρμός

11:00 31/7/2025

Μέχρι πότε οι υπόλοιποι 12

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 31/7/2025

Πέμπτη 31/7

Η τελευταία «Μουσική Πέμπτη» του Ιουλίου γίνεται… Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας

Η τελευταία «Μουσική Πέμπτη» του Ιουλίου γίνεται… Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας

20:00 30/7/2025

31/07 - 9:00 μμ - 11:30 μμ

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση»

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση»

17:13 30/7/2025

Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση

Πολύωρη Σύσκεψη Εργασίας στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Πολύωρη Σύσκεψη Εργασίας στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης

13:00 30/7/2025

Για την ολοκλήρωση της οδού Πόντου

Ο Δήμος Καλαμαριάς προμηθεύτηκε νέα πλυστικά μηχανήματα

Ο Δήμος Καλαμαριάς προμηθεύτηκε νέα πλυστικά μηχανήματα

11:00 30/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για καθαρούς και φιλόξενους δημόσιους χώρου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 30/7/2025

Τετάρτη 30/7

Κλασικά Έπιπλα