Αυτός είναι ο πλουσιότερος Έλληνας της γης!

9/6/2018 17:40    New Balance

Η παγκοσμίου φήμης εταιρία του ντύνει μεταξύ άλλων τη Λίβερπουλ, την Πόρτο, τη Σεβίλλη και τον σούπερ σταρ του τένις, Μίλος Ράονιτς.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», ο Τζιμ Ντέιβις παραμένει ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο και για το 2018. Ο ελληνικής καταγωγής 75χρονος δισεκατομμυριούχος είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας New Balance με περιουσία 5,3 δισ. δολάρια (4,5 δισ. ευρώ) και καταλαμβάνει την 365η θέση στη λίστα forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γης για το 2018.

Αυτός είναι ο πιο πλούσιος Έλληνας της Γης

Γεννήθηκε το 1943 στην Αμερική, από Έλληνες μετανάστες και σπούδασε Βιολογία και Χημεία στο Middlebury College, από όπου αποφοίτησε το 1966. Το 1972, σε ηλικία μόλις 29 ετών, αγόρασε την εταιρία New Balance, η οποία από το 1906 κατασκεύαζε παπούτσια και μαζί με 6 άτομα προσωπικό, έφτιαχναν περίπου 30 ζευγάρια την ημέρα.

Στόχος του νεαρού επιχειρηματία ήταν να δημιουργήσει εξειδικευμένα, άνετα παπούτσια για ανθρώπους της εργατικής τάξης, που περνούσαν πολλές ώρες σε ορθοστασία.


jim-davis


Το 1976, η New Balance κυκλοφόρησε το παπούτσι που την έκανε παγκοσμίως γνωστή το «320» με χαραγμένο το σήμα «Ν». Ήταν το νούμερο ένα αθλητικό παπούτσι τρεξίματος τόσο για την εφαρμογή του, όσο και για την άνεσή του. Στη συνέχεια, θέλοντας να δείξει ότι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες δημιούργησε το «Ma και Pa Balance» και για την προώθησή του, η εταιρία δεν επέλεξε κάποιον αθλητή, αλλά ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Οι πωλήσεις της New Balance εκτοξεύθηκαν από τα 100.000 δολάρια το 1972 στα 1,3 εκατομμύρια δολάρια το 1976, ξεπέρασαν τα 80 εκατομμύρια στη δεκαετία του 1980 και το 2002 τα 1,3 δισ.

Σήμερα, η εταιρεία είναι από τις πιο επιτυχημένες παγκοσμίως, έχει στο δυναμικό της πάνω από 4000 άτομα, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2015 ανακοίνωσε την απόφασή της να δραστηριοποιηθεί και στον χώρο του ποδοσφαίρου, ανακοινώνοντας, παράλληλα, και τη συμφωνία της με τις Λίβερπουλ, Στόουκ, Σεβίλλη και Πόρτο.


davis-2


Τα παπούτσια της εταιρίας είναι από τα πιο ακριβά της αγοράς, γεγονός που αποδίδεται στην επιλογή της να μην θυσιάσει την ποιότητα για την οικονομική προσιτότητα, αλλά και στο ότι διατηρεί τα εργοστάσια σε αμερικανικό έδαφος, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο (για την διανομή στην Ευρώπη) και όχι σε χώρες με φθηνά εργατικά χέρια.

Η οικογένεια Ντέιβις -ο Τζιμ και η σύζυγός του Άννα- έχουν έντονο φιλανθρωπικό έργο. Έχουν  ιδρύσει το Ίδρυμα «New Balance», σκοπός του οποίου είναι να στηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις που δουλεύουν για την βελτίωση του τρόπου ζωής των παιδιών και προωθούν υγιή πρότυπα ζωής και βοηθούν στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας. Επίσης, έχει δωρίσει 5 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο του Maine, ενώ έχει πάρει το όνομα του μία βιβλιοθήκη στο Middlebury College.


menshouse

Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Έρχονται 40 νέες προσλήψεις στον δήμο! (δείτε λεπτομέρειες)

Καλαμαριά: Έρχονται 40 νέες προσλήψεις στον δήμο! (δείτε λεπτομέρειες)

22:01 23/5/2026

για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα

Καλαμαριά: Μαμάδες και παιδιά δημιούργησαν μια κοινή ανάμνηση στο 10ο δημοτικό (φωτο)

Καλαμαριά: Μαμάδες και παιδιά δημιούργησαν μια κοινή ανάμνηση στο 10ο δημοτικό (φωτο)

18:23 23/5/2026

«Η μητρότητα είναι πράξη, όχι θεωρία»

Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη

Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη

17:17 23/5/2026

Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων

Τρεις νεαροί συνελήφθησαν για τη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών

Τρεις νεαροί συνελήφθησαν για τη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών

17:14 23/5/2026

στην Τριανδρία

Καλαμαριά: Δέσμευση Αράπογλου - Σε δυο χρόνια βασικό δίκτυο ποδηλατόδρομων (φωτο)

Καλαμαριά: Δέσμευση Αράπογλου - Σε δυο χρόνια βασικό δίκτυο ποδηλατόδρομων (φωτο)

16:58 23/5/2026

Η Δήμαρχος υποδέχθηκε μαθητές από την Ολλανδία

Καλαμαριά: Ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο για μόνιμες θέσεις εργασίας

Καλαμαριά: Ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο για μόνιμες θέσεις εργασίας

14:22 23/5/2026

ομόφωνη απόφαση μετά το κάλεσμα του συλλόγου εργαζομένων

Καλαμαριά: Ο Μαραθώνας γίνεται 100 χρονών και μας θέλει στο πλευρό του για την άνοδο

Καλαμαριά: Ο Μαραθώνας γίνεται 100 χρονών και μας θέλει στο πλευρό του για την άνοδο

13:49 23/5/2026

την Κυριακή κόντρα στον Ιωνικό

Κλασικά Έπιπλα