Τωρα - Στα χρώματα του Gay Pride η Βουλή!

9/6/2018 21:48    Athens Pride
Φωταγωγήθηκε η Βουλή των Ελλήνων με τα «χρώματα» του ουράνιου τόξου για σήμερα Σάββατο 9 Ιουνίου προκειμένου να τιμήσει το Gay Pride του 2018.

Πάντως το μέγεθος που βλέπουμε ίσως προτιμήθηκε για να μετριαστούν οι έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν με το άκουσμα της είδησης.


Η ανακοίνωση της Βουλής για την φωταγώγηση 

«Το λογότυπο του Athens Pride θα προβληθεί για πρώτη φορά φέτος σε μέρος της πρόσοψης του Μεγάρου της Βουλής.

Αποδεχόμενη το αίτημα του “Athens Pride-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας”, η Βουλή των Ελλήνων θα προβάλλει απόψε, για πρώτη φορά, το λογότυπο του φορέα σε μέρος της πρόσοψης του κτιρίου της, στη διάρκεια της εκδήλωσης-παρέλασης του Athens Pride στην πλατεία Συντάγματος.

Με τη συμβολική αυτή κίνηση η Βουλή θέλει να περάσει στους πολίτες το μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Athens Pride διοργανώνεται για 14η διαδοχική χρονιά στην Αθήνα και είναι η δεύτερη φορά που η παρέλαση θα διεξαχθεί στην Πλατεία Συντάγματος, με κεντρικό θέμα τη θηλυκότητα, όπως βιώνεται κάθε μέρα, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας και με το σύνθημα «Παρούσα»».

Eκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης χαιρέτισε ο Δημήτρης ΤζανακόπουλοςΟι εκδηλωσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση που ξεκίνησε στις 7 μ.μ.

Η αφίσα δημιουργήθηκε από κολάζ διαφορετικών προσώπων που σχηματίζουν ένα και πολυμορφικό, προβάλλοντας πραγματικότητες που βιώνουν τα άτομα το ΛΟΑΤΚΙ στην Ελλάδα.