Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

11/6/2018 17:06    Empowering
Παράδειγμα προς μίμηση για τους γονείς, τους δασκάλους και τους φίλους τους έγιναν τα παιδιά δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης, τα οποία συμμετείχαν στον ευρωπαϊκό θεσμό των Ημερών Ενέργειας (Energy Days), που υλοποίησε το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Συνεργασιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του έργου Empowering.
 
Στελέχη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Συνεργασιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν για μία εβδομάδα (28 Μαΐου – 1 Ιουνίου) σχολεία στους Δήμους Νεάπολης-Συκεών και Καλαμαριάς και συζήτησαν με παιδιά και δασκάλους για την καθημερινή σπατάλη ενέργειας και για τις μικρές και εύκολες συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε, προκειμένου να αλλάξουμε το οικιακό περιβαλλοντικό μας «αποτύπωμα».
 
Ένα καινούριο ποδήλατο, ένα δώρο για τη μαμά, ένα μεγάλο κουτί για σοκολάτες: Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις ιδέες που είχαν τα παιδιά για να αξιοποιήσουν τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν από την ορθή χρήση της ενέργειας στο σπίτι, στο δρόμο, παντού. Οι μικροί μαθητές άκουσαν και συζήτησαν για την έξυπνη διαδικασία της ανακύκλωσης, αλλά και για την κομποστοποίηση  και τα μικρά «θαύματα» που μπορούμε να κάνουμε με υλικά που συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια, τις αστικές θερμικές νησίδες και την κλιματική αλλαγή. 
 
Η συμβολή στην ενημέρωση και την κινητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά θέματα αποτελεί το επόμενο βήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της περιβαλλοντικής πολιτική της,  καθώς υποστηρίζει επί σειρά ετών συμμετοχή των Δήμων στο Σύμφωνο των Δημάρχων, στην εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Κινητικότητας, αλλά και Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας, όπως αυτή προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης εντάσσεται στο ευρωπαϊκό έργο Empowering, το οποίο συμφωνα με το cityportal, προωθεί παρεμβάσεις σαν και αυτή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία, η Ρουμανία, η Σουηδία, η Ουγγαρία και η Ελλάδα, χρηματοδοτούμενες από το πρόγραμμα HORIZON 2020.       
 
 



Επόμενο Προηγούμενο
 
Δύο συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες άνω των 120.000 ευρώ

Δύο συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες άνω των 120.000 ευρώ

14:57 24/5/2026

σε Δυτική Μακεδονία και Δράμα

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

14:55 24/5/2026

σε περιοχή της Χαλκιδικής

Καλαμαριά: Εκδήλωση για τις «Αλλαγές στην Εφηβεία» - Γονείς συζήτησαν και ενημερώθηκαν στο 10ο δημοτικό

Καλαμαριά: Εκδήλωση για τις «Αλλαγές στην Εφηβεία» - Γονείς συζήτησαν και ενημερώθηκαν στο 10ο δημοτικό

14:49 24/5/2026

με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων

Καλαμαριά: Ένας γίγαντας... στο Ρεμέτζο - Παιδικά χαμόγελα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη

Καλαμαριά: Ένας γίγαντας... στο Ρεμέτζο - Παιδικά χαμόγελα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη

14:35 24/5/2026

Παρουσίαση βιβλίου του Ιωάννη Γλωσσόπουλου

Καλαμαριά: Συγκίνηση στην εκδήλωση του 20ου δημοτικού για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

Καλαμαριά: Συγκίνηση στην εκδήλωση του 20ου δημοτικού για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

13:30 24/5/2026

Μια σεμνή και βαθύτητα συγκινητική γιορτή

Καλαμαριά - ΧΟΘ: Δυο βραδιές γεμάτες γλέντι για όλους μπροστά στο δημαρχείο

Καλαμαριά - ΧΟΘ: Δυο βραδιές γεμάτες γλέντι για όλους μπροστά στο δημαρχείο

12:27 24/5/2026

Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Θεσσαλονίκη: Αυτόφωρες συλλήψεις 10 ατόμων

Θεσσαλονίκη: Αυτόφωρες συλλήψεις 10 ατόμων

12:11 24/5/2026

σε διάφορες περιοχές του Νομού

Κλασικά Έπιπλα