Καλαμαριά: Τα πρώτα φωτοβολταϊκά σε σχολεία του Δήμου (φωτο)

12/1/2022 22:35    σημαντικό βήμα προς την εξοικονόμηση ενέργειας
Φωτοβολταϊκά σε τρία σχολεία του έχει τοποθετήσει ο Δήμος Καλαμαριάς, κάνοντας άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το πρωί  ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό σχολείο, μαζί με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου, προκειμένου να δουν μία από τις εγκαταστάσεις μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Ήδη  έχουν τεθεί σε λειτουργία τα φωτοβολταϊκά συστήματα, που εγκαταστάθηκαν στα σχολικά κτίρια, στα πλαίσια του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Δημοτικού σχολείου στο Α και Β κτίριο, 23ου Δημοτικού και του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου» προϋπολογισμού 1.150.000,00€, τα οποία είναι ενταγμένα και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ  και πιο συγκεκριμένα από το Ε.Π ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020, ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ – ΑΞ04 «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».




«Ο Δήμος Καλαμαριάς  πάντοτε εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνονται μέσα από τις χρηματοδοτήσεις τόσο της κεντρικής πολιτείας, όσο και της Περιφέρειας, φροντίζοντας  να πραγματοποιεί έργα, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και είναι φιλικά προς το περιβάλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.




Τα φωτοβολταϊκά συστήματα που ήδη παράγουν «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα  είναι ισχύος 22KWp (3ο Γυμνάσιο – 10ο Γυμνάσιο ), 17KWp (1o Δημοτικό -Νέο Κτίριο), 11KWp (1o Δημοτικό -Παλιό Κτίριο) και 31KWp (23ο Δημοτικό – 7ο Γυμνάσιο)   και πέραν της μείωσης των δαπανών λειτουργίας των σχολικών κτιρίων συμβάλουν δραστικά στη μείωση εκπομπής CO2 στο περιβάλλον.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki