Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις Πρέσπες την ημέρα των υπογραφών

13/6/2018 00:30    Φορείς Μακεδόνων
Κινητοποιήσεις και συλλαλητήριο στις Πρέσπες, όπου αναμένεται το Σάββατο 16/6/2018 να υπογραφεί η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό των Σκοπίων, ετοιμάζουν η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.

Ενόψει της τελικής συμφωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια, οι φορείς Μακεδόνων Ελλάδας και εξωτερικού οργανώνονται, προκειμένου να στείλουν -για μία ακόμη φορά- μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση και να διαμαρτυρηθούν για την εκχώρηση της ονομασίας “Μακεδονία” στους γείτονες, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα εθνικότητα και γλώσσα “μακεδονική”.

“Ο κ.Κοτζιάς είχε δηλώσει πως ονειρεύεται την υπογραφή της συμφωνίας σε ένα σημείο στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, με μια ωραία γιορτή. Χιλιάδες γνήσιοι Μακεδόνες, με παραδοσιακές στολές απ' ολόκληρη την Μακεδονία, θα είμαστε εκεί στις Πρέσπες για να “γιορτάσουμε” με τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους γνήσιους Μακεδόνες, που χωρίς καμία αίσθηση ντροπής διαπραγματεύονται την ιστορία και τον πολιτισμό τους” λέει στο protothema.gr ο κ.Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων, που πρόσφατα κατέθεσε μήνυση κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, για εσχάτη προδοσία. 

“Η κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί και περιφρονεί την βούληση του Ελληνικού Λαού στο Σκοπιανό ζήτημα, που είναι αμετακίνητη, και η οποία ΠΟΤΕ να μην παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας με κανέναν όρο. Αντιλαμβανόμενοι απολύτως το ιστορικό βάρος της ευθύνης αποτροπής της απόλυτης καταστροφής της Ελλάδας, και αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτή προς πάσα κατεύθυνση, ενημερώνουμε και ζητούμε επίταση της προσοχής του Ελληνικού Λαού στα γεγονότα που αφορούν το όνομα της Μακεδονίας. Να γνωρίζουν αυτοί που διαπράττουν τις πράξεις της εσχάτης προδοσίας ( με σφετερισμό του κρατικού τους αξιώματος η πρόσκαιρη ή διαρκής αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και η πρόσκαιρη ή διαρκής αλλοίωση της θεμελιώδους αρχής της λαϊκής κυριαρχίας και της από τον λαό εκπήγασης όλων των εξουσιών, υπέρ αυτού και του έθνους), και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, ότι θα διωχθούν δικαστικά για τις πράξεις τους οποτεδήποτε κι αν αυτό καταστεί εφικτό, οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρεθούν, οπουδήποτε και αν ζητήσουν καταφύγιο. Και θα εφαρμοστούν τα νόμιμα” αναφέρει τελευταία ανακοίνωση της «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Νέο γήπεδο ποδοσφαίρου θα αποκτήσει το 4 δημοτικό σχολείο (βιντεο)

Καλαμαριά: Νέο γήπεδο ποδοσφαίρου θα αποκτήσει το 4 δημοτικό σχολείο (βιντεο)

17:34 23/6/2026

σύγχρονο και ασφαλές

Η Καλαμαριά αποχαιρέτησε τον Παπα-Γιάννη - Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο

Η Καλαμαριά αποχαιρέτησε τον Παπα-Γιάννη - Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο

15:45 23/6/2026

Μέσα σε κλίμα οδύνης...

Καλαμαριά: 150 κάδοι πλένονται και απολυμαίνονται καθημερινά (φωτο)

Καλαμαριά: 150 κάδοι πλένονται και απολυμαίνονται καθημερινά (φωτο)

14:53 23/6/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει μεθοδικά..

Καλαμαριά: Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου - Σε προσκύνημα λείψανα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Καλαμαριά: Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου - Σε προσκύνημα λείψανα των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

13:57 23/6/2026

δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες με νομοθετική ρύθμιση για τον νόμο Κατσέλη

Ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες με νομοθετική ρύθμιση για τον νόμο Κατσέλη

13:20 23/6/2026

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

Καλαμαριά: Δήμος, πολίτες και φορείς παίρνουν πινέλα και μπογιές - Σβήνουμε μουτζούρες εν όψει μετρό!

Καλαμαριά: Δήμος, πολίτες και φορείς παίρνουν πινέλα και μπογιές - Σβήνουμε μουτζούρες εν όψει μετρό!

13:10 23/6/2026

Το Μετρό έρχεται. Η Καλαμαριά ετοιμάζεται!

Καλαμαριά: Αποπνικτική ατμόσφαιρα - Τοξικός ο καπνός από τη φωτιά στα Τσαΐρια

Καλαμαριά: Αποπνικτική ατμόσφαιρα - Τοξικός ο καπνός από τη φωτιά στα Τσαΐρια

12:14 23/6/2026

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά

Κλασικά Έπιπλα