Έδεσσα: Ο δήμαρχος έβαλε λουκέτο στο δημαρχείο για το Σκοπιανό

14/6/2018 23:10    "κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος"
Ένα πανό στο οποίο αναγράφεται η φράση "κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος" αναρτήθηκε στο δημαρχείο της Έδεσσας σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας - ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

"Η συμβολική αυτή κίνηση ήδη έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες της περιοχής" ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου. "Θα ήταν μεγάλη αμαρτία να προχωρήσουμε στο κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου που αυτόν τον καιρό ασχολούνται με το πρόβλημα της τεράστιας καταστροφής των κερασιών. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τιμωρητικά απέναντι στους κατοίκους" σημείωσε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι "η κίνηση αυτή δεν έχει φολκλορικό χαρακτήρα, αλλά διέπεται από ένα αίσθημα οργής, όχι καταστροφικής αλλά εποικοδομητικής οργής". "Δεν πρέπει να διχάσουμε τους Έλληνες. Είμαστε όλοι ενωμένοι όταν πρέπει" ανέφερε και πρόσθεσε πως οι Μακεδόνες βουλευτές θα πρέπει να μελετήσουν πολύ τι θα υπογράψουν καθώς, όπως είπε, "μέσα σε αυτή τη συμφωνία υπάρχουν πράγματα που αύριο μεθαύριο θα στερούν από τα παιδιά μας την ελευθερία κινήσεων".

Ο κ. Γιάννου, πρότεινε να διεξαχθεί κοινή συνεδρίαση της ΠΕΔ - Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στο Βελλίδειο Συνεδριακό, στη Θεσσαλονίκη,  ώστε - όπως είπε - να υπάρξει μια κοινή στάση στο θέμα. Παράλληλα, διατύπωσε την πρόταση, "αφού αυτή η συμφωνία είναι τόσο καλή, όπως υποστηρίζουν βουλευτές της Μακεδονίας, να διοργανωθεί ένα συλλαλητήριο, όπου επιλέξουν εκείνοι, ώστε ο λαός να δείξει την πραγματική του βούληση".

"Η κίνησή μας σήμερα είναι συμβολική. Αύριο ίσως προχωρήσουμε και σε άλλες κινήσεις. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη διάθεση των συμπολιτών μου. Θέλουμε να ζούμε στη Μακεδονία, να ζούμε ελεύθεροι, να ζούμε με τη γλώσσα μας. Δεν υπάρχει ούτε μακεδονική γλώσσα, ούτε μακεδονικό έθνος, υπάρχει μόνο μία Μακεδονία" πρόσθεσε.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Δημόσια δέσμευση για τις απαλλοτριώσεις και τη διάνοιξη της οδού Πόντου

Δημόσια δέσμευση για τις απαλλοτριώσεις και τη διάνοιξη της οδού Πόντου

13:08 18/12/2024

Δημόσια δέσμευση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Ν. Ταχιάου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 18/12/2024

Τετάρτη 18/12

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στη Θεσσαλονίκη στο Vergina Theatro

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στη Θεσσαλονίκη στο Vergina Theatro

15:40 17/12/2024

Τετάρτη 18/12

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 17/12/2024

Τρίτη 17/12

Σχεδιάζουμε μαζί την Πλατεία Ρόδων

Σχεδιάζουμε μαζί την Πλατεία Ρόδων

18:00 16/12/2024

Δήμος Καλαμαριάς, ΑΠΘ και κάτοικοι συνεργάζονται και δημιουργούν έναν νέο χώρο αστικού πρασίνου

Οι χορωδίες της γιορτής  Χριστουγεννιάτικη συνάντηση στην Καλαμαριά

Οι χορωδίες της γιορτής Χριστουγεννιάτικη συνάντηση στην Καλαμαριά

16:00 16/12/2024

16/12 - 7:00 μμ - 9:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

10:00 16/12/2024

Δευτέρα 16/12

Κωστής Μαραβέγιας Xmas Show

Κωστής Μαραβέγιας Xmas Show

19:00 15/12/2024

Παρασκευή 20/12

Σχεδιάζουμε μαζί την Πλατεία Ρόδων

Σχεδιάζουμε μαζί την Πλατεία Ρόδων

18:00 15/12/2024

Ο Δήμος Καλαμαριάς καλεί τους πολίτες στο 1ο Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού - 14/12 - 11:00 πμ - 1:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 15/12/2024

Κυριακή 15/12

Κλασικά Έπιπλα