Τυνησία - Αγγλία 1-2

19/6/2018 00:01    Με δύο γκολ του Χάρι Κέιν
Με δύο γκολ του Χάρι Κέιν - το νικητήριο στο 91' - η Αγγλία παρότι προβλημάτισε, ξεπέρασε το εμπόδιο της Τυνησίας (2-1) και έφτιαξε ψυχολογία πρόκρισης.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε τα εύκολα-δύσκολα κόντρα στην Τυνησία αφού από τις πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος, πήγε στα αδιανότητα προβλήματα στη δημιουργία στο δεύτερο, όμως με τον Κέιν να βάζει δύο γκολ νίκησε με 2-1 και ξεκίνησε καλά. Για τα Τρία Λιοντάρια ήταν η πρώτη νίκη στις καθυστερήσεις σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ ο επιθετικός της Τότεναμ έγινε ο πρώτος που βάζει δύο τεμάχια σε Mundial μετά τον Λίνεκερ το 1990 με τα δύο πέναλτι στο Καμερούν. Επιασαν το Βέλγιο στους τρεις βαθμούς οι Αγγλοι.

Δύο τρομερές ευκαιρίες έχασε η Αγγλία στο ξεκίνημα του ματς με τον Λίνγκαρντ να μην μπορεί να νικήσει στο 3' από κοντά από τον Χασέν και στο 4' ο Στέρλινγκ απλά δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενό τέρμα μετά την προσπάθεια του Λίνγκαρντ. Στο 11' άνοιξαν το σκορ τα Τρία Λιοντάρια όταν ο Χασέν απέκρουσε την κεφαλιά του Στόουνς και ο Κέιν σε άδεια εστία έκανε το 1-0. Στο 15' ο βασικός keeper της Τυνησίας, Χασέν, τραυματίστηκε και αποχώρησε για να μπει ο Μπεν Μουσταφά. Η Αγγλία έπαιξε μονότερμα, είχε κατοχή πάνω από 60% και 10 ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όμως στο 35' ισοφαρίστηκε από το πέναλτι του Σασί ύστερα από παράβαση του Γουόκερ (1-1).

Στα επόμενα λεπτά η Αγγλία είχε δύο δοκάρια. Στο 39' ο Κέιν έκανε την ανάποδη κεφαλιά στο οριζόντιο και στην εξέλιξη της φάσης ο Στόουνς τσαφ με βολέ από κοντά και στο 44' ο Λίνγκαρντ τσίμπησε από τον Μπεν Μουσταφά αλλά η μπάλα πήγε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού και άουτ. Στην επανάληψη η ομάδα του Σάουθγκεϊτ θα ονειρευόταν τις φάσεις που έκανε στο πρώτο. Σε ένα ματς που η Τυνησία είχε διαβάσει άριστα, οι Αγγλοι έκαναν την πρώτη φάση στο 79' με το μέτριο φάουλ του Γιανγκ, άουτ για να έρθει το γκολ στο 91' με την κεφαλιά του Κέιν για το τελικό 2-1.

Τυνησία (Ναμπίλ Μααλούλ): Χασέν (15' Μπεν Μουσταφά), Σιάμ Μπεν-Γιουσέφ, Μααλούλ, Μπρον, Σλιτί (74' Μπεν Αμόρ), Σασί, Σκιρί, Μεριά, Καζρί (85' Καλιφά), Μπαντρί, Φακρεντίν Μπεν-Γιουσέφ.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Γουόκερ, Γιανγκ, Τρίπιερ, Χέντερσον, Ντέλε Αλι (80' Λόφτους-Τσικ), Λίνγκαρντ (93' Ντάιερ), Στέρλινγκ (68' Ράσφορντ), Κέιν.



gazzetta

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Σπουδαία κίνηση - Πολίτης δώρισε απινιδωτή σε δημοτικό σχολείο

Καλαμαριά: Σπουδαία κίνηση - Πολίτης δώρισε απινιδωτή σε δημοτικό σχολείο

17:51 24/5/2026

μια εξαίρετη πράξη ζωής

Δύο συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες άνω των 120.000 ευρώ

Δύο συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες άνω των 120.000 ευρώ

14:57 24/5/2026

σε Δυτική Μακεδονία και Δράμα

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

14:55 24/5/2026

σε περιοχή της Χαλκιδικής

Καλαμαριά: Εκδήλωση για τις «Αλλαγές στην Εφηβεία» - Γονείς συζήτησαν και ενημερώθηκαν στο 10ο δημοτικό

Καλαμαριά: Εκδήλωση για τις «Αλλαγές στην Εφηβεία» - Γονείς συζήτησαν και ενημερώθηκαν στο 10ο δημοτικό

14:49 24/5/2026

με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων

Καλαμαριά: Ένας γίγαντας... στο Ρεμέτζο - Παιδικά χαμόγελα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη

Καλαμαριά: Ένας γίγαντας... στο Ρεμέτζο - Παιδικά χαμόγελα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη

14:35 24/5/2026

Παρουσίαση βιβλίου του Ιωάννη Γλωσσόπουλου

Καλαμαριά: Συγκίνηση στην εκδήλωση του 20ου δημοτικού για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

Καλαμαριά: Συγκίνηση στην εκδήλωση του 20ου δημοτικού για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

13:30 24/5/2026

Μια σεμνή και βαθύτητα συγκινητική γιορτή

Καλαμαριά - ΧΟΘ: Δυο βραδιές γεμάτες γλέντι για όλους μπροστά στο δημαρχείο

Καλαμαριά - ΧΟΘ: Δυο βραδιές γεμάτες γλέντι για όλους μπροστά στο δημαρχείο

12:27 24/5/2026

Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Κλασικά Έπιπλα