Προσέλκυση επιλογή κατανομή στρατιωτικού προσωπικού έτους 2007

8/11/2024 10:58    ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2007
ΟΔΗΓΙΕΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΚΛΑΣΗΣ 2028

(ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2007)


1.Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία, οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2028 (γεννημένοι το έτος 2007), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2025 (από 02 Ιανουάριου 2025 έως και 31 Μαρτίου 2025 ). Η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:

α. Ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) με χρήση κωδικών taxisnet, επιλέγοντας από την κατηγορία «Στράτευση», τη διαδρομή «Απογραφή» -> «Κατάθεση Δελτίου Απογραφής Στρατευσίμων».
β. Σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), για τους διαμένοντες στην Ελλάδα.
γ. Σε οποιαδήποτε Ελληνική Προξενική Αρχή για τους διαμένοντες στο εξωτερικό.
2. Κατά την προσέλευσή τους σε ΣΥ, ΚΕΠ ή Ελληνική Προξενική Αρχή οι στρατεύσιμοι θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα, πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ελληνικό Διαβατήριο.
β. Δημόσιο έγγραφο στο οποίο αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
γ. Δημόσιο έγγραφο στο οποίο αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή Βεβαίωση ΑΜΚΑ (μέσω του www.amka.gr ).
3. Όσοι στρατεύσιμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, θα πρέπει, επιπρόσθετα, να προσκομίσουν ή να υποβάλουν ηλεκτρονικά ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις, στις οποίες θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθησή τους.

4. Ειδικά, οι διαυένοντες στο εξωτερικό, εφόσον δε διαθέτουν κάποιο από τα δικαιολογητικά της παραγράφου 2, θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την απογραφή τους επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα απόδειξης της ταυτοπροσωπίας τους. Οι Προξενικές Αρχές, μετά την ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων των στρατευσίμων, παρακαλούνται να εκτυπώνουν τα Δελτία Απογραφής, τα οποία αφού υπογραφούν από τους στρατεύσιμους, να τα αποστέλλουν συγκεντρωτικά στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

5. Επίσης, οι στρατεύσιμοι, ανεξαρτήτως αν διαμένουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, οφείλουν να δηλώσουν υποχρεωτικά κατά την κατάθεση του Δελτίου Αττογραφής, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail), προκειμενού να είναι δυνατή η άμεση ενημέρωσή τους αναφορικά με τις στρατολογικές τους υποχρεώσεις, ώστε να αποφευχθούν πιθανές μελλοντικές γι’ αυτούς συνέπειες (πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, αδυναμία εύρεσης από τις Αστυνομικές Αρχές κλπ).

6. Αποδεικτικό κατάθεσης δεν εκδιδεται από τις ΣΥ, τα ΚΕΠ ή τις Προξενικές Αρχές. Οι στρατεύσιμοι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να το εκτυπώνουν μέσω της ιστοσελίδας του Νομικού Σώματος (www.stratologia.gr ), από το μενού «Πληροφορίες -> Πληροφορίες για την απογραφή μου».

7. Όσοι δεν τηρήσουν τις ως άνω υποχρεώσεις θα υπέχουν τις παρακάτω διοικητικές κυρώσεις:

α.  Ένα  (1) μήνα  πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής του Δελτίου Απογραφής.
β.  Δύο  (2) μήνες πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, σε περίπτωση μη υποβολής του Δελτίου Απογραφής.
γ.  Τρεις (3) μήνες πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, σε περίπτωση αναγραφής στο Δελτίο Απογραφής ανακριβών στοιχείων ή κατάθεσης ανακριβών δικαιολογητικών.
8. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την κατάθεση Δελτίου Απογραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις ΣΥ, στα ΚΕΠ ή στις Ελληνικές Προξενικές Αρχές του εξωτερικού. Τα στοιχεία επικοινωνίας των ΣΥ είναι διαθέσιμα στο μενού «Επικοινωνία» του ιστότοπου του Νομικού Σώματος (www.stratologia.gr ).
Επόμενο Προηγούμενο
 

Στον Δήμο Καλαμαριάς το φωτογραφικό αρχείο του Γιάννη Κυριακίδη

Στον Δήμο Καλαμαριάς το φωτογραφικό αρχείο του Γιάννη Κυριακίδη

17:35 15/4/2026

Ένα αρχείο – παρακαταθήκη μνήμης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Καλαμαριάς και στο Βυζάντιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Καλαμαριάς και στο Βυζάντιο

14:42 15/4/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει

Αναστολή δρομολογίων στα τρένα για τη γραμμή Θεσσαλονίκη προς Σέρρες

Αναστολή δρομολογίων στα τρένα για τη γραμμή Θεσσαλονίκη προς Σέρρες

12:56 15/4/2026

Για ποιες ημέρες

Έκτακτες εργασίες στο Δίκτυο Αποχέτευσης από την ΕΥΑΘ ΑΕ

Έκτακτες εργασίες στο Δίκτυο Αποχέτευσης από την ΕΥΑΘ ΑΕ

18:18 14/4/2026

Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως - Βασιλίσσης Όλγας

Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου

Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου

16:25 14/4/2026

Δείτε όλο το πρόγραμμα

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποκάλυψε το λογότυπο για τα 100 χρόνια

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποκάλυψε το λογότυπο για τα 100 χρόνια

14:10 14/4/2026

Το επετειακό λογότυπο

Έκτακτες διακοπές ΕΥΑΘ

Έκτακτες διακοπές ΕΥΑΘ

11:00 14/4/2026

Ποιες 3 περιοχές

Προ των πυλών οι αυξήσεις στα τσιγάρα – Πόσο θα φτάσει το πακέτο στην Ελλάδα

Προ των πυλών οι αυξήσεις στα τσιγάρα – Πόσο θα φτάσει το πακέτο στην Ελλάδα

19:15 13/4/2026

αυξήσεις σοκ

Φονική έκρηξη στη «Βιολάντα»: «Γνώριζαν για την οσμή» – Νέες αποκαλύψεις

Φονική έκρηξη στη «Βιολάντα»: «Γνώριζαν για την οσμή» – Νέες αποκαλύψεις

19:01 13/4/2026

Νέες καταθέσεις εργαζομένων

Φοιτητική ομάδα ανακάλυψε έναν από τους αρχαιότερους αστέρες του σύμπαντος

Φοιτητική ομάδα ανακάλυψε έναν από τους αρχαιότερους αστέρες του σύμπαντος

18:58 13/4/2026

«Μετανάστευσε» στον γαλαξία μας

Κλασικά Έπιπλα