Δημόσια δέσμευση για τις απαλλοτριώσεις και τη διάνοιξη της οδού Πόντου

18/12/2024 13:08    Δημόσια δέσμευση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Ν. Ταχιάου
Χωρίς τη διάνοιξη της οδού Πόντου δεν ανοίγει το Μετρό στην Καλαμαριά.  Η δημόσια δέσμευση του Νίκου Ταχιάου στη διάρκεια ημερίδας της Voria.gr με θέμα το Μετρό, όπου ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών και η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου ήταν ομιλητές, αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την Καλαμαριά, την επόμενη γραμμή του Μετρό.

Απαντώντας στα όσα αναλυτικά είπε στη διάρκεια της ομιλίας της για το Μετρό και την προαναγγελθείσα έλευσή του στην Καλαμαριά το 2025, η Δήμαρχος Καλαμαριάς, που στάθηκε ιδιαίτερα στην υπόθεση των απαλλοτριώσεων και της διάνοιξης της οδού Πόντου, ο Υφυπουργός από το βήμα της ημερίδας με τίτλο «Μετά το μετρό: Οι επόμενες αναπτυξιακές προκλήσεις για τη Θεσσαλονίκη» συμφώνησε με την άποψη της διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς. «Δεσμεύομαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά, χωρίς να διανοίξουμε την Πόντου. Το ποσό για τις απαλλοτριώσεις είναι μαχητό και δεν πρόκειται να μη βοηθήσουμε τον δήμο, όπως άλλωστε κάναμε με τα 25 εκατ. ευρώ που δώσαμε ως κυβέρνηση για τις απαλλοτριώσεις στη Μιχαήλ Ψελλού και τον τερματικό της Νέας Ελβετίας. Θα συνεργαστούμε με τη δήμαρχο, Χρύσα Αράπογλου, τις αμέσως επόμενες μέρες και θα συντονίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας», επισήμανε ο κ. Ταχιάος.

Η σημερινή εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική για την Καλαμαριά, καθώς η δημόσια διαβεβαίωση του αρμόδιου Υφυπουργού αποτελεί συνέχεια της επικοινωνίας και συνεργασίας που είχε τους τελευταίους μήνες με την Δήμαρχο Καλαμαριάς.

Η Καλαμαριά διεκδικεί την υλοποίηση ενός τεράστιας αξίας συνοδού έργου του μεγαλύτερου κυκλοφοριακού έργου που έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη. Η διάνοιξη της οδού Πόντου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την λειτουργία του Μετρό στην πόλη μας.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμαριά συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών με την Δήμαρχο Καλαμαριάς και τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να συντονιστούν ταχύτατα οι περαιτέρω ενέργειες.
Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Σπουδαία κίνηση - Πολίτης δώρισε απινιδωτή σε δημοτικό σχολείο

Καλαμαριά: Σπουδαία κίνηση - Πολίτης δώρισε απινιδωτή σε δημοτικό σχολείο

17:51 24/5/2026

μια εξαίρετη πράξη ζωής

Δύο συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες άνω των 120.000 ευρώ

Δύο συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες άνω των 120.000 ευρώ

14:57 24/5/2026

σε Δυτική Μακεδονία και Δράμα

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

14:55 24/5/2026

σε περιοχή της Χαλκιδικής

Καλαμαριά: Εκδήλωση για τις «Αλλαγές στην Εφηβεία» - Γονείς συζήτησαν και ενημερώθηκαν στο 10ο δημοτικό

Καλαμαριά: Εκδήλωση για τις «Αλλαγές στην Εφηβεία» - Γονείς συζήτησαν και ενημερώθηκαν στο 10ο δημοτικό

14:49 24/5/2026

με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων

Καλαμαριά: Ένας γίγαντας... στο Ρεμέτζο - Παιδικά χαμόγελα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη

Καλαμαριά: Ένας γίγαντας... στο Ρεμέτζο - Παιδικά χαμόγελα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη

14:35 24/5/2026

Παρουσίαση βιβλίου του Ιωάννη Γλωσσόπουλου

Καλαμαριά: Συγκίνηση στην εκδήλωση του 20ου δημοτικού για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

Καλαμαριά: Συγκίνηση στην εκδήλωση του 20ου δημοτικού για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

13:30 24/5/2026

Μια σεμνή και βαθύτητα συγκινητική γιορτή

Καλαμαριά - ΧΟΘ: Δυο βραδιές γεμάτες γλέντι για όλους μπροστά στο δημαρχείο

Καλαμαριά - ΧΟΘ: Δυο βραδιές γεμάτες γλέντι για όλους μπροστά στο δημαρχείο

12:27 24/5/2026

Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Κλασικά Έπιπλα