Θεσσαλονίκη: Μέχρι το 2027 θα κυκλοφορούν ακόμη 150 ηλεκτρικά λεωφορεία

14/2/2025 11:50    Την ικανοποίηση του από το επίπεδο των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη
Την ικανοποίηση του από το επίπεδο των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη εργασίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ.


Όπως επισήμανε, ήδη κυκλοφορούν 110 ηλεκτρικά λεωφορεία και στόχος είναι μέχρι το 2027 άλλα 150 να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι είχε σύσκεψη και με την περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά για το ζήτημα του νέου αμαξοστασίου στη Νέα Ραιδεστό, «το οποίο θέλουμε να είναι ένα “ πράσινο” αμαξοστάσιο, ένα αμαξοστάσιο, το οποίο να λειτουργήσει βάσει της νέας αντίληψης για τον περιβαλλοντικά ουδέτερο στόλο».

«Λεωφορεία μαζί με μετρό διασφαλίζουν ένα νέο τοπίο για τη συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών. «Όσον αφορά το Μετρό και τα εισιτήρια, βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο και αντιμετωπίζουμε προκλήσεις, ιδίως με το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ωστόσο, για τη διευκόλυνση των επιβατών, διατηρούμε τα 750 υφιστάμενα σημεία πώλησης, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του κοινού και η βιωσιμότητα του συγκοινωνιακού Οργανισμού», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Κωνσταντίνος Ταγγίρης, υπογράμμισε ότι «λύνουμε ένα -ένα τα προβλήματα που υπάρχουν στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» και πρόσθεσε ότι «ήδη είμαστε σε καλό σημείο, οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη βελτίωση».

«Την επόμενη τριετία θα παραλάβουμε τουλάχιστον 150 λεωφορεία αντιρρυπαντικής κατεύθυνσης. Μέσα, όμως, στο 2025 και στους πρώτους μήνες θα παραλάβουμε άλλα 41 καινούργια λεωφορεία, άρα το 51% του στόλου μας ήδη μέσα στον Μάρτιο του 2025 θα είναι εντελώς καινούργια».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Οικονόμου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, όπου τέθηκαν επί τάπητος πέραν των θεμάτων των συγκοινωνιών της πόλης, ο τρόπος εφαρμογής του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), καθώς και η εξέλιξη των έργων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αποτελέσει έναν κεντρικό συγκοινωνιακό κόμβο, καθώς θα λειτουργεί ως τερματικός σταθμός του Μετρό, του Σιδηρόδρομου των λεωφορείων και του Προαστιακού.

Ακόμη, συναντήθηκε στα γραφεία του ΟΣΕΘ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ιωάννη Τόσκα και τον πρόεδρο, Ιωάννη Καλογερούδη για τα χρονοδιαγράμματα και τον συντονισμό του συγκοινωνιακού έργου στη Θεσσαλονίκη, την προετοιμασία της δεύτερης φάσης του συγκοινωνιακού χάρτη, ενόψει και της λειτουργίας του Μετρό στην Καλαμαριά, καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΟΣΕΘ για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής.
Επόμενο Προηγούμενο
 
Μετρό: Πώς η Καλαμαριά «έκλεψε» δρομολόγια από τη Νέα Ελβετία

Μετρό: Πώς η Καλαμαριά «έκλεψε» δρομολόγια από τη Νέα Ελβετία

20:15 4/9/2026

Το «σύστημα 2 - 1» και πώς θα λυθεί το πρόβλημα

Καλαμαριά: Ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά σκάκι - Σκακιστές από 16 χώρες (φωτο)

Καλαμαριά: Ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά σκάκι - Σκακιστές από 16 χώρες (φωτο)

18:15 4/9/2026

Συγχαρητήρια στους νικητές, αλλά και σε κάθε σκακιστή

Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει το δικό του περίπτερο στην Έκθεση Θεσσαλονίκης!

Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει το δικό του περίπτερο στην Έκθεση Θεσσαλονίκης!

17:55 4/9/2026

"5 -13 Σεπτεμβρίου" η καρδιά της έκθεσης χτυπάει..

Θεσσαλονίκη: 3500 αστυνομικοί - Ποιοι δρόμοι κλείνουν - Το πρόγραμμα των διαδηλώσεων - 8 σταθμοί του μετρό κλειστοί

Θεσσαλονίκη: 3500 αστυνομικοί - Ποιοι δρόμοι κλείνουν - Το πρόγραμμα των διαδηλώσεων - 8 σταθμοί του μετρό κλειστοί

16:24 4/9/2026

drones και προληπτικοί έλεγχοι

Στην Καλαμαριά ο υπ. Οικονομίας και πρόεδρος του Eurogroup Πιερρακάκης - Εγκαίνια του ΚΕΦΟΔΕ (φωτο)

Στην Καλαμαριά ο υπ. Οικονομίας και πρόεδρος του Eurogroup Πιερρακάκης - Εγκαίνια του ΚΕΦΟΔΕ (φωτο)

16:04 4/9/2026

Η Καλαμαριά αποκτά έναν σημαντικό υπερτοπικό κόμβο

Καλαμαριά - Πανέμορφο: Το 4ο δημοτικό γέμισε χρώματα για τη φιλία, τον σεβασμό και την αγάπη! (φωτο)

Καλαμαριά - Πανέμορφο: Το 4ο δημοτικό γέμισε χρώματα για τη φιλία, τον σεβασμό και την αγάπη! (φωτο)

14:18 4/9/2026

μια ξεχωριστή εικαστική παρέμβαση

Καλαμαριά - Αράπογλου: Σε δύο χρόνια η είσοδος της πόλης Φοίνικας, Κρήνη και Αη Γιάννης θα είναι άλλη πόλη!

Καλαμαριά - Αράπογλου: Σε δύο χρόνια η είσοδος της πόλης Φοίνικας, Κρήνη και Αη Γιάννης θα είναι άλλη πόλη!

11:31 4/9/2026

η δήμαρχος Καλαμαριάς

Κλασικά Έπιπλα