Η Καλαμαριά «αγκάλιασε» το Sensory Garden

24/2/2025 16:02    Μια γιορτή αγάπης στο Αισθητηριακό Πάρκο του Δήμου
Μια ξεχωριστή γιορτή, μια Κυριακή «Αλλιώς» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτοικοι και επισκέπτες της Καλαμαριάς, καθώς η πολυδράση γνωριμίας με το νεότευκτο Αισθητηριακό Πάρκο του Δήμου, εξελίχθηκε σε μια γιορτή αγάπης, συμπερίληψης, ορατότητας, μια μέρα ξεχωριστή για όλα τα παιδιά.

Το Sensory Garden πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα, αγκαλιές, παιχνίδια, χορούς και μουσική και έγινε ο τόπος του νέου αστικού πειράματος «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», με τον Δήμο Καλαμαριάς και την Parallaxi να ενώνουν δυνάμεις σε μια πολυδράση που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι.

Στο Αισθητηριακό Πάρκο του Δήμου Καλαμαριάς, στη γειτονιά της αγάπης και της αλληλεγγύης, όπου συναντιούνται 4 σύλλογοι με πολύχρονη και σπουδαία προσφορά, αλλά και λίγα μέτρα μακριά, στο χώρο του ΚΕΑ, σύλλογοι, φορείς, οργανώσεις, ομάδες, εθελοντές από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και κάτοικοι, έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, κάνοντας πράξη την συμπερίληψη, την ορατότητα, και την ίδια την έννοια της κοινότητας.

Κεντρικό ρόλο στις ειδικά σχεδιασμένες, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά, δράσεις είχαν τα παιδιά και τα μέλη των Συλλόγων ΣΥΖΩΗ, ΣΤΟΡΓΗ, ACTNOW, Σχολή Τυφλών και του Πανελληνίου Συλλόγου Τυφλών «Ο Ήλιος», ενώ συμμετείχαν μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN, του Συλλόγου ΑΝΟΡΑΣΗ αλλά και παιδιά με τους συνοδούς τους από Συλλόγους της Καλαμαριάς.

«Σήμερα η Καλαμαριά, στο Αισθητηριακό Πάρκο που μόλις παραδόθηκε, ζει μια μεγάλη γιορτή ορατότητας και συμπερίληψης. Το ξεχωριστό του Sensory Garden είναι ότι βρίσκεται σε μια γειτονιά με εξαιρετικές δομές, εδώ όπου συνυπάρχουν ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας, η ΣΥΖΩΗ, η Στοργή και το ΚΕΑ, μια γειτονιά αγάπης για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, που και με τη λειτουργία του Μετρό στην Καλαμαριά, θα μπορεί να το επισκέπτεται και να το χαίρεται», τόνισε η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.

Στην πολυδράση γνωριμίας με το νέο Αισθητηριακό Πάρκο του Δήμου Καλαμαριάς συμμετείχαν ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μιχάλης Χουρδάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καλαμαριάς, φορείς και εκπρόσωποι συλλόγων, αλλά και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης.

Το Αισθητηριακό Πάρκο (Sensory Garden) του Δήμου Καλαμαριάς βρίσκεται στις οδούς Ροδοπόλεως, Δρακοπούλου Μικρουλέα και Πέτρου Λεβαντή και περιλαμβάνει μια παιδική χαρά με όλα τα στοιχεία του κοινού πάρκου (φυτεύσεις, παγκάκια, παιχνίδια κλπ) για όλους τους κατοίκους της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και ειδικά, πρωτότυπα παιχνίδια για άτομα με αναπηρίες, τα οποία απευθύνονται στην αίσθηση της αφής και της ακοής, αλλά και στις ανάγκες των παιδιών που έχουν δυσκολία μετακίνησης.
Επόμενο Προηγούμενο
 
Μετρό: Πώς η Καλαμαριά «έκλεψε» δρομολόγια από τη Νέα Ελβετία

Μετρό: Πώς η Καλαμαριά «έκλεψε» δρομολόγια από τη Νέα Ελβετία

20:15 4/9/2026

Το «σύστημα 2 - 1» και πώς θα λυθεί το πρόβλημα

Καλαμαριά: Ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά σκάκι - Σκακιστές από 16 χώρες (φωτο)

Καλαμαριά: Ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά σκάκι - Σκακιστές από 16 χώρες (φωτο)

18:15 4/9/2026

Συγχαρητήρια στους νικητές, αλλά και σε κάθε σκακιστή

Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει το δικό του περίπτερο στην Έκθεση Θεσσαλονίκης!

Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει το δικό του περίπτερο στην Έκθεση Θεσσαλονίκης!

17:55 4/9/2026

"5 -13 Σεπτεμβρίου" η καρδιά της έκθεσης χτυπάει..

Θεσσαλονίκη: 3500 αστυνομικοί - Ποιοι δρόμοι κλείνουν - Το πρόγραμμα των διαδηλώσεων - 8 σταθμοί του μετρό κλειστοί

Θεσσαλονίκη: 3500 αστυνομικοί - Ποιοι δρόμοι κλείνουν - Το πρόγραμμα των διαδηλώσεων - 8 σταθμοί του μετρό κλειστοί

16:24 4/9/2026

drones και προληπτικοί έλεγχοι

Στην Καλαμαριά ο υπ. Οικονομίας και πρόεδρος του Eurogroup Πιερρακάκης - Εγκαίνια του ΚΕΦΟΔΕ (φωτο)

Στην Καλαμαριά ο υπ. Οικονομίας και πρόεδρος του Eurogroup Πιερρακάκης - Εγκαίνια του ΚΕΦΟΔΕ (φωτο)

16:04 4/9/2026

Η Καλαμαριά αποκτά έναν σημαντικό υπερτοπικό κόμβο

Καλαμαριά - Πανέμορφο: Το 4ο δημοτικό γέμισε χρώματα για τη φιλία, τον σεβασμό και την αγάπη! (φωτο)

Καλαμαριά - Πανέμορφο: Το 4ο δημοτικό γέμισε χρώματα για τη φιλία, τον σεβασμό και την αγάπη! (φωτο)

14:18 4/9/2026

μια ξεχωριστή εικαστική παρέμβαση

Καλαμαριά - Αράπογλου: Σε δύο χρόνια η είσοδος της πόλης Φοίνικας, Κρήνη και Αη Γιάννης θα είναι άλλη πόλη!

Καλαμαριά - Αράπογλου: Σε δύο χρόνια η είσοδος της πόλης Φοίνικας, Κρήνη και Αη Γιάννης θα είναι άλλη πόλη!

11:31 4/9/2026

η δήμαρχος Καλαμαριάς

Κλασικά Έπιπλα