Σε χέρια ιδιώτη η παραλία Καρύδι στη Βουρβουρού

21/9/2017 08:00    Ιδιώτης θα εκμεταλλευτεί την γνωστή παραλία
Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για την εκμίσθωση παραλίας στη Σιθωνία σε ιδιώτη, καθώς συγκεντρώθηκαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Σιθωνίας, εκπρόσωποι συλλόγων και κατοίκων, οι οποίοι προσπάθησαν να αποτρέψουν τη δημοπρασία. Αποτέλεσμα ήταν να κληθεί η Αστυνομία και να προχωρήσει σε 3 συλλήψεις, ενώ η δημοπρασία ολοκληρώθηκε τελικά το μεσημέρι, οπότε αναδείχθηκε ανάδοχος.

Η Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την εκμίσθωση σε ιδιώτη της παραλίας «Καρύδι», στη Βουρβουρού, μήκους περίπου 300 μέτρων και πλάτους 15 μέτρων, για την επόμενη σεζόν, ο οποίος θα μπορεί να την εκμεταλλευτεί, τοποθετώντας ξαπλώστρες ομπρέλες κλπ. Να σημειώσουμε ότι συνήθως το δικαίωμα εκμίσθωσης αιγιαλού παραχωρείται στους Δήμους, οι οποίοι στο τέλος της άνοιξης με τη σειρά τους προχωρούν στην εκμίσθωση σε ιδιώτες. Ωστόσο η Κτηματική Υπηρεσία έχει το δικαίωμα να προχωρήσει η ίδια στην προκήρυξη διαγωνισμού, όπως ξεκίνησε στην αρχή του καλοκαιριού για τη συγκεκριμένη παραλία, όμως για διάφορους λόγους η διαδικασία καθυστέρησε και τελικά πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Χθες, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, περίπου 25 κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην Κτηματική Υπηρεσία στον Πολύγυρο, για να εμποδίσουν τη δημοπράτηση της παραλίας.

«Η συγκεκριμένη παραλία είναι μια από τις ομορφότερες της Σιθωνίας» σχολίασε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας, Γιώργος Δαλδογιάννης, μιλώντας στο halkidikifocus. «Θέλουμε να παραμείνει ελεύθερη, όπως ήταν τόσα χρόνια και γι’ αυτό σήμερα συγκεντρωθήκαμε στην Κτηματική Υπηρεσία», πρόσθεσε.

«Κατ’ αρχήν ξαφνιαστήκαμε με την προκήρυξη του διαγωνισμού στα τέλη του Σεπτέμβρη» είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Γιώργος Παρδάλης, μιλώντας στο halkidikifocus. «Η παραλία «Καρύδι» είναι πασίγνωστη, εξυπηρετεί τον Άγιο Νικόλαο και τη Βουρβουρού και μέχρι και αυτό το καλοκαίρι υπήρχε ελεύθερη πρόσβαση για όλους, χωρίς να την εκμεταλλεύεται κάποιος, αποτελώντας μια από τις ακτές «στολίδι» της περιοχής και έτσι θέλουμε να παραμείνει, γι’ αυτό προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τη δημοπρασία», πρόσθεσε.

Οι συλλήψεις

Στις 9.15 περίπου, καθώς άρχιζε η δημοπρασία, δημιουργήθηκε ένταση στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία και να συλληφθούν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Γιώργος Παρδάλης, ο Πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων, Θανάσης Ευαγγελινός και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Στάμος Σταμούδης.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Αστυνομία, όπου σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας και το απόγευμα αφέθησαν ελεύθεροι.

Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία

Αργά το μεσημέρι αναδείχθηκε ανάδοχος της παραλίας, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής του Αγίου Νικολάου και από το επόμενο καλοκαίρι θα έχει το δικαίωμα να την αξιοποιήσει.

Από την πλευρά του ο κ. Παρδάλης, μετά την ανάδειξη αναδόχου, δήλωσε: «Μέλημά μας είναι το «Καρύδι» να διατηρήσει την φυσική ομορφιά που έχει. Γι’ αυτό θα είμαστε σε επαφή με τον ανάδοχο, ώστε όποια παρέμβαση σημειωθεί να είναι ήπια και να αναδεικνύει την παραλία και όχι να την καταστρέφει».




halkidikifocus
Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Ο ΧΟΘ μας ταξιδεύει στην Λέσβο απόψε με ελεύθερη είσοδο

Καλαμαριά: Ο ΧΟΘ μας ταξιδεύει στην Λέσβο απόψε με ελεύθερη είσοδο

14:12 21/5/2026

η χορωδία του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης

Καλαμαριά: Έρχονται εκπρόσωποι από 30 χώρες να μαγειρέψουν για το κοινό (φωτο)

Καλαμαριά: Έρχονται εκπρόσωποι από 30 χώρες να μαγειρέψουν για το κοινό (φωτο)

21:18 20/5/2026

Κάθε μπουκιά στηρίζει το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό»

Καλαμαριά: Η Diversity Charter Greece καλωσορίζει τον δήμο - Ανοιχτή και ανθρώπινη πόλη

Καλαμαριά: Η Diversity Charter Greece καλωσορίζει τον δήμο - Ανοιχτή και ανθρώπινη πόλη

20:59 20/5/2026

καλωσορίζει τον δήμο στην κοινότητά της

Καλαμαριά: Διάλογος για τις προοπτικές και το μέλλον της Καλαμαριάς στο Ρεμέτζο

Καλαμαριά: Διάλογος για τις προοπτικές και το μέλλον της Καλαμαριάς στο Ρεμέτζο

20:28 20/5/2026

αυλαία του εαρινού εξαμήνου στο Ανοιχτό πανεπιστήμιο

«Από εδώ την προσφυγομάνα Καλαμαριά περιμένουμε δικαίωση» - Βίντεο

«Από εδώ την προσφυγομάνα Καλαμαριά περιμένουμε δικαίωση» - Βίντεο

19:44 20/5/2026

ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ποντιακή Γενοκτονία

Καλαμαριά: Πως θα λειτουργήσει το παρεκκλήσι Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παλατάκι

Καλαμαριά: Πως θα λειτουργήσει το παρεκκλήσι Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παλατάκι

20:35 19/5/2026

εν όψει της πανηγύρεώς των Αγίων

Καλαμαριά: Τρία άτομα μάζεψαν 40 σακούλες σκουπίδια - Πόρτες και στρώματα (φωτο)

Καλαμαριά: Τρία άτομα μάζεψαν 40 σακούλες σκουπίδια - Πόρτες και στρώματα (φωτο)

18:42 19/5/2026

οι The Cleaningans ξαναχτύπησαν

Κλασικά Έπιπλα