Ξεκινά το θερινό πρόγραμμα του ΟΑΣΘ

27/6/2018 13:37    μεχρι πότε θα διαρκέσει
Από την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 αρχίζει η εφαρμογή του θερινού προγράμματος δρομολογίων, σύμφωνα με το οποίο τα προγραμματισμένα καθημερινά δρομολόγια αντιστοιχούν σε 421 λεωφορεία, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Για το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων, το οποίο θα ισχύσει μέχρι και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018,  οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται:

- Από το Πληροφοριακό Κέντρο του ΟΑΣΘ στους τηλεφωνικούς αριθμούς 11085 και 2310 981 100.
- Από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.oasth.gr μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και στη διεύθυνση m.οasth.gr μέσω κινητού τηλεφώνου.

Έναρξη θερινών δρομολογίων με τις γραμμές εξπρές Νο70 και Νο71 

Από την Κυριακή 1.7.2018 έως και την Παρασκευή 31.8.2018, θα λειτουργήσουν οι δύο λεωφορειακές γραμμές – ΕΞΠΡΕΣ – εξυπηρέτησης, προς τις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας, οι οποίες θα έχουν την αφετηρία εντός του Τερματικού Σταθμού του Νέου Σιδ. Σταθμού, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Λεωφορειακή γραμμή Νο70 «Ν.Σ. Σταθμός – Επανομή»

Διαδρομή

Μετάβαση από το Ν.Σ. Σταθμό και διέλευση από Μοναστηρίου – Πλατεία Δημοκρατίας – Εγνατία – Εθνικής Αμύνης – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Γεωργίου Παπανδρέου – Ανδριανουπόλεως – Βενιζέλου – Εθνικής Αντίστασης – Λεωφ. Γεωργικής Σχολής, κ.λπ., όπως στις διαδρομές μετάβασης προς Παραλία (Νο 70) και Πάλιουρα (Νο 70Α) της λεωφορειακής γραμμής Νο 69 "Α.Σ. ΙΚΕΑ – Επανομή". Επιστροφή μέχρι Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής όπως στις διαδρομές επιστροφής από Παραλία (Νο 70) και Πάλιουρα (Νο 70Α) της λεωφορειακής γραμμής Νο 69 και στη συνέχεια διέλευση από Εθνικής Αντίστασης – Βασιλίσσης Όλγας – Βασιλέως Γεωργίου – Μανόλη Ανδρόνικου – Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. – Τσιμισκή – Πολυτεχνείου – Αναγεννήσεως – Μοναστηρίου – Αγ. Πάντων  – Ν.Σ.Σ. 

Στάσεις

Τα λεωφορεία της γραμμής Νο 70, κατά τη μετάβαση προς τις παραλίες της Επανομής, μόνο θα επιβιβάζουν επιβάτες, από όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις, ενώ η αποβίβαση των επιβατών θα γίνεται, από το κέντρο της Επανομής και μέχρι τα δύο τέρματα (Παραλίας και Πάλιουρα) σε όλες τις υπάρχουσες στάσεις. Κατά την επιστροφή, τα λεωφορεία θα επιβιβάζουν επιβάτες μέχρι το κέντρο της Επανομής και στη συνέχεια του δρομολογίου, μέχρι το Ν.Σ. Σταθμό, μόνο θα αποβιβάζουν επιβάτες, σε όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις.
 
Λεωφορειακή γραμμή Νο 71 «Ν.Σ. Σταθμός - Μηχανιώνα»

Διαδρομή

Μετάβαση από το Ν.Σ. Σταθμό και διέλευση από Μοναστηρίου – Πλατεία Δημοκρατίας – Εγνατία – Εθνικής Αμύνης – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Γεωργίου Παπανδρέου – Ανδριανουπόλεως – Βενιζέλου – Εθνικής Αντίστασης – Λεωφ. Γεωργικής Σχολής, κ.λπ. όπως στις διαδρομές μετάβασης μέσω Κερασιάς (Νο 71) και Αγγελοχωρίου (Νο 71Α) της λεωφορειακής γραμμής  Νο 72 "Α.Σ. ΙΚΕΑ – Μηχανιώνα".

Επιστροφή μέχρι τη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής όπως στις διαδρομές επιστροφής μέσω Κερασιάς (Νο 71) και Αγγελοχωρίου (Νο 71Α) της λεωφορειακής γραμμής Νο 72 και στη συνέχεια διέλευση από Εθνικής Αντίστασης – Βασιλίσσης Όλγας – Βασιλέως Γεωργίου – Μανόλη Ανδρόνικου – Αγγελάκη – Εγνατία – Πλατεία Δημοκρατίας – Μοναστηρίου – Ν.Σ. Σταθμός.
  
Στάσεις

Τα λεωφορεία της γραμμής Νο 71, κατά τη μετάβαση προς τις παραλίες της Μηχανιώνας μόνο θα επιβιβάζουν επιβάτες, από όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις, ενώ η αποβίβαση των επιβατών θα γίνεται από την Παραλία της Περαίας και μέχρι το τέρμα και για τα δύο δρομολόγια μέσω Κερασιάς και Αγγελοχωρίου.

Κατά την επιστροφή, τα λεωφορεία θα επιβιβάζουν επιβάτες μέχρι την Παραλία της Περαίας και για τα δύο δρομολόγια, μέσω Κερασιάς (Νο71) και Αγγελοχωρίου (Νο 71Α) και στη συνέχεια του δρομολογίου, μέχρι το Ν.Σ. Σταθμό, μόνο θα αποβιβάζουν επιβάτες, σε όλες τις υφιστάμενες επί της διαδρομής στάσεις.

Λεωφορειακή γραμμή Νο 77Η Επανομή - Ποταμός

Από την Κυριακή 1.7.2018 έως και την Παρασκευή 31.8.2018, θα λειτουργήσει η λεωφορειακή γραμμή Νο 77Η« ΕΠΑΝΟΜΗ – ΠΟΤΑΜΟΣ». Θα δρομολογηθεί ένα όχημα το οποίο θα πραγματοποιεί οκτώ δρομολόγια σε μία βάρδια ημερησίως κατά το διάστημα 11:05΄ - 17:10΄, συνδέοντας την Επανομή με την παραλία στη θέση «Ποταμός». Το πρώτο δρομολόγιο μετάβασης θα συνδέει το ΙΚΕΑ με την Επανομή (με τη σήμανση της Λ.Γ. Νο 69) και στη συνέχεια θα πραγματοποιούνται τα τοπικά δρομολόγια που θα συνδέουν την Επανομή με την παραλία στη θέση «Ποταμός». Το τελευταίο δρομολόγιο επιστροφής θα συνδέει την Επανομή με το ΙΚΕΑ (με τη σήμανση της Λ.Γ. Νο 69).

Αύξηση δρομολογίων στη γραμμή Χ1 ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο 

Προς εξυπηρέτηση της αυξημένης επιβατικής κίνησης από και προς το Αεροδρόμιο, ο Ο.Α.Σ.Θ. αυξάνει τον αριθμό των προγραμματισμένων λεωφορείων από 5 σε 7 και τον αριθμό των προγραμματισμένων δρομολογίων από 39 σε 52 ημερησίως, για το χρονικό διάστημα από 01.07.2018 μέχρι 31.08.2018.

Η εξυπηρέτηση του Αεροδρομίου αλλά και των υπολοίπων σταθμών άφιξης ή αναχώρησης επισκεπτών, καθώς και των πολιτών που επιθυμούν να μετακινούνται κατά τις νυκτερινές ώρες, εξασφαλίζεται με την νυκτερινή γραμμή Ν1 «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι λειτουργεί και η τοπική λεωφορειακή γραμμή Νο 79 «Α.Σ. ΙΚΕΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ», εξασφαλίζοντας την μετακίνηση από και προς το Αεροδρόμιο και το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, μέσω μετεπιβίβασης, των επιβατών που προέρχονται από οποιαδήποτε περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος καθώς και από περιοχές των Δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης.

Λειτουργία γραμμής Νο45 για την απ' ευεθείας εξυπηρέτηση των πολιτών από ΚΤΕΛ Μακεδονία προς ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και από ΚΤΕΛ Χαλκιδικής έως ΚΤΕΛ Μακεδονία

Από την 1η Ιουλίου 2018 έως και την 31η Αυγούστου 2018, πυκνώνουν τα δρομολόγια των λεωφορείων της γραμμής ΕΞΠΡΕΣ Νο 45 «ΚΤΕΛ Μακεδονία – ΚΤΕΛ Χαλκιδικής» από και προς το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής  με  την οποία συνδέονται απ’ ευθείας το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με τον σταθμό υπεραστικών ΚΤΕΛ  Μακεδονία  και  τον  Ν.Σ.  Σταθμό. Με την ως άνω γραμμή Νο 45  θα εξυπηρετούνται και επιβάτες κατά μήκος της Εγνατίας οδού και της οδού Κων. Καραμανλή στις επτά επιλεγμένες  στάσεις της γραμμής.

Με το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της γραμμής Νο 45, θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά 20 λεπτά.


voria

Επόμενο Προηγούμενο
 

Σπονδυλική στήλη: Πώς να επιλέξετε το ιδανικό στρώμα και μαξιλάρι

Σπονδυλική στήλη: Πώς να επιλέξετε το ιδανικό στρώμα και μαξιλάρι

23:34 22/4/2026

εξηγεί Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης

Ψηφιακό «restart» για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Ψηφιακό «restart» για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

23:29 22/4/2026

«OSETH Bus»

Αστυνομικός σκύλος «ξετρύπωσε» πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης σε πορτ μπαγκάζ

Αστυνομικός σκύλος «ξετρύπωσε» πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης σε πορτ μπαγκάζ

23:23 22/4/2026

«Ακύλας»

Ανατροπή από την φίλη της Μυρτούς: «Συνευρισκόμασταν ερωτικά οι τέσσερις και ο 66χρονος ήταν σε βιντεοκλήση»

Ανατροπή από την φίλη της Μυρτούς: «Συνευρισκόμασταν ερωτικά οι τέσσερις και ο 66χρονος ήταν σε βιντεοκλήση»

23:18 22/4/2026

Η «Ολίβια» ισχυρίζεται οτι..

Η Ελευθερία Γιακουμάκη πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι από 40χρονο πρώην σύντροφό της

Η Ελευθερία Γιακουμάκη πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι από 40χρονο πρώην σύντροφό της

23:15 22/4/2026

Πήγε από το παράθυρο του οδηγού και την εκτέλεσε

Νέο πακέτο μέτρων: Τι και πόσα κερδίζουν συνταξιούχοι, ενοικιαστές και οικογένειες με παιδιά

Νέο πακέτο μέτρων: Τι και πόσα κερδίζουν συνταξιούχοι, ενοικιαστές και οικογένειες με παιδιά

23:11 22/4/2026

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέο πακέτο

Καλαμαριά: 4 ημέρες με γιόγκα - διαλογισμό και καλλιτεχνικά δρώμενα με ελεύθερη είσοδο για όλους

Καλαμαριά: 4 ημέρες με γιόγκα - διαλογισμό και καλλιτεχνικά δρώμενα με ελεύθερη είσοδο για όλους

22:56 22/4/2026

Wellness Festival Greece

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Καλαμαριάς με την USAR Hellas

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Καλαμαριάς με την USAR Hellas

22:43 22/4/2026

Eθελοντική ομάδα έρευνας και διάσωσης

Καλαμαριά: Γίνεται μάθημα στα δημοτικά σχολεία η τοπική ιστορία του δήμου!

Καλαμαριά: Γίνεται μάθημα στα δημοτικά σχολεία η τοπική ιστορία του δήμου!

22:23 22/4/2026

Συγκροτήθηκε επιστημονική επιτροπή

Καταδίκη εκπαιδευτικού για σεξουαλικό υπαινιγμό σε μαθήτριά του

Καταδίκη εκπαιδευτικού για σεξουαλικό υπαινιγμό σε μαθήτριά του

22:32 21/4/2026

απόφαση Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης

Κλασικά Έπιπλα