Σερβία-Βραζιλία 0-2

28/6/2018 06:34    Παγκόσμιο Κύπελλο
Η Βραζιλία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε ως πρώτη από τον 5ο όμιλο, μετά τη νίκη της με 2-0 (36΄ Παουλίνιο, 68΄ Τιάγκο Σίλβα) επί της Σερβίας στο γήπεδο της Σπαρτάκ, στη Μόσχα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου. Η Σελεσάο θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» το Μεξικό, στις 2 Ιουλίου στη Σαμάρα (17:00), ενώ οι Σέρβοι αποχαιρέτησαν το Μουντιάλ της Ρωσίας καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον όμιλο.

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τους «πλάβι», άρα απέναντι σε μια φύσει επιθετική ομάδα όπως η Βραζιλία το παιχνίδι πήρε πολύ γρήγορο ρυθμό από την αρχή. Φάσεις όμως δεν υπήρχαν, παρά το αδιάκοπο τρέξιμο. Ο Μαρσέλο αποχώρησε με πρόβλημα μόλις στο 10΄ και χρειάστηκε να φτάσει ο αγώνας στο 36ο λεπτό, όταν οι «βερντεόρο» άνοιξαν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία τους: ο Κουτίνιο με εξαιρετική πάσα βρήκε τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα Παουλίνιο, που μπήκε «σφήνα» στην αργή αντίπαλη άμυνα και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Στόικοβιτς για το 1-0.

Η ομάδα του Κρστάιτς, από την πλευρά της, προσπάθησε να πιέσει στο ξεκίνημα της επανάληψης, έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, με τον Μίτροβιτς στο 61΄ (η κεφαλιά του αποκρούστηκε προ της γραμμής από τον Τιάγκο Σίλβα) και το 65΄ (νέα κεφαλιά, απέκρουσε ο Άλισον). Κι ενώ οι Σέρβοι έδιναν την ψυχή τους για την ισοφάριση, ήταν η ομάδα του Τίτε που διπλασίασε στο 68΄, με κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα σε εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ από αριστερά.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα οι παίκτες του Κρστάιτς παρέδωσαν... σώμα και πνεύμα. Η Σερβία δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους Βραζιλιάνους, που ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι και επιδόθηκαν σε κάποιους ωραίους συνδυασμούς, ο Στόικοβιτς σταμάτησε μια-δυο φορές τον Νεϊμάρ και η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

ΣΕΡΒΙΑ (Μλάντεν Κρστάιτς): Στόικοβιτς, Ρουκάβινα, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Κόλαροφ, Μάτιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Τάντιτς, Λιάιτς (75΄ Ζίβκοβιτς), Κόστιτς (82΄ Ράντονιτς), Μίτροβιτς (90΄ Γιόβιτς)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τιτέ): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο (10΄ Φιλίπε Λουίς), Κασεμίρο, Παουλίνιο (66΄ Φερμαντίνιο), Γουίλιαν, Κουτίνιο (80΄ Ρενάτο Αουγκούστο), Νεϊμάρ, Ζεσούς


onsports

Επόμενο Προηγούμενο
 
Θεσσαλονίκη: Έτσι θα γίνει η ΔΕΘ - Το σχέδιο ανάπλασης

Θεσσαλονίκη: Έτσι θα γίνει η ΔΕΘ - Το σχέδιο ανάπλασης

12:40 30/7/2026

μια ιστορική στιγμή για την πόλη

Θεσσαλονίκη: Κλείνει πάλι ο περιφερειακός το Σάββατο 1 Αυγούστου

Θεσσαλονίκη: Κλείνει πάλι ο περιφερειακός το Σάββατο 1 Αυγούστου

12:36 30/7/2026

''οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις''

Καλαμαριά: Δύο βραδιές με χορό, μουσική και παράδοση στο Πανηγύρι του Σωτήρος - Δείτε το πρόγραμμα

Καλαμαριά: Δύο βραδιές με χορό, μουσική και παράδοση στο Πανηγύρι του Σωτήρος - Δείτε το πρόγραμμα

12:14 30/7/2026

στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Η ΑΚΤΩΡ θα κατασκευάσει την Πόντου - Οκτάμετρα πεζοδρόμια και νησίδα 10 μέτρων

Καλαμαριά: Η ΑΚΤΩΡ θα κατασκευάσει την Πόντου - Οκτάμετρα πεζοδρόμια και νησίδα 10 μέτρων

11:59 30/7/2026

με απόφαση του Υπουργού Υποδομών

Καλαμαριά: Σάρωσε ο Κολυμβητικός Όμιλος πρωτιές σε Γενική κατάταξη, Ανδρών, Γυναικών,  Age Group Κοριτσιών!

Καλαμαριά: Σάρωσε ο Κολυμβητικός Όμιλος πρωτιές σε Γενική κατάταξη, Ανδρών, Γυναικών, Age Group Κοριτσιών!

11:45 30/7/2026

Για πέμπτη χρονιά Πρωταθλητής Ελλάδας

Καλαμαριά: Βιβλία κατ'οίκον σε όσους δε μπορούν και το νοσοκομείο Άγιος Παύλος - Όλη η διαδικασία (φωτο)

Καλαμαριά: Βιβλία κατ'οίκον σε όσους δε μπορούν και το νοσοκομείο Άγιος Παύλος - Όλη η διαδικασία (φωτο)

14:24 29/7/2026

«Το βιβλίο είναι η παρέα μου, είναι η ζωή μου»

Καλαμαριά: Έρχεται δημοτική συγκοινωνία - Δρομολόγια ανά μία ώρα - Δύο γραμμές, 72 στάσεις!

Καλαμαριά: Έρχεται δημοτική συγκοινωνία - Δρομολόγια ανά μία ώρα - Δύο γραμμές, 72 στάσεις!

10:24 29/7/2026

με ηλεκτρικά λεωφορεία

Κλασικά Έπιπλα