Βόμβα από Άγκυρα για τους 2 στρατιωτικούς: Για να έχουν δίκαιη δίκη, δώστε μας πίσω τους«8»

6/7/2018 18:35    εγγραφα
Κάθε όριο προκλητικότητας φαίνεται να ξεπερνά πλέον  η Τουρκία, αφού με επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι όχι μόνο συνδέει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς αλλά ζητεί από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους τούρκους αξιωματικούς και τότε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων αλλά... διαβεβαιώνει «πως θα έχουν μία δίκαιη δίκη». 

Η νέα προκλητική ενέργεια, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», δείχνει ότι η Τουρκία επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της για τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, καθώς και σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με σύγχρονο κράτος δικαίου. 

Αποστολέας της επιστολής είναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαϊου. 

epistoli_tourkoi

epistoli_turkoi2

Σε αυτήν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τούρκος αξιωματικός κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες» και στηλιτεύει το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων. 

Καταγγέλλει δε, την ελληνική δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς τιμωρία.

Αποκορύφωμα της τουρκικής προκλητικότητας αποτελεί η τελευταία παράγραφος της επιστολής, όπου μέσα σε μια γραμμή ο τούρκος αξωματούχος με ωμό τρόπο και κατά παράβαση κάθε έννοιας Δικαίου αναφέρει: «Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία». Στο τέλος απευθύνει συστάσεις και στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως «περιμένει ότι θα προσεγγίσει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αμερόληπτα και χωρίς καμία στήριξη σε κράτος - μέλος της ΕΕ».


protothema
Επόμενο Προηγούμενο
 

H Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται Θεσσαλονίκη

H Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται Θεσσαλονίκη

20:00 29/6/2025

Δευτέρα 30/6

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2025: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2025: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

15:00 29/6/2025

Δευτέρα 30/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 29/6/2025

Κυριακή 29/6

Ο Πάνος Βλάχος γίνεται «Δον Ζουάν»

Ο Πάνος Βλάχος γίνεται «Δον Ζουάν»

18:00 28/6/2025

24-25/7

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

12:00 28/6/2025

Μπαίνουν φανάρια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 28/6/2025

Σάββατο 28/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

20:00 27/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:00 27/6/2025

Από Τετάρτη 27 Ιουνίου έως και Τετάρτη 2 Ιουλίου

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

14:13 27/6/2025

H οικονομική δύναμη και η φιλία με Αντετοκούνμπο

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

14:01 27/6/2025

Ξεκινάει από Δευτέρα 30 Ιουνίου

Κλασικά Έπιπλα