Βραβείο για τη διαχείριση του προσφυγικού στο δήμο Θεσσαλονίκης

11/7/2018 19:47     από την Le Monde
Το ειδικό βραβείο της γαλλικής εφημερίδας "Le Monde" για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος παρέλαβε σήμερα στη Σιγκαπούρη η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του "World Cities Summit 2018". Η τιμητική διάκριση αποδόθηκε εκτός συναγωνισμού ως επιβράβευση των προσπαθειών του κεντρικού δήμου για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προσφυγικού, κυρίως στο ζήτημα της φιλοξενίας σε διαμερίσματα αντί για camps.

    Το βραβείο παρέλαβαν η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τη στήριξη και την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών και πρόεδρος του Συμβουλίου 'Ενταξης Μεταναστών (ΣΕΜ), Σοφία Ασλανίδου και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

    Παρουσιάζοντας το βραβείο, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Emmanuel Davidenkoff, ανέφερε ότι δίνεται κατόπιν εισήγησης των μελών της κριτικής επιτροπής, τα οποία αξιολόγησαν θετικά τις πολιτικές που υιοθέτησε ο δήμος Θεσσαλονίκης για το θέμα.

    Η κ.Ασλανίδου τόνισε ότι ο δήμος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόκληση με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος από το 2015, δημιουργώντας μια πλατφόρμα συνεργασίας με τους βασικούς εμπλεκόμενους φορείς και υλοποιώντας ένα συμμετοχικό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων. 

    Επίσης, πρόσθεσε ότι ο δήμος εφαρμόζει το μεγαλύτερο πρόγραμμα φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενώντας 880 αιτούντες άσυλο σε διαμερίσματα της πόλης και προσφέροντας ταυτόχρονα ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη. 

    Η Καλυψώ Γούλα, από την πλευρά της, συμπλήρωσε πως "η τιμητική αυτή διάκριση είναι μία αναγνώριση του
προγράμματος REACT που βασίστηκε στην ανάγκη να αντιδράσουμε γρήγορα, ώστε να υποστηρίξουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά και την ίδια στιγμή να αντιδράσουμε στις ακροδεξιές φωνές, που δυστυχώς αυξάνονται γύρω μας". 

    Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, εξάλλου, παρουσίασε το πρόγραμμα REACT ως ένα επιτυχημένο μοντέλο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο Mayors Forum, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του World Cities Summit, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι 142 δήμων απ' όλο τον κόσμο.



ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Διακοπή υδροδότησης στην Καλαμαριά

Διακοπή υδροδότησης στην Καλαμαριά

10:51 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

20:00 4/3/2025

Χρύσας Αράπογλου με την Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

17:00 4/3/2025

Τη φύλαξη εξωτερικών και εσωτερικών χώρων σχολικών κτηρίων στο κέντρο της πόλης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

12:00 4/3/2025

Στο πλαίσιο του έργου «Αναπλάσεις Πράσινων διαδρομών στον Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 4/3/2025

Τρίτη 4/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

10:00 3/3/2025

Δευτέρα 3/3

Η Καλαμαριά πάει για Κούλουμα στη θάλασσα

Η Καλαμαριά πάει για Κούλουμα στη θάλασσα

19:00 2/3/2025

Καθαρά Δευτέρα 3/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 2/3/2025

Κυριακή 2/3

Κυριακή Βράδυ στο Love Underground Live Club: Back to the ’80s Live Party

Κυριακή Βράδυ στο Love Underground Live Club: Back to the ’80s Live Party

18:00 1/3/2025

Κυριακή 2/3

Κλασικά Έπιπλα