Αρχίζουν τα «ραντεβού» με την εφορία - Πόσα θα πληρώσουμε και πότε

14/7/2018 04:08    Τέλη Ιουλίου ξεκινά ο Γολγοθάς
Από το τέλος του μήνα, μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου του 2019, οι φορολογούμενοι θα καλούνται να περνούν από τα «γκισέ» της εφορίας προκειμένου να πληρώσουν τους φόρους τους.

Τέλη Ιουλίου ξεκινά ο «Γολγοθάς» με τις πληρωμές για εκατομμύρια φορολογούμενους οι οποίοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να εξοφλούν κάποια μεγάλη ή μικρότερη φορολογική υποχρέωση.

Τα «ραβασάκια» για την πληρωμή φόρων και τελών θα έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Συνολικά, από τον Ιούλιο έως και το τέλος Ιανουαρίου 2019 τα φυσικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν το ποσό των περίπου 7,5 δισ. ευρώ.

Φόρος εισοδήματος: Στις 31 Ιουλίου θα γίνει η καταβολή της πρώτης δόσης που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Η δεύτερη δόση του σχετικού φόρου θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου. Στα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων ενσωματώνονται μέχρι και πέντε διαφορετικοί φόροι: φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και προκαταβολή φόρου.

ΕΝΦΙΑ: Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Ο φετινός θα πληρωθεί σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2019.

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας που όπως φαίνεται δεν θα έχουν κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι. Το συνολικό ποσό των τελών που θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ.

Μαζί με αυτά θα πρέπει να εισπραχθούν με βάση τον προϋπολογισμό άλλα 2,4 δισ.ευρώ από τους λοιπούς άμεσους φόρους και ένα υπόλοιπο περίπου 450 εκατ. ευρώ από ρυθμίσεις οφειλών παρελθόντων οικονομικών ετών.

Όσοι καθυστερήσουν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεων και η οφειλή τους υπερβαίνει τα 500 μπαίνουν στην μαύρη λίστα της ΑΑΔΕ και στα περίπου 4,1 εκ φορολογούμενων που έχουν οφειλές στην εφορία και κινδυνεύουν με κατασχέσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Και ραντεβού για έλεγχο

Με ραντεβού θα πηγαίνουν πλέον στην Εφορία οι φορολογούμενοι που καλούνται για έλεγχο.

Στα άμεσα σχέδια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι η τήρηση ενός πρωτόκολλου επισκέψεων. Κάθε ελεγχόμενος φορολογούμενος που θα επισκέπτεται την Εφορία θα «καταγράφεται».

Ο έφορος θα γνωρίζει σε ποιο τμήμα πήγε, ποιον υπάλληλο - ελεγκτή είδε, ποια είναι η υπόθεσή του και τι στοιχεία προσκόμισε στις ελεγκτικές Αρχές. Ο διοικητής του ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής σύντομα θα δώσει οδηγίες στους εφόρους για το πρωτόκολλο των επισκέψεων που θα τηρείται γιατί, όπως λέει, «δεν θέλουμε περιφερόμενους στις Εφορίες».



fpress

Επόμενο Προηγούμενο
 
Δήμος Καλαμαριάς: Tρίτωσαν τα καλά νέα - Μετρό, Πόντου και χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο (βιντεο)

Δήμος Καλαμαριάς: Tρίτωσαν τα καλά νέα - Μετρό, Πόντου και χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο (βιντεο)

20:06 27/8/2026

μέσα σε λίγες ώρες

Μητροπολίτης Καλαμαριάς σε Μητσοτάκη: Φροντίστε το νοσοκομείο Άγιος Παύλος και το παραλιακό μέτωπο (βιντεο)

Μητροπολίτης Καλαμαριάς σε Μητσοτάκη: Φροντίστε το νοσοκομείο Άγιος Παύλος και το παραλιακό μέτωπο (βιντεο)

19:43 27/8/2026

αμέσως μετά τον Αγιασμό

Θεσσαλονίκη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον 48χρονο αστυνομικό για ενδοοικογενειακή απειλή

Θεσσαλονίκη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον 48χρονο αστυνομικό για ενδοοικογενειακή απειλή

19:18 27/8/2026

είχε συλληφθεί τα προηγούμενα 24ωρα

Πρώτη στον κόσμο η Καλαμαριά - Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Πέτρος Γκαϊδατζής!

Πρώτη στον κόσμο η Καλαμαριά - Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Πέτρος Γκαϊδατζής!

18:21 27/8/2026

Χρυσός στο Άμστερνταμ!

Στην κορυφή η Καλαμαριά: Δύο χρυσά μετάλλια και μια ανάσα πριν το βάθρο - Ιφιγένεια και Ηλία σας ευχαριστούμε

Στην κορυφή η Καλαμαριά: Δύο χρυσά μετάλλια και μια ανάσα πριν το βάθρο - Ιφιγένεια και Ηλία σας ευχαριστούμε

08:22 27/8/2026

σάρωσαν οι αθλητές του Κολυμβητικού ομίλου

Καλαμαριά: 73 νέες θέσεις εργασίας στον δήμο - Ξεκινούν οι αιτήσεις

Καλαμαριά: 73 νέες θέσεις εργασίας στον δήμο - Ξεκινούν οι αιτήσεις

20:16 26/8/2026

δείτε όλες τις λεπτομέρειες

53χρονος σκότωσε τη 44χρονη γυναίκα του και νοσηλεύεται φρουρούμενος

53χρονος σκότωσε τη 44χρονη γυναίκα του και νοσηλεύεται φρουρούμενος

19:55 26/8/2026

τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τη σύζυγό του

Κλασικά Έπιπλα