Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς για Κόδρα, Κολυμβητήριο και Απόλλων Πόντου

18/7/2018 19:43    Μπακογλίδης
Στον «FAIR PLAY FM 96,1» φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης με αφορμή κάποια ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Καλαμαριάς και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Αρχικά σχολίασε: «Τον Ιανουάριο η Ελληνική πολιτεία παραχώρησε τα 2 τρίτα του στρατοπέδου Κόδρα στον δήμο Καλαμαριάς. Είναι περίπου 200 στρέμματα δημόσιας γης.

Ο Δήμος θα προχωρήσει στην ανέγερση ενός αστικού πάρκου. Αφού πρώτα ξεδιαλύνουμε κάποια αλλά ζητήματα. Όταν μιλάω για πάρκο εννοούμε κάποιες ζώνες περιπάτων, κάποιες παιδικές χαρές, όπως και κάποιους αθλητικούς χώρους για τους πολίτες της Καλαμαριάς. Με αυτά τα έργα θα ζωντανέψει αυτός ο χώρος.

Αυτή τη στιγμή ετοιμαζόμαστε να καθαρίσουμε τον χώρο και απομακρύνουμε τους καταληψίες. Θα τον περιφράξουμε για να μπορέσουμε να τον προστατέψουμε. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Εμείς θα το προχωρήσουμε. Κάποιοι ήταν αντίθετοι στην παραχώρηση του στρατοπέδου. Εγώ θεωρώ είναι μια καινούργια αρχή. Και θέλουμε την βοήθεια των συμπολιτών μας για να αναδείξουμε μαζί τον χώρο».

Για το Δημοτικό Κολυμβητήριο: «Λειτουργεί από τις δέκα μέχρι τις δώδεκα και μισή για παιδιά. Από εκεί και πέρα μέχρι τις έξι και μισή είναι ανοιχτό για το κοινό. Η είσοδος για ανέργους και ΑΜΕΑ είναι δωρεάν, ενώ η γενική είσοδος είναι μόλις δυο ευρώ. Να πω εδώ ότι το κολυμβητήριο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Παρά τα αρκετά έξοδα για την συντήρηση».

Για τον Απόλλων Πόντου: «Υπάρχουν αρκετά προβλήματα αλλά γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από όλους στην διοίκηση. Τα ζητήματα σιγά σιγά όλα βρίσκουν το δρόμο τους και νομίζω ότι γίνεται μια καλή δουλειά, ενώ μίλησα με τον κύριο Φώτη Μπαλτίδη, που κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια με τις ακαδημίες της ομάδας τώρα. Ο Απόλλων ανήκει στην πρώτη εθνική και επίσης υπάρχει η διάθεση από πλευράς και του κ. Τάκη Μπαλτίδη, που είναι έμπειρος παράγοντας του ποδοσφαίρου, να ασχοληθεί και να βοηθήσει την ομάδα που αγαπάμε όλοι μας. Εάν γίνει αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τον Απόλλωνα όπως και όλοι οι Καλαμαριώτες, για να ζωντανέψει και η τοπική αθλητική κοινωνία. Είμαι αισιόδοξος για τον Απόλλωνα και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».



Επόμενο Προηγούμενο
 
Μετρό Καλαμαριάς: Oι επόμενες δέκα ημέρες είναι κρίσιμες!

Μετρό Καλαμαριάς: Oι επόμενες δέκα ημέρες είναι κρίσιμες!

23:04 14/7/2026

Όλες οι εκκρεμότητες συζητήθηκαν σήμερα..

Καλαμαριά: Αποχώρησε από Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη Βάρδα - Εργαλειοποίηση τραγικών γεγονότων

Καλαμαριά: Αποχώρησε από Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη Βάρδα - Εργαλειοποίηση τραγικών γεγονότων

22:06 14/7/2026

Παράταξη “Πρωτοπόρα Δυναμική Καλαμαριά”

Καλαμαριά: Πανηγυρίζει η Αγία Παρασκευή - Αρχιερατική Λειτουργία, Αγρυπνία, Λιτανεία και προσκύνημα Ιερών Λειψάνων

Καλαμαριά: Πανηγυρίζει η Αγία Παρασκευή - Αρχιερατική Λειτουργία, Αγρυπνία, Λιτανεία και προσκύνημα Ιερών Λειψάνων

16:00 14/7/2026

Με λαμπρότητα και Θρησκευτική ευλάβεια

Καλαμαριά: Έφυγε από τη ζωή ο Μωυσιάδης Χριστόφορος

Καλαμαριά: Έφυγε από τη ζωή ο Μωυσιάδης Χριστόφορος

15:38 14/7/2026

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών

Έφερε στον κόσμο το 14ο παιδί της!!! - Δεν ακούμε συχνά τέτοιες ειδήσεις

Έφερε στον κόσμο το 14ο παιδί της!!! - Δεν ακούμε συχνά τέτοιες ειδήσεις

15:05 14/7/2026

Μια ιδιαίτερα συγκινητική γέννηση...

Χαλκιδική: Φωτιά σε αγροτική έκταση στα Ψακούδια

Χαλκιδική: Φωτιά σε αγροτική έκταση στα Ψακούδια

12:10 14/7/2026

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πλησίον κατοικιών

Καλαμαριά: Έκτακτη διακοπή νερού σε εξέλιξη

Καλαμαριά: Έκτακτη διακοπή νερού σε εξέλιξη

10:58 14/7/2026

σύμφωνα με την ΕΥΑΘ

Κλασικά Έπιπλα