Με 1500 εκθέτες και πλήρη κάλυψη των χώρων ανοίγει τις πύλες της η 83η ΔΕΘ

11/8/2018 01:00    τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ
Με τη συμμετοχή 1500 εκθετών και πλήρη κάλυψη του στεγασμένου και του υπαίθριου χώρου της, αλλά και με βασικά χαρακτηριστικά την εξωστρέφεια, τον διεθνή "αέρα", την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ψυχαγωγία, ανοίγει τις πύλες της η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 8 Σεπτεμβρίου, με τιμώμενη χώρα, τις ΗΠΑ.

Η φετινή 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα διαρκέσει έως και τις 16/9, αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της δεκαετίας, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της (ΔΕΘ-Ηelexpo) σε σχετική ανακοίνωση.

Οπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρνουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο περίπτερο 13, 52 αμερικανικές εταιρείες-κολοσσούς, κυρίως του τεχνολογικού κλάδου, που θα παρουσιάσουν τα σύγχρονα επιτεύγματά τους. Από τη Microsoft, την Google και τη Hewlett Packard, μέχρι τη Cisco και την Coca-Cola, η αμερικανική επιχειρηματική παρουσία θα είναι ιδιαίτερα δυναμική.

Πέραν όμως της αμερικανικής παρουσίας, συνολικά οι διεθνείς συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση θα είναι σημαντικές, με το περίπτερο έξι που θα τις υποδεχτεί να είναι πλέον πλήρες. Ο αριθμός των ξένων συμμετοχών ανέρχεται φέτος σε 22 έναντι των 18 της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ έχει αυξηθεί κατά 40% ο εκθεσιακός χώρος που καταλαμβάνουν. Μάλιστα, για πρώτη φορά συμμετέχουν στη ΔΕΘ η Πορτογαλία και το Ουζμπεκιστάν.

Υπογραμμίζεται δε ότι η συμμετοχή της Ινδίας είναι ιδιαίτερα αυξημένη και λειτουργεί και ως προπομπός για την 84η ΔΕΘ, όπου θα είναι τιμώμενη χώρα, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία της Κίνας, συνεχίζοντας την περσινή επιτυχημένη παρουσία της, όταν είχε εκείνη την ιδιότητα της τιμώμενης χώρας.

Σχετικά με τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της 83ης ΔΕΘ, τονίζεται ότι η φετινή διοργάνωση θα υποδεχθεί 100 ελληνικές start ups στο περίπτερο 12, που θα αναδείξουν το πρόσωπο μιας άλλης Ελλάδας, σε μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της ΔΕΘ-Helexpo.

Το ελληνικό επιχειρείν δίνει και φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στη διοργάνωση, με τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της να είναι ενισχυμένος, υπό την «ομπρέλα» και της συμμετοχής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Όλα τα επιμελητήρια της χώρας θα φιλοξενηθούν σε δύο περίπτερα.

Παράλληλα, θεματικά αφιερώματα που θα καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία και το e-gaming, θα υποδέχονται τους επισκέπτες, με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις.

Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των music events της 83ης ΔΕΘ με μεγάλα ονόματα και μία συναυλία κάθε μέρα, την οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν με το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Η Δήμαρχος στην ΔΕΘ - Συγκινητικές στιγμές με τους Ιάπωνες και τους ''Μίθριους'' (φωτο)

Καλαμαριά: Η Δήμαρχος στην ΔΕΘ - Συγκινητικές στιγμές με τους Ιάπωνες και τους ''Μίθριους'' (φωτο)

20:36 10/9/2026

στο περίπτερο της Ιαπωνίας

Καλαμαριά: Κάτοικοι ζητούν να μη ξεριζωθούν τα ελαιόδεντρα από τη γειτονιά τους!

Καλαμαριά: Κάτοικοι ζητούν να μη ξεριζωθούν τα ελαιόδεντρα από τη γειτονιά τους!

20:04 10/9/2026

αποτελούν μια όαση και τοπόσημο

Καλαμαριά: Η νέα γενιά της Φιλαρμονικής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (βιντεο)

Καλαμαριά: Η νέα γενιά της Φιλαρμονικής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (βιντεο)

19:53 10/9/2026

Με μουσική και νεανική ενέργεια έδωσε το παρών..

Καλαμαριά: Με την Δήμαρχο συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ - Πόντου, Φοίνικας και ποδηλατόδρομοι στην ατζέντα

Καλαμαριά: Με την Δήμαρχο συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ - Πόντου, Φοίνικας και ποδηλατόδρομοι στην ατζέντα

19:35 10/9/2026

Σήμερα στο Δημαρχείο Καλαμαριάς..

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης σε Κρήνη, Βότση, Κηφισιά, Μηχανιώνα, Άγιο Όρος, Καβάλα, Εύβοια και Αθήνα!

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης σε Κρήνη, Βότση, Κηφισιά, Μηχανιώνα, Άγιο Όρος, Καβάλα, Εύβοια και Αθήνα!

17:27 10/9/2026

το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου για τον Σεπτέμβριο

Καλαμαριά: Έντονη οσμή ''αερίου'' και ανησυχίες πολιτών

Καλαμαριά: Έντονη οσμή ''αερίου'' και ανησυχίες πολιτών

17:08 10/9/2026

πολύ έντονη ήταν η μυρωδιά από το πρωί

Καλαμαριά: Αναλυτικά οι ώρες των Αγιασμών για όλα τα σχολεία (Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία)

Καλαμαριά: Αναλυτικά οι ώρες των Αγιασμών για όλα τα σχολεία (Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία)

15:14 10/9/2026

ανοίγουν και επίσημα οι πόρτες των σχολείων

Κλασικά Έπιπλα