Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία!

14/8/2018 19:23     πρακτορείο Anadolu

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και κρατούνταν από τότε στις φυλακές της Αδριανούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δύο αξιωματικοί επιστρέφουν στην Ελλάδα σήμερα τα ξημερώματα. 

Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, όπως κάθε μήνα, αυτή την φορά παραμονή της Παναγίας, απεφάνθη ότι πλέον δεν συντρέχουν λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Στη σημερινή συνεδρία οι δυο Έλληνες, που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω στους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επανέλαβαν στην κατάθεσή τους πως μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.

Μετά από αυτό η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Η Ελληνίδα πρόξενος ενημέρωσε σχετικά τους γονείς των δύο στρατιωτικών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην αρμόδια υπηρεσία προσφύγων οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

«Παραμονή της γιορτής της Παναγιάς ζούμε ένα θαύμα, στο οποίο δεν πάψαμε να πιστεύουμε ούτε στιγμή. Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Θεό, την Παναγία, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που δεν έπαψαν ούτε στιγμή να αγωνίζονται για την επιστροφή του Δημήτρη και του Άγγελου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Κούκλατζης, πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη. «Ευχαριστούμε τους γονείς απ’ όλο τον κόσμο που ένωσαν τις προσευχές τους με τις δικές μας όλους αυτούς τους μήνες για την επιστροφή των παιδιών μας», συμπλήρωσε ο πατέρας του ενός από τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Αλ. Τσίπρας: Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής ο πρωθυπουργός αναφέρει «Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά».

Ανάρτηση Π. Καμμένου για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτών

Λιτή και συμβολική ήταν αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην αναγγελία της είδησης, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ότι αποφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης. Ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας.





Επόμενο Προηγούμενο
 

Κάτι περίεργο συμβαίνει στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης – Γιατί οι επιστήμονες αναθεωρούν

Κάτι περίεργο συμβαίνει στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης – Γιατί οι επιστήμονες αναθεωρούν

19:02 24/4/2026

νέα στοιχεία ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε!

Θεσσαλονίκη: 45χρονος επιτέθηκε στην 81 ετών γειτόνισσά του

Θεσσαλονίκη: 45χρονος επιτέθηκε στην 81 ετών γειτόνισσά του

18:52 24/4/2026

Tον ενοχλούσαν οσμές από το σπίτι της

Τα ονόματα των Μπουτάρη και Σαββόπουλου θα δοθούν σε πάρκα της Θεσσαλονίκης

Τα ονόματα των Μπουτάρη και Σαββόπουλου θα δοθούν σε πάρκα της Θεσσαλονίκης

18:50 24/4/2026

δείτε σε ποια

Καλαμαριά: Δημοπρατούνται έργα άνω των 2 εκατομμυρίων!

Καλαμαριά: Δημοπρατούνται έργα άνω των 2 εκατομμυρίων!

18:43 24/4/2026

Δήμος Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Η Μητρόπολη καλεί τους πιστούς να μη συμμετέχουν στο Wellness Festival Greece

Καλαμαριά: Η Μητρόπολη καλεί τους πιστούς να μη συμμετέχουν στο Wellness Festival Greece

18:38 24/4/2026

ανακοίνωση

Καλαμαριά: 5 ώρες χωρίς νερό την Παρασκευή - Δείτε ποιους αφορά

Καλαμαριά: 5 ώρες χωρίς νερό την Παρασκευή - Δείτε ποιους αφορά

18:23 24/4/2026

ΕΥΑΘ

46χρονος άστεγος κοιμόταν σε κάδο σκουπιδιών και κατέληξε μέσα σε απορριμματοφόρο!

46χρονος άστεγος κοιμόταν σε κάδο σκουπιδιών και κατέληξε μέσα σε απορριμματοφόρο!

15:44 23/4/2026

νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Καλαμαριά: 1200 μερίδες φαγητού θα μοιραστούν στο Κόδρα το Σάββατο με Σεφ και ντιτζέι!

Καλαμαριά: 1200 μερίδες φαγητού θα μοιραστούν στο Κόδρα το Σάββατο με Σεφ και ντιτζέι!

15:30 23/4/2026

25 Απριλίου

Καλαμαριά: Τιμήθηκαν οι 200 της Καισαριανής στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (ΦΩΤΟ)

Καλαμαριά: Τιμήθηκαν οι 200 της Καισαριανής στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (ΦΩΤΟ)

15:12 23/4/2026

Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ

Βιολάντα: «Η διαρροή προπανίου είχε ξεκινήσει πριν από τουλάχιστον 3 χρόνια»

Βιολάντα: «Η διαρροή προπανίου είχε ξεκινήσει πριν από τουλάχιστον 3 χρόνια»

23:38 22/4/2026

Τι αναφέρει το πόρισμα του πραγματογνώμονα

Κλασικά Έπιπλα