Βίντι - ΑΕΚ 1-2

23/8/2018 09:29    Champions League
Η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό (1-2) από τη Βουδαπέστη και βρίσκεται αγκαλιά με τα αστέρια του Champions League, παρότι μετά τη μείωση του σκορ από τη Βίντι, έπαιξε με τη φωτιά! Αποβλήθηκε ο Μπακασέτας, που πρόλαβε ωστόσο να σκοράρει. 

Το δύσκολο ήταν η Σέλτικ. Η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία (με γκολ) στην Γλασκώβη, τη νίκησε στο ΟΑΚΑ και πραγματοποίησε τον πρώτο της στόχο. Στα play off έμπαινε ως φαβορί πλέον. Ναι, η Βίντι είναι πρωταθλήτρια Ουγγαρίας. Ναι, απέκλεισε την Μάλμε. Ομως υπήρχε διαφορά δυναμικότητας. Μια διαφορά που φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Η Ενωση πήρε τη νίκη μέσα στη Βουδαπέστη με 2-1 πλέον πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να αποκλειστεί.

Με τα γκολ του Κλωναρίδη και του Μπακασέτα η ΑΕΚ μετράει αντίστροφα. Για την ακρίβεια θα μετράει ακόμα 90 λεπτά την επόμενη Τρίτη για να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League...

Στο ξύλο η ΑΕΚ απάντησε με γκολ και φάσεις

Μιλάμε για τα play off του Champions League. Για δύο παιχνίδια που κρίνουν 20+ εκατομμύρια ευρώ και φυσικά την συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οπότε μάλλον φυσιολογική κρίνεται η αντίδραση της ΑΕΚ στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης. Μία ΑΕΚ που μετρούσε τον αντίπαλο, έβλεπε τι μπορούσε να κάνει και που θα χτυπούσε. Σε αυτό το διάστημα η Βίντι δεν τρόμαξε την «Ενωση» δεν την απείλησε κι αυτό η ΑΕΚ δεν θα το άφηνε έτσι.

Μετά το 20' η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε την μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της. Η Βίντι πήγε στο παιχνίδι που ξέρει καλά. Σκληρό στο όριο του... αντιαθλητικού παιχνίδι για να πάει το ματς στα μέτρα της. Δυστυχώς γι' αυτήν κι ευτυχώς για την ΑΕΚ το πάτημα του Χούστι στον Μπακασέτα ο Ρόκι το είδε και το τιμώρησε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Μία κόκκινη κάρτα που αυτόματα έδωσε προβάδισμα στην Ενωση.

Η ΑΕΚ κυριάρχησε σε όλο το υπόλοιπο πρώτο μέρος και το σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα θα ήταν να βρει γκολ πριν φύγει το ημίχρονο. Και το βρήκε στο 34' (πάλι) με τον Κλωναρίδη. Ο Βίκτωρας μετά την Γλασκώβη, σκόραρε και στην Βουδαπέστη μιας και πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Μπακασέτα. Μια ΑΕΚ που μετά το γκολ είχε σπουδαίες φάσεις στο 41' (με Κλωναρίδη ξανά), στο 43' (με φάουλ του Μάνταλου) και στο 44' (με προβολή του Μπακασέτα).

Βεβαίως υπήρχε και ο Μπάρκας. Ο γκολκίπερ της Ενωσης στη μοναδική αμυντική αδράνεια των συμπαικτών του ήταν εκεί και στο 38' έβγαλε την κεφαλιά του Φιόλα.

Γκολ και κόκκινη ο Μπακασέτας

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ήταν κάτι που μάλλον δεν περίμενε κανείς. Γιατί πρώτον η ΑΕΚ μπήκε με το ίδιο μομέντουμ που πήγε στ' αποδυτήρια και βρήκε γκολ στο 48' με τον Μπακασέτα (δεξί σουτ έξω από την περιοχή) αλλά έξι λεπτά αργότερα (54') ο ίδιος παίκτης είδε την κόκκινη κάρτα με τον Ρόκι να τιμωρεί το πάτημα όπως το έκανε και με τον Χούστι στο πρώτο μέρος.

Και αυτή η αποβολή έδωσε την δυνατότητα στην Βίντι να ελπίζει. Αμέσως μετά την αποβολή ο Νίκολιτς έβγαλε χαφ και πέρασε φορ (Σκέποβιτς) αλλά εάν δεν ήταν η αδράνεια της άμυνας τότε οι Ούγγροι δεν θα έμπαιναν ποτέ στο ματς. Το έκαναν όμως με τον Λάζοβιτς να βάζει ένα παλικαρίσιο γκολ και να δίνει το μομέντουμ στους Ούγγρους.

Υπέφερε αλλά άντεξε

Η Βίντι το πίστεψε. Κι από την στιγμή που το πίστεψε το κυνήγησε. Και για να είμαστε δίκαιοι η ΑΕΚ ήταν πολύ τυχερή από το 70' και μετά. Οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαίες φάσεις για να κάνουν το 2-2 με πιο σημαντική αυτή στο 78' με το Νεγκό να στέλνει την μπάλα άουτ ενώ δεν υπήρχε καν ο Μπάρκας στην εστία...

Οι Ούγγροι δεν βρήκαν δεύτερο γκολ, οι παίκτες της ΑΕΚ ανακουφίστηκαν και πλέον μπορούν να μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή τους στο Champions League.

MVP: Βίκτωρας Κλωναρίδης. Ακόμα ένα γκολ εκτός έδρας μετά από αυτό της Γλασκώβης. Ο Βίκτωρας αποδεικνύεται ο X Factor για την πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League.
Αδύναμος κρίκος: Χούστι. Θέλει και ρώτημα; Από το 23' κρέμασε την ομάδα του πατώντας τον Μπακασέτα και πήγε νωρίς για ντουζ.

Στο ύψος του: Tάσος Μπακασέτας. Από το δικό του σουτ έρχεται το 0-1 του Κλωναρίδη. Από το δικό του (δεξί) πόδι έρχεται το 0-2 για την ΑΕΚ. Σπουδαίο ματς από τον Ελληνα μεσοεπιθετικό το οποίο όμως... έκλεισε νωρίς μιας και δέχθηκε απευθείας κόκκινη

Η γκάφα: Bλέποντας τον Ρόκι να είναι τόσο αυστηρός ο Μπακασέτας έπρεπε να... μετριάσει κάπως τον ενθουσιασμό του. Ενα φάουλ χωρίς λόγο στο σημείο που το έκανε ο Ελληνας μεσοεπιθετικός με αποτέλεσμα ν' αφήσει την ΑΕΚ με δέκα.
Το στραγάλι: Ο Ιταλός Ρόκι δεν χαρίστηκε ποτέ στο αντιαθλητικό παιχνίδι των Ούγγρων. Τιμώρησε με κόκκινη τον Χούστι για το αντιαθλητικό πάτημα στον Μπακασέτα κι έδειξε αρκετές κίτρινες στους παίκτες της Βίντι. Κι αφού τιμώρησε τον Χούστι για το πάτημα τιμώρησε και τον Μπακασέτα με τον ίδιο τρόπο για το πάτημα.

Η ΑΕΚ είναι 90 λεπτά μακριά από τους ομίλους του Champions League. Η Ενωση όχι μόνο νίκησε στην Βουδαπέστη αλλά πήρε και σκορ πρόκρισης για το ΟΑΚΑ. Υπάρχει η δεδομένη διαφορά δυναμικότητας, υπάρχει το 2-0 του πρώτου αγώνα και φυσικά υπάρχει και το ΟΑΚΑ. Την επόμενη Τρίτη οι φίλοι της ΑΕΚ θα ετοιμάσουν φιέστα για την επιστροφή τους στο Champions League.

Oι συνθέσεις:

ΒΙΝΤΙ (Mάρκο Νίκολιτς): Κόβασιτς, Βινίσιους, Φιόλα, Λάζοβιτς, Χάτζιτς, Χούστι, Κόβατς, Νεγκό, Νικόλοφ (54' Σκέποβιτς), Στοπίρα, Γιουχαζ

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (66' Αλεφ), Σιμόες, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (81' Λόπεζ), Μάνταλος, Λιβάια (86' Πόνσε)



gazzetta

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Δ. Θεσσαλονίκης: Φυτεύονται 500 δέντρα στη νέα παραλία

Δ. Θεσσαλονίκης: Φυτεύονται 500 δέντρα στη νέα παραλία

15:23 28/3/2024

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

15:08 27/3/2024

Τετάρτη 27/03 και Πέμπτη 28/03

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Επικίνδυνη η πρόταση για αθώωση Μίχου - Να προστατευτεί η 12χρονη

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Επικίνδυνη η πρόταση για αθώωση Μίχου - Να προστατευτεί η 12χρονη

21:19 25/3/2024

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:46 22/3/2024

Παρασκευή 22/03, Σάββατο 23/03 και Κυριακή 24/03

Καλαμαριά: Δράσεις για την στοματική υγεία στον Φοίνικα και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Δράσεις για την στοματική υγεία στον Φοίνικα και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

23:18 20/3/2024

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Καλαμαριά: Έρχονται 11 πάρκα, σιντριβάνια, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομος!

Καλαμαριά: Έρχονται 11 πάρκα, σιντριβάνια, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομος!

23:03 20/3/2024

έπεσαν οι υπογραφές

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

15:52 20/3/2024

Τετάρτη 20/03 και Πέμπτη 21/03

Θεσσαλονίκη: 1292 παραβάσεις σημείωσε η τροχαία σε δύο μέρες!

Θεσσαλονίκη: 1292 παραβάσεις σημείωσε η τροχαία σε δύο μέρες!

00:00 20/3/2024

αναλυτικά στοιχεία

Καλαμαριά: Δεκάδες κεραίες τηλεφωνίας δίπλα στα σχολεία! Τί καταγγέλλουν οι γονείς

Καλαμαριά: Δεκάδες κεραίες τηλεφωνίας δίπλα στα σχολεία! Τί καταγγέλλουν οι γονείς

23:49 19/3/2024

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας»

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

23:22 19/3/2024

«Μελίνα Μερκούρη»

Κλασικά Έπιπλα