Νέο καμπανάκι για την ιλαρά: 196 κρούσματα στην Ελλάδα

29/9/2017 20:07    ΚΕΕΛΠΝΟ

Μπροστά στον εφιάλτη της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της ιλαράς παραμένει η χώρα καθώς τα κρούσματα της ασθένειας αυξάνουν συνεχώς σύμφωνα με σημερινά επικαιροποιημένα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεκάδες μέλη του προσωπικού στα Νοσοκομεία προσεβλήθησαν από τη νόσο, γεγονός το οποίο έχει θορυβήσει τους γιατρούς. Η απάντηση του ΚΕΕΛΠΝΟ στην απρόσμενη αυτή εξέλιξη ήταν πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν ατελώς ή καθόλου εμβολιασμένοι.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της σημειώνει ότι λόγω έλλειψης χρημάτων «το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν φρόντισαν να προμηθεύσουν τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα αντιδραστήρια για να γίνεται ο έλεγχος των αντισωμάτων ιλαράς».

Όπως επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει εκδηλωθεί επιδημία ιλαράς που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Κατά την περίοδο 2016-2017 έχουν καταγραφεί περισσότερα από 14.000 περιστατικά σε όλη την Ευρώπη και 43 θάνατοι».

Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 196 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας, κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών, που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

keelpno

Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές. Στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από ιλαρά.

350.000 παιδιά ανεμβολίαστα

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι 350.000 παιδιά, ηλικίας από 15 μηνών έως τεσσάρων ετών, είναι ανεμβολίαστα και μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει 100.000 εμβολιασμοί MMR. Όπως πρόσθεσε, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και έχουν λάβει μία δόση -ή και καμία- του εμβολίου για την ιλαρά.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για την εγγραφή του παιδιού στο σχολείο και επισήμανε την ανάγκη εμβολιασμού έναντι της ιλαράς.



HuffPost Greece

Επόμενο Προηγούμενο
 
Προβληματισμός στο υπουργείο Άμυνας από τις πρώτες αναβολές γυναικών!

Προβληματισμός στο υπουργείο Άμυνας από τις πρώτες αναβολές γυναικών!

19:38 12/6/2026

κατατάχθηκαν προ ημερών εθελοντικά στον Στρατό

Αποκαλυπτικοί διάλογοι των συμμοριών που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία

Αποκαλυπτικοί διάλογοι των συμμοριών που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία

19:31 12/6/2026

τους ανήλικους που στρατολογούσαν

Καλαμαριά - Προσοχή: Προειδοποίηση για Ισχυρές βροχές με έντονους κεραυνούς

Καλαμαριά - Προσοχή: Προειδοποίηση για Ισχυρές βροχές με έντονους κεραυνούς

19:20 12/6/2026

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καλαμαριά - Μετρό: Σε εξέλιξη η διαδικασία πιστοποίησης από στελέχη της TUV

Καλαμαριά - Μετρό: Σε εξέλιξη η διαδικασία πιστοποίησης από στελέχη της TUV

17:46 12/6/2026

Παρουσία του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης

Καλαμαριά: Λαϊκό Πανηγύρι με τον Γιώργο Σφακιανάκη από την Μητρόπολη

Καλαμαριά: Λαϊκό Πανηγύρι με τον Γιώργο Σφακιανάκη από την Μητρόπολη

16:44 12/6/2026

στο Άλσος της Νέας Κρήνης

Καλαμαριά: Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Χειροτονία, Αγρυπνίες, Λιτανεία, επισκέψεις, γιορτή νεολαίας

Καλαμαριά: Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Χειροτονία, Αγρυπνίες, Λιτανεία, επισκέψεις, γιορτή νεολαίας

15:37 12/6/2026

Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Προσλήψεις 171 οδηγών στον ΟΑΣΘ για την ενίσχυση των δρομολογίων

Προσλήψεις 171 οδηγών στον ΟΑΣΘ για την ενίσχυση των δρομολογίων

15:29 12/6/2026

εγκρίθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία

Κλασικά Έπιπλα