Νεκρός πιλότος της πολεμικής αεροπορίας πατέρας δύο παιδιών

28/8/2018 14:17    μετά τη συντριβή
Πένθος στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνετρίβη στις 08:50 το πρωί της Τρίτης σε δύσβατη δασική περιοχή επτά μίλια βόρεια της Σπάρτης. 

Πρόκειται για τον κυβερνήτη επισμηναγό, Νικόλαο Βασιλείου, ο οποίος είναι πατέρας δυο παιδιών. Οι δύο ιπτάμενοι, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο αεροπορίας, ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας, με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Ο επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου

pilotos

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξαν νεκρό τον χειριστή του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, περίπου μιάμιση ώρα μετά την πτώση του Τ-2. 

pateras2

Οι δύο χειριστές του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χρησιμοποίησαν το μηχανισμό αυτόματης εκτίναξης και εγκατέλειψαν το Τ-2 προτού αυτό συντριβεί. Για λόγους ασφαλείας, τα δύο καθίσματα εκτινάσσονται με μικρή χρονική διαφορά προς διαφορετικές κατευθύνσεις. 

2
3
4
6


Έτσι, ενώ ο επισμηναγός συγκυβερνήτης προσγειώθηκε σώος στο έδαφος και ειδοποίησε τις αρχές της Πολεμικής Αεροπορίας για το σημείο που βρισκόταν μέσω επικοινωνίας με το κινητό του τηλέφωνο, ο άτυχος κυβερνήτης που εκτοξεύτηκε προς άλλη κατεύθυνση βρέθηκε νεκρός. 

Ο διασωθείς επισμηναγός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα όπου και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

Η περιοχή που συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος είναι δύσβατη. Το Τ-2 έπεσε μέσα σε χαράδρα και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους σκοτώθηκε κατά την πτώση.

Στην επιχείρηση έρευνας συμμετείχαν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma κι ακόμη ένα ελικόπτερο Agusta Bell. Μεταφέρονται επίσης στην περιοχή και εξειδικευμένα μέλη της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος τύπου Τ-2 είχε απογειωθεί από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα περίπου στις 08:15 το πρωί της Τρίτης. Και οι δύο πιλότοι, τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης, ήταν εκπαιδευτές που εκτελούσαν πτήση επαναδιάθεσης. Περίπου στις 08:50 οι δύο πιλότοι εγκατέλειψαν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Δυστυχώς, ο κυβερνήτης εκτοξεύτηκε σε βραχώδη περιοχή όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.



protothema

Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Στο δημοτικό συμβούλιο οι εργαζόμενοι - Ποια είναι τα αιτήματά τους;

Καλαμαριά: Στο δημοτικό συμβούλιο οι εργαζόμενοι - Ποια είναι τα αιτήματά τους;

22:08 18/5/2026

την Τέταρτη 20 Μάϊου

Καλαμαριά - Αράπογλου: Οπωσδήποτε πάρκινγκ στη Μίκρα και σύνδεση της Πόντου με την Γεωργικής σχολής

Καλαμαριά - Αράπογλου: Οπωσδήποτε πάρκινγκ στη Μίκρα και σύνδεση της Πόντου με την Γεωργικής σχολής

21:50 18/5/2026

«έργο – θρύλος» η κατασκευή της Πόντου

Φάρμακα χωρίς επαρκή τεκμηρίωση χορηγούνται στα παιδιά, επισημαίνουν επιστήμονες

Φάρμακα χωρίς επαρκή τεκμηρίωση χορηγούνται στα παιδιά, επισημαίνουν επιστήμονες

18:25 18/5/2026

Conect4Children-Stichting (c4c-S)

Πενταετής φυλάκιση σε 55χρονο για το θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφ. Γεωργικής Σχολής

Πενταετής φυλάκιση σε 55χρονο για το θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφ. Γεωργικής Σχολής

18:23 18/5/2026

με θύμα 29χρονο μοτοσικλετιστή

Καλαμαριά: Μετρό τέλος Ιουλίου - Συρμός κάθε 90 δευτερόλεπτα!

Καλαμαριά: Μετρό τέλος Ιουλίου - Συρμός κάθε 90 δευτερόλεπτα!

18:00 18/5/2026

Το χρονοδιάγραμμα της επέκτασης του Μετρό

Καλαμαριά: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για τη Γενοκτονία των Ποντίων!

Καλαμαριά: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για τη Γενοκτονία των Ποντίων!

16:59 18/5/2026

Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Συνέλαβαν υπεύθυνους καταστημάτων για ηχορύπανση

Καλαμαριά: Συνέλαβαν υπεύθυνους καταστημάτων για ηχορύπανση

11:01 18/5/2026

συνέλαβαν συνολικά έξι (6) άτομα

Κλασικά Έπιπλα