Απορρίφθηκαν τα αιτήματα μετάθεσης Μητρετώδη και Κούκλατζη

29/8/2018 20:40    τι ζητησαν
Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, την Ορεστιάδα από χθες ο Δημήτρης Κούκλατζης και την Καστοριά εδώ και 10 ημέρες ο Άγγελος Μητρετώδης, βρίσκονται οι δυο στρατιωτικοί μετά την απελευθέρωση τους απ’ τους Τούρκους και την επιστροφή στην πατρίδα ξημερώματα Δεκαπενταύγουστου.

Τις επόμενες ημέρες όμως, ετοιμάζονται να παρουσιαστούν σε Μονάδα Μηχανικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου, αφού εκεί μετατέθηκαν μετά την έξοδο τους απ’ τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπου παρέμειναν κρατούμενοι παράνομα και χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες για 167 ημέρες.

Στην δικαιοδοσία των Μονάδων της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου που βρίσκονται στον Λαγό, ανήκει και η επάνδρωση του φυλακίου της Γέφυρας του Πυθίου, αλλά είναι προφανές ότι οι Μητρετώδης και Κούκλατζης δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να βρεθούν έστω και για μικρό χρονικό διάστημα εκεί. Αυτονόητο, μετά την… τραυματική ψυχολογικά περιπέτεια τους, λόγω της σύλληψης την 1η μαρτίου στις Καστανιές.

Είχαν ζητήσει μετάθεση σε ΗΠΑ και Κύπρο

Πολύς λόγος έχει γίνει για τις μονάδες που θα έπαιρναν μετάθεση ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο συντοπίτης μας ΕΠΟΠ Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης Γράφτηκε ότι υπήρχε περίπτωση να  μετατεθούν στις Βρυξέλλες, σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι δυο στρατιωτικοί μας είχαν ζητήσει να μετατεθούν στο εξωτερικό αλλά και  άλλες χώρες και το αίτημα τους απορρίφθηκε. Άλλωστε θα πρέπει να παραμείνουν γιατί υπάρχει σε εξέλιξη και η ΕΔΕ για τα όσα συνέβησαν κατά την σύλληψη τους και για την οποία έχει τρεις φορές… έχει αναβληθεί η κατάθεση της.

Ο μεν Άγγελος Μητρετώδης ζήτησε να μετατεθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραμείνει εκεί για λίγους μήνες και να εκπαιδευτεί σε “ειδικό σχολείο”. Άλλωστε και τον περασμένο Ιανουάριο, πριν συλληφθεί απ’ τους Τούρκους την 1η Μαρτίου σε περίπολο στις Καστανιές, είχε προσπαθήσει να το πετύχει, αλλά ήρθε δεύτερος στην σχετική διαδικασία και έχασε την συγκεκριμένη μετάθεση.

Όσον αφορά τον Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ζήτησε να πάει στην Κύπρο, αλλά ούτε και το δικό του αίτημα έγινε αποδεκτό. Έτσι και οι δυο θα συνεχίσουν σε Μονάδα Μηχανικού στον Λαγό Διδυμοτείχου. Προφανώς η στρατιωτική ηγεσία θεώρησε ότι θα ήταν μια ακόμα υπερβολή και μάλιστα μεγαλύτερη από αυτή των όσων έγιναν στην υποδοχή τους, η οποία θα έστελνε… λάθος μηνύματα στο υπόλοιπο στρατιωτικό δυναμικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Δήμος Καλαμαριάς: Σε λίγους μήνες πράσινη οδική αρτηρία - Πώς συνδυάζεται με Φοίνικα και Κρήνη

Δήμος Καλαμαριάς: Σε λίγους μήνες πράσινη οδική αρτηρία - Πώς συνδυάζεται με Φοίνικα και Κρήνη

13:06 22/6/2026

Μια ιστορική εξέλιξη για την Καλαμαριά

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε ηλικιωμένη που δε μπορεί να παρακολουθήσει τη μελέτη Αγίας Γραφής (φωτο)

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε ηλικιωμένη που δε μπορεί να παρακολουθήσει τη μελέτη Αγίας Γραφής (φωτο)

12:45 22/6/2026

Μια ευχάριστη έκπληξη

Θεσσαλονίκη: 12 κατηγορούμενοι για τον θάνατο στρατιώτη

Θεσσαλονίκη: 12 κατηγορούμενοι για τον θάνατο στρατιώτη

12:25 22/6/2026

Στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης

Κλοπή χρηματοκιβωτίου από κατάστημα ψιλικών - Συνελήφθησαν δύο άτομα

Κλοπή χρηματοκιβωτίου από κατάστημα ψιλικών - Συνελήφθησαν δύο άτομα

12:22 22/6/2026

στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: 19χρονος έτρεχε με 195 στη Μουδανίων!

Θεσσαλονίκη: 19χρονος έτρεχε με 195 στη Μουδανίων!

11:28 22/6/2026

υπερδιπλάσια ταχύτητα από το επιτρεπόμενο

Καλαμαριά: Ζητούνται εθελοντές για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας - Γεύματα και βεβαίωση συμμετοχής

Καλαμαριά: Ζητούνται εθελοντές για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας - Γεύματα και βεβαίωση συμμετοχής

11:11 22/6/2026

Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς

Νεκρός 24χρονος μετά από πτώση με Ι.Χ. σε αρδευτικό κανάλι

Νεκρός 24χρονος μετά από πτώση με Ι.Χ. σε αρδευτικό κανάλι

10:16 22/6/2026

Βέροια

Κλασικά Έπιπλα