ΠΑΟΚ - Μπενφίκα 1-4

30/8/2018 00:24    EUROPA LEAGUE Ο ΠΑΟΚ
Οι «ασπρόμαυροι» κατόρθωσαν να βάλουν τα χέρια και να βγάλουν μόνοι  τα μάτια τους και για ακόμη μια φορά τ’ αστέρια δεν ξεπρόβαλε στον ουρανό της Τούμπας. Σ’ ένα διαγωνισμό παιδικών λαθών είδαν το όνειρο της πρόκρισης να ξεθωριάζει τόσο εύκολα, που ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος του δε θα το περίμενε…

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά του μένει και πάλι η πικρή γεύση ενός νέου αποκλεισμού μέσα στην Τούμπα. Μιας Τούμπας που είδε το σεντόνι να… κουνιέται, αλλά για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε τον κανόνα της… κατάρας που κατατρέχει τους «ασπρόμαυρους».

Η ήττα από την Μπενφίκα, η πρώτη τη φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, μοιάζει να είναι ένα πολύ καλό μάθημα για τους παίκτες και τον Λουτσέσκου ενόψει της συνέχειας, γιατί η χρονιά δεν τελείωσε σήμερα, έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

Το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας στο φινάλε της βραδιάς έδειξε ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα είναι εκεί δίπλα στην ομάδα του…

Ετσι ξεκίνησαν τον «τελικό»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιμένει στο βασικό κορμό της ομάδας, αυτόν που τον έφερε ένα βήμα πριν από την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επιλέγοντας να ξεκινήσει τον «τελικό» με την ενδεκάδα που μετράει τον περισσότερο χρόνο μαζί στα φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ.  Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, στην άμυνα η γνωστή τετράδα αποτελούμενη από τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Βιεϊρίνια. Το δίδυμο Κάνιας-Μαουρίσιο ως εσωτερικοί μέσοι, με τον Πέλκα λίγο πιο μπροστά, ενώ στην κορυφή θα ξεκινήσει ο Πρίγιοβιτς. Σ’ ότι αφορά τα δύο «φτερά» της επίθεσης, Λημνιός και Ελ Καντουρί ξεκίνησαν  πρώτο λόγο αφήνοντας στον πάγκο τους Ουάρντα και Ζαμπά.

Η Μπενφίκα είχε τον Εδουάρδο Σάλβιο στο αρχικό σχήμα της, όπως και τον Σεφέροβιτς στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Φερέιρα, ενώ οι υπόλοιποι που επέλεξε ο Ρουί Βιτόρια ήταν οι ίδιοι εννιά που ξεκίνησαν και στο ματς του «Ντα Λουζ».

Με φόρα από τον κόσμο του μπήκε ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αντλώντας δύναμη από την εντυπωσιακή κερκίδα της Τούμπας, μπήκε με ορμή στο παιχνίδι, έκλεισε την Μπενφίκα στα καρέ της και άγγιξε το γκολ, με το σουτ του Λημνιού (5’) που κατέληξε κόρνερ.

Στο… καλό 13’ το ταμπλό έγραψε 1-0 και η Τούμπα πήρε φωτιά!

Σε μια περίτεχνη κομπίνα από φάουλ, με εκτελεστή τον Πέλκα, οι «ασπρόμαυροι» έκοψαν στη μέση την άμυνα των Πορτογάλων, ο Μαουρίσιο πάσαρε στον αμαρκάριστο Πρίγιοβιτς, που τίναξε τα δίχτυα του Βλαχοδήμου γράφοντας το 1-0!

Αν μάλιστα στο 16’ ο Λημνιός δεν έκανε αυτό το «κάτι παραπάνω» και έδινε στον Πρίγιοβιτς που ήταν φάτσα μόνος με τον Βλαχοδήμο, το 2-0 θα έβαζε τον ΠΑΟΚ στη θέση του απόλυτου οδηγού.

Το διπλό «χτύπημα» των «Αετών»

Αντί αυτού η Μπενφίκα ισοφάρισε σε 1-1, με την κεφαλιά του Ζαρντέλ (20’) ξαναμπαίνοντας για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.

Οι παιδικές ενέργειες των παικτών του ΠΑΟΚ συνεχίστηκαν να διαδέχονται η μία την άλλη, λες και είχαν βάλει σκοπό ποιος θα κάνει τη χειρότερη μετά το άλλο. Το διπλό λάθος του Πασχαλάκη, που πρώτα δεν άφησε την μπάλα να βγει κόρνερ και στη συνέχεια ανέτρεψε το Σέρβι έδωσε στους Πορτογάλους σκορ πρόκρισης (1-2) με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σάλβιο.

Παρότι υπήρχε πολύς χρόνος, το χρονόμετρο έδειχνε το 26ο λεπτό, η Τούμπα «πάγωσε», η Μπενφίκα ξεπερνώντας το σοκ της κολασμένης ατμόσφαιρας, άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, να κλείνει τους χώρους και να μην επιτρέπει στους παίκτες του «Δικεφάλου» να κάνουν μια επίθεση της προκοπής.

Η πρώτη απειλή, μετά το 1-2, ήταν με την εξ επαφής κεφαλιά του Μάτος (34’), που  υποχρέωσε τον Βλαχοδήμο να απογειωθεί και να διώξει σε κόρνερ, με τους «Αετούς» να απαντούν με τον ίδιο τρόπο (36’) και την επικίνδυνη κεφαλιά του Σεφέροβιτς.

Κυριαρχία της Μπενφίκα

Τα πάντα, σχεδόν, τελείωσαν για τον ΠΑΟΚ στο 39ο λεπτό, με τον Πίζι, να κάνει ότι δεν έκανε στο «Ντα Λουζ», εύκολα και άνετα, αφού δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης του «Δικεφάλου» στη σωστή θέση για να σταματήσει τους αντιπάλους του. Με… περίπατο η Μπενφίκα έφτανε στην περιοχή της ελληνικής ομάδας και ο Πορτογάλος με δυνατό σουτ έγραψε το 1-3.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με γκολ για τους «Αετούς». Στο 48’ ο Βαρέλα ανέτρεψε τον Ζαρντέλ και ο Σάλβιο με το 2/2 από την «άσπρη βούλα» έκανε το 1-4. Η κόκκινη κάρτα στο Λέο Μάτος φαινόταν ότι ερχόταν πολύ πριν δει τη δεύτερη κίτρινη από τον Μπριχ στο 77’ με τον Βλαχοδήμο να μην αφήνει στο 86’ τον Σάχοφ από κοντά να χριστεί σκόρερ

MVP: Ο αρχηγός της Μπενφίκα, Ζαρντέλ, ήταν το «Αλφα και το Ωμέγα» των «Αετών» και σε άμυνα και σε επίθεση. Σκόραρε, κέρδισε πέναλτι, έκοψε, τα έκανε όλα.

Στο ύψος του: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτός που διασώθηκε από το «ασπρόμαυρο» ναυάγιο.

Ο αδύναμος κρίκος: Ήταν ευθύς εξαρχής κομβικός ο ρόλος του, αλλά όπως και στο «Ντα Λουζ» ο Χοσέ Κάνιας ήταν σκιά του καλού εαυτού του χάνοντας όλες μα όλες τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Με εμφανή σημάδια του εκνευρισμού από πολύ νωρίς ο Πέλκας βγήκε εκτός αγώνα, το ίδιο και ο Βιείρίνια.

Η γκάφα: Θέλει και ερώτημα; Το διπλό λάθος του Πασχαλάκη έβαλε την Μπενφίκα χωρίς κόπο μπροστά στο σκορ.

Το στραγάλι: Η Τούμπα μπορεί να αποδοκίμασε στο τέλος τον Φέλιξ Μπριχ, ωστόσο ο Γερμανός έμπειρος ρέφερι ήταν κοντά στις φάσεις, τα δύο πέναλτι που έδωσε στους Πορτογάλους δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν, όπως και η δεύτερη κίτρινη στον Μάτος.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας (63’ Σάχοφ), Μαουρίσιο, Πέλκας, Ελ Καντουρί (75’ Ακπομ), Λημνιός (46’ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

Μπενφίκα (Ρ. Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Φέισα, Ντίας, Σέρβι, Σεφέροβιτς, Σάλβιο (63’ Σαμέδο), Πίζι (75’ Ζίφκοβιτς), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Γκέντσον.


gazzetta

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Δ. Θεσσαλονίκης: Φυτεύονται 500 δέντρα στη νέα παραλία

Δ. Θεσσαλονίκης: Φυτεύονται 500 δέντρα στη νέα παραλία

15:23 28/3/2024

Έρχονται δύο νέα πάρκα τσέπης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

15:08 27/3/2024

Τετάρτη 27/03 και Πέμπτη 28/03

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Επικίνδυνη η πρόταση για αθώωση Μίχου - Να προστατευτεί η 12χρονη

Ένωση Γονέων Καλαμαριάς: Επικίνδυνη η πρόταση για αθώωση Μίχου - Να προστατευτεί η 12χρονη

21:19 25/3/2024

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:46 22/3/2024

Παρασκευή 22/03, Σάββατο 23/03 και Κυριακή 24/03

Καλαμαριά: Δράσεις για την στοματική υγεία στον Φοίνικα και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Δράσεις για την στοματική υγεία στον Φοίνικα και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

23:18 20/3/2024

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Καλαμαριά: Έρχονται 11 πάρκα, σιντριβάνια, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομος!

Καλαμαριά: Έρχονται 11 πάρκα, σιντριβάνια, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομος!

23:03 20/3/2024

έπεσαν οι υπογραφές

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

15:52 20/3/2024

Τετάρτη 20/03 και Πέμπτη 21/03

Θεσσαλονίκη: 1292 παραβάσεις σημείωσε η τροχαία σε δύο μέρες!

Θεσσαλονίκη: 1292 παραβάσεις σημείωσε η τροχαία σε δύο μέρες!

00:00 20/3/2024

αναλυτικά στοιχεία

Καλαμαριά: Δεκάδες κεραίες τηλεφωνίας δίπλα στα σχολεία! Τί καταγγέλλουν οι γονείς

Καλαμαριά: Δεκάδες κεραίες τηλεφωνίας δίπλα στα σχολεία! Τί καταγγέλλουν οι γονείς

23:49 19/3/2024

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας»

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

23:22 19/3/2024

«Μελίνα Μερκούρη»

Κλασικά Έπιπλα