Θεσσαλονίκη: Εμφανίζονταν ως ασφαλιστές και εξαπατούσαν ηλικιωμένους

30/8/2018 10:40    Συμβουλές

Δώδεκα περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων εξιχνιάστηκαν μετά από έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοινώθηκε ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 43χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2017 – Αυγούστου 2018, προσποιούμενος, μαζί με συνεργό του, υπαλλήλους της ΔΕΗ ή ασφαλιστές, εισέρχονταν σε οικίες ηλικιωμένων πολιτών και αφαιρούσαν χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματα το χρηματικό ποσό των 31.650 ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Συμβουλές

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.astynomia.gr.


dailythess

Επόμενο Προηγούμενο
 

ΤΩΡΑ: Τροχαίο με τραυματία στον Περιφερειακό

ΤΩΡΑ: Τροχαίο με τραυματία στον Περιφερειακό

15:50 13/5/2018

Μεγάλο μποτιλιάρισμα

Εορτή της Αγίας Γλυκερίας

Εορτή της Αγίας Γλυκερίας

01:12 13/5/2018

13 Μαΐου

ΔΙΚΑΙΑ Ο ΠΑΟΚ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ - Ανώτερος κέρδισε την ΑΕΚ 2-0

ΔΙΚΑΙΑ Ο ΠΑΟΚ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ - Ανώτερος κέρδισε την ΑΕΚ 2-0

01:02 13/5/2018

δειτε τα γκολ και την απονομή

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

22:05 12/5/2018

Κυριακή 13/5

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη σκοποβολή η Αννα Κορακάκη

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη σκοποβολή η Αννα Κορακάκη

21:37 12/5/2018

στο Φορτ Μπένινγκ των ΗΠΑ

H NASA θα στείλει ελικόπτερο πάνω από τον Αρη

H NASA θα στείλει ελικόπτερο πάνω από τον Αρη

20:07 12/5/2018

Στην επόμενη αποστολή της

Πρόσληψη 200 ατόμων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, 13 θέσεις στη Θεσσαλονίκη

Πρόσληψη 200 ατόμων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, 13 θέσεις στη Θεσσαλονίκη

20:03 12/5/2018

δειτε την προκήρυξη

Πρόσληψη 441 ατόμων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ

Πρόσληψη 441 ατόμων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ

19:45 12/5/2018

δειτε το εντυπο αιτησης

Έρχονται αλλαγές στο νόμο Κατσέλη

Έρχονται αλλαγές στο νόμο Κατσέλη

19:43 12/5/2018

πρόθεση της κυβέρνησης

Πάνω από 200.000 ευρώ η οικονομική ζημιά για τους εκθέτες της Ανθοέκθεσης

Πάνω από 200.000 ευρώ η οικονομική ζημιά για τους εκθέτες της Ανθοέκθεσης

19:39 12/5/2018

στον αύλειο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Κλασικά Έπιπλα