Επένδυση 50 εκατ. ευρώ στην Ασπροβάλτα από Ελληνοαμερικανό

30/8/2018 16:05     πεντάστερο ξενοδοχείο
Εγγύτερα στην αφετηρία θα βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο η επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ, που σχεδιάζει Ελληνοαμερικανός επενδυτής στην Ασπροβάλτα, με στόχο την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου και θεματικού πάρκου σε έκταση 60 στρεμμάτων του δήμου Βόλβης. Παράλληλα, μέσα  στον ίδιο μήνα, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος και ο πλήρης φάκελος για την αξιοποίηση  του project της λουτρόπολης Νέας Απολλωνίας, ενός έργου που κόστισε 24 εκατ. ευρώ και δεν λειτούργησε ποτέ από το 2000. Τα παραπάνω επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλβης, οικονομολόγος Διαμαντής Λιάμας. 
 
  "Εντός του Σεπτεμβρίου, το πιο πιθανόν στις αρχές του, πρόκειται να υπογραφεί το συμφωνητικό με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, η εταιρεία του οποίου εδρεύει στην Καλαμάτα, για την υλοποίηση του project 50 εκατ. ευρώ, σε έκταση 60 στρεμμάτων του δήμου Βόλβης στην Ασπροβάλτα" επισήμανε ο κ. Λιάμας, προσθέτοντας ότι "η επένδυση αφορά την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου, 300 δωματίων, αλλά και ενός θεματικού πάρκου, στο οποίο  μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν μικρογραφίες των σημαντικότερων μνημείων της Ελλάδας, όπως αυτό της Ακρόπολης".

    Η ανάδειξη του προαναφερόμενου επενδυτή έγινε μετά από ανοιχτό διαγωνισμό τον Μάϊο και η συμφωνία με τον Δήμο Βόλβης αφορά -μεταξύ άλλων- σε πολυετή μίσθωση της δημοτικής έκτασης, αλλά και στην ανάληψη δέσμευσης από τον επιχειρηματία  -σύμφωνα με τον κ. Λιάμα- ότι το 80% από το σύνολο των θέσεων εργασίας, που σε πρώτη φάση θα είναι 150, θα καλυφθούν από ανθρώπους που κατοικούν στον δήμο.

Σε αναζήτηση επενδυτή για τη λειτουργία της λουτρόπολης στη Νέα Απολλωνία    

    Με έτοιμη την οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας για τη λουτρόπολη Νέας Απολλωνίας, "εντός του Σεπτεμβρίου πιστεύω θα έχουμε καταρτίσει τον πλήρη φάκελο που θα μπορεί να εξετάσει ο οποιοσδήποτε υποψήφιος επενδυτής, που θα θελήσει να τρέξει την επένδυση" τόνισε ο δήμαρχος Βόλβης, προσθέτοντας ότι για την επαναλειτουργία της "εκτιμούμε ότι θα απαιτηθεί επένδυση ύψους 8-10 εκατ. ευρώ, ώστε να γίνει πλήρης ανακαίνιση και να προσφέρονται πεντάστερες υπηρεσίες, υψηλού επιπέδου". Με την κατάρτιση του φακέλου, "θα ξεκινήσουμε το κυνήγι για επενδυτές", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάμας. Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση της λουτρόπολης της Νέας Απολλωνίας ξεκίνησε το 1992 και στη σημερινή της μορφή έφτασε περίπου στο 2000. Η επένδυση, που ανήλθε στα 24 εκατ. ευρώ, αφορούσε στην ανέγερση νέας λουτρόπολης στον δήμο, εξοπλισμένης με 230 κλίνες και μεγάλες πισίνες. 



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Έρχονται ασφαλτοστρώσεις - Δείτε τους δρόμους - Ο δήμος ζητά προτάσεις από τους πολίτες

Καλαμαριά: Έρχονται ασφαλτοστρώσεις - Δείτε τους δρόμους - Ο δήμος ζητά προτάσεις από τους πολίτες

16:35 28/8/2026

να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαβούλευσης

Καλαμαριά: Ξεκινά το «Παρά θιν' αλός» Μαγικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για όλους!

Καλαμαριά: Ξεκινά το «Παρά θιν' αλός» Μαγικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για όλους!

14:41 28/8/2026

Η Καλαμαριά λιμάνι μουσικής, μνήμης και πολιτισμού

Τουρκικό UAV στο FIR Αθηνών κοντά στην Αλεξανδρούπολη – Αναχαιτίστηκε από ελληνικά F-16

Τουρκικό UAV στο FIR Αθηνών κοντά στην Αλεξανδρούπολη – Αναχαιτίστηκε από ελληνικά F-16

12:48 28/8/2026

Πέρασε κοντά στον αεροδιάδρομο της Αλεξανδρούπολης

30χρονος έκανε 18 παραβάσεις και τράκαρε - Πρόστιμα 18.000€ και σύλληψη!

30χρονος έκανε 18 παραβάσεις και τράκαρε - Πρόστιμα 18.000€ και σύλληψη!

12:26 28/8/2026

Σε πίστα ταχύτητας μετέτρεψε τους δρόμους

Καλαμαριά: Τι λένε οι πολίτες χρησιμοποιώντας πρώτη μέρα το μετρό (βιντεο)

Καλαμαριά: Τι λένε οι πολίτες χρησιμοποιώντας πρώτη μέρα το μετρό (βιντεο)

12:00 28/8/2026

χαμογελαστοί και ενθουσιασμένοι

Καλαμαριά - Δαρδαμανέλης για Πόντου: Οι διεκδικήσεις μας έπιασαν τόπο κι ας το αμφισβητούσαν

Καλαμαριά - Δαρδαμανέλης για Πόντου: Οι διεκδικήσεις μας έπιασαν τόπο κι ας το αμφισβητούσαν

11:38 28/8/2026

Ο πρώην Δήμαρχος Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Περιφορά εικόνας σήμερα - Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

Καλαμαριά: Περιφορά εικόνας σήμερα - Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

11:13 28/8/2026

εορταστικό κλίμα

Κλασικά Έπιπλα