Αποθεωτική υποδοχή για τους Πρωταθλητές Ευρώπης Νέους και Νεανίδες [βίντεο]

3/9/2018 19:37    πόλο
Με μία ώρα διαφορά προσγειώθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι αποστολές της Εθνικής Νέων Ανδρών και της Εθνικής Νεανίδων που το βράδυ της Κυριακής χάρισαν μετάλλια στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Τους Πρωταθλητές Ευρώπης και τις χάλκινες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεάνιδες υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ Άννα Μαρκοπούλου - Μωραΐτη και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή.

Με επτά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις μέσα στο 2018 για την ελληνική υδατοσφαίριση, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της «χρυσής» εθνικής Νέων Ανδρών, Τεό Λοράντος έστειλε ηχηρό μήνυμα: «Ήρθε η στιγμή να απαιτήσει το ελληνικό πόλο!».

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο εθνικών, στο «Ε. Βενιζέλος», ο Τεό Λοράντος που πέρυσι είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τους Νέους Άνδρες δήλωσε: «Είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που κατακτά η ελληνική υδατοσφαίριση σε επίπεδο εθνικών μικρών ηλικιών. Μιλάμε για την παραγωγική διαδικασία, για παιδιά που θα γίνουν άνδρες και γυναίκες εν συνεχεία. Γι’ αυτό και είπα πως η επιτυχία έχει ονοματεπώνυμο, των παιδιών αυτών! Βίωσαν την έννοια του φαβορί και κατάφεραν να ανταπεξέλθουν εκπληκτικά σε αυτή την πίεση. Πρέπει να έχεις πραγματικά... χαρακτήρα για να ανταπεξέλθεις σε αυτή την πίεση. Απέδειξαν ότι αντέχουν στην πίεση. Επ’ ευκαιρία της παρουσίας της αθλητικής ηγεσίας εδώ, ευελπιστώ στο άμεσο μέλλον να γίνει μια ομάδα εργασίας και αυτές οι επιτυχίες να αξιοποιηθούν προς όφελος όλων. Όπως είχα πει πέρυσι η υδατοσφαίριση έχει το καλό ότι πρώτα φέρνει τις διακρίσεις και μετά ζητάει. Τώρα νομίζω πως ήρθε η στιγμή να απαιτήσει κάποια πράγματα, αλλά όλα αυτά δεν μπορούν να συζητηθούν εδώ και τώρα. Πρέπει να γίνει σε ένα κλειστό δωμάτιο, με όλους τους φορείς, Ομοσπονδία, προπονητές και να δούμε ποιο είναι το βήμα παραπάνω και σε αυτόν τον τομέα. Συγχαρητήρια και στον προπονητή της εθνικής Νεανίδων Κώστα Δήμο και στα κορίτσια! Τους εύχομαι το καλύτερο». 

Ο αρχηγός της εθνικής Νέων Ανδρών, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, τόνισε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και της εθνικής Νέων Ανδρών και στα κορίτσια, την εθνική Νεανίδων. Μόνο εμείς και οι προπονητές μας ξέρουμε πόσο κούραση και πόσα περάσαμε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Πιστεύω πως πήραμε και οι δύο, κάτι που αξίζαμε. Πολλά μπράβο σε όλους!».



Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της 3ης στον κόσμο εθνικής νεανίδων, Κώστας Δήμου επισήμανε: «Φέτος ήταν μία μαγική χρονιά για την ελληνική υδατοσφαίριση. Φέραμε τόσες επιτυχίες και αυτό είναι η απόδειξη πως βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο στο παγκόσμιο στερέωμα. Αυτό μας κάνει όλους υπερήφανους, αλλά μας κάνει να δουλέψουμε και ακόμη περισσότερο για να αποδεικνύουμε συνεχώς πως έχουμε διάρκεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αθλήτριες, οι οποίες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στην προετοιμασία, αλλά και στους αγώνες. Είναι οι μεγάλες πρωταγωνίστριες. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που βοήθησαν. Κάποιοι που ήταν εκεί, αλλά και κάποιοι που έμειναν πίσω. Ηθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς για αυτή τη μεγάλη επιτυχία».

Τέλος, η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη που σημείωσε 5 γκολ στον «μικρό» τελικό του Παγκοσμίου Νεανίδων, κόντρα στην Αυστραλία, στο Βελιγράδι, είπε: «Σίγουρα η κατάκτηση της 3ης θέσης στον κόσμο ήταν μια σημαντική διάκριση για εμάς. Χαρήκαμε πολύ που τα καταφέραμε. Η ομάδα μας ήταν εξαιρετική σε όλα τα παιχνίδια. Έπρεπε να αφομοιώσουμε τα συστήματα μέσα σε μία εβδομάδα, αλλά προσπαθήσαμε να κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους και το καταφέραμε».

Συναδινός: «Στο Ολυμπιακό χωριό το προπονητήριο της υδατοσφαίρισης»

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός υποδέχτηκε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εθνική Νέων Ανδρών και τη χάλκινη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνική Νεανίδων, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κατά την ομιλία του προς τους αθλητές και τις αθλήτριες που έκαναν υπερήφανους τους Έλληνες, ο Ιούλιος Συναδινός αποκάλυψε πως γίνονται συντονισμένες ενέργειες ώστε να αποκτήσουν οι εθνικές ομάδες του πόλο το δικό τους προπονητήριο. Όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες με το υπουργείο Εργασίας, ούτως ώστε οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού να παραχωρηθούν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Παίρνοντας το λόγο, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός δήλωσε προς του αθλητές του Τεό Λοράντου και τις αθλήτριες του Κώστα Δήμου:  «Καλώς ήρθατε! Είναι αυτονόητο ότι μας κάνατε πολύ χαρούμενους και υπερήφανους με τις επιτυχίες που φέρατε και οι δύο ομάδες. Νομίζω ότι στις πλάτες σας, στο μυαλό και στην ψυχή σας στηρίζεται η ελληνική υδατοσφαίριση. Η ελληνική υδατοσφαίριση που βέβαια έχει από παλιά μια παράδοση, αλλά πλέον είναι στην κορυφή της παγκόσμιας ελίτ και είναι πάρα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Νομίζω ότι από εδώ και εμπρός, θα μιλήσω και ως εκπαιδευτικός, η προσπάθεια θα είναι να μείνουμε στην κορυφή. Είναι και το πιο δύσκολο να μένεις στην κορυφή και να  δημιουργήσεις το μέλλον, τα νέα παιδιά που θα έρθουν από πίσω. Πριν λίγες ημέρες υποδεχτήκαμε και την εθνική εφήβων. Όπως είπα σε εκείνους, τα ίδια θα πω και σε εσάς. Παιδιά, έχουμε το Τόκυο μπροστά μας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, μεγάλες διοργανώσεις. Εσείς είστε το μέλλον της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Θέλω να πω συγχαρητήρια και στους προπονητές. Συγχαρητήρια και στην Ομοσπονδία γιατί η ΚΟΕ είναι μία από τις πιο καλά οργανωμένες Ομοσπονδίες και έχει μεγαλύτερη μαζικότητα και υποδομή, με υποδομή και στην υδατοσφαίριση και στην κολύμβηση και την τεχνική κολύμβηση και το μέλλον είναι σπουδαίο. 

Νομίζω ότι τα χρήματα που ξοδεύει η Πολιτεία, είτε για τα κολυμβητήρια, είτε για την Ομοσπονδία, στη συγκεκριμένη περίπτωση πιάνουν τόπο. Φέρνουν αποτελέσματα. Είναι εδώ τώρα το αποτέλεσμα. Βέβαια, αυτό βασίζεται και στη δική σας ψυχή, την υπερπροσπάθεια και τον πόνο που έχετε τραβήξει στις προπονήσεις.  Στους γονείς σας που σας στηρίζουν. Ξέρουμε τι θα πει πρωταθλητισμός. Σας εύχομαι καλή συνέχεια!» 

Γυρνώντας προς τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Νέων Ανδρών, Τεό Λοράντο, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, είπε: «Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας και τις επόμενες ημέρες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού που φτιάχτηκαν για τον αθλητισμό, δεν φτιάχτηκαν για να είναι κλειστές, θα παραχωρηθούν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Πιστεύω ότι θα μπορεί να είναι κάλλιστα η προπονητική έδρα της υδατοσφαίρισης, ώστε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω».



iefimerida

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

20:24 15/4/2024

Ποια θα είναι στους δρόμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

20:22 15/4/2024

Δευτέρα 15/4 και Τρίτη 16/04

Δήμος Καλαμαριάς:  Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

Δήμος Καλαμαριάς: Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

18:00 6/4/2024

Δωρεάν εξετάσεις και δράσεις ενημέρωσης

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

14:20 5/4/2024

Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στην Βόρεια Ελλάδα

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

14:11 5/4/2024

5/04 - 9:00 πμ - 6/04 - 3:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:18 5/4/2024

Παρασκευή 05/04, Σάββατο 06/04 και Κυριακή 07/04

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

20:15 3/4/2024

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του ΝΑΟΚΘ, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:01 3/4/2024

Τετάρτη 03/04 και Πέμπτη 04/04

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

20:24 1/4/2024

Πλήρως ανανεωμένος ο στόλος λεωφορείων του ΟΑΣΘ από την 1 Ιανουαρίου του 2025

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

18:00 1/4/2024

Ένα ρέκβιεμ με τις νότες του Μότσαρτ

Κλασικά Έπιπλα