Τροπολογία για τη μεταφορά των μαθητών -Τι αλλάζει

11/9/2018 20:44    Βουλη

Τροπολογία με μία σειρά ρυθμίσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί και φέτος η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από και προς τα σχολεία τους, αλλά και η ομαλή υλοποίηση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», κατέθεσε στη Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης σύμφωνα με το aftodioikisi.

Συγκεκριμένα, για τη μεταφορά των μαθητών:

  • Επεκτείνεται μέχρι τέλος του έτους (31.12.2018) η δυνατότητα της Οικονομικής Επιτροπής των Περιφερειών που προκήρυξαν διαγωνισμούς για τη μεταφορά μαθητών, να αποφασίζει την ανάθεση της εκτέλεσης των σχετικών δρομολογίων στους προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους, μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων,
  • Παρατείνεται, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η εκτέλεση των συμβάσεων, που ήταν σε ισχύ στις 30.06.2018, έως τις 31.12.2018, σε περίπτωση που δεν έχουν αναδειχθεί μειοδότες στους εκκρεμείς διαγωνισμούς και
  • Οι δαπάνες μεταφοράς οι οποίες πραγματοποιούνται από την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019 μέχρι τη σύναψη της σχετικής σύμβασης μεταφοράς, καταβάλλονται νόμιμα, εφόσον ο οικείος Περιφερειάρχης βεβαιώνει με σχετική πράξη του την εκτέλεση της μεταφοράς μαθητών και εφόσον το ύψος της δαπάνης συμφωνεί με την απόφαση ανάθεσης της οικείας Οικονομικής Επιτροπής.
  • Αντιμετωπίζεται το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με την πραγματοποίηση από τις Περιφέρειες δαπανών σχετικών με τη μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων, κατά το πρώτο εξάμηνο των ετών 2017 και 2018. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι δεσμεύσεις στις οποίες είχαν προχωρήσει οι Περιφέρειες δεν επαρκούν για την κάλυψη της συνολικής δαπάνης που εντέλει χρειάστηκε. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα εκκαθάρισης και πληρωμής των εν λόγω (πρόσθετων) δαπανών σε βάρος των πιστώσεων των Περιφερειών του τρέχοντος οικονομικού έτους.
  • Οι παραπάνω διατάξεις ισχύουν αναδρομικά από 30/6/2018.

Τέλος, με την τροπολογία (παρ. 2)  διασφαλίζεται ότι και για το σχολικό έτος 2018-2019, θα καταβληθεί ομαλά και απρόσκοπτα η μισθοδοσία και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένωνπου απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ, στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης, η μεταφορά των μαθητών είναι κρίσιμο ζήτημα για τη ζωή των παιδιών και χιλιάδων οικογενειών και ως τέτοιο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τροπολογίες που επανέρχονται περιοδικά κάθε χρόνο, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μία μόνιμη λύση. Ο Υπουργός Εσωτερικών, επισήμανε ότι ήδη υπεγράφη ΚΥΑ που βελτιώνει το θεσμικό πλαίσιο και προανήγγειλε διαβούλευση με τις Περιφέρειες και τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Μεταφορών για δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Βιβλία κατ'οίκων σε όσους δε μπορούν και το νοσοκομείο Άγιος Παύλος - Όλη η διαδικασία (φωτο)

Καλαμαριά: Βιβλία κατ'οίκων σε όσους δε μπορούν και το νοσοκομείο Άγιος Παύλος - Όλη η διαδικασία (φωτο)

14:24 29/7/2026

«Το βιβλίο είναι η παρέα μου, είναι η ζωή μου»

Καλαμαριά: Έρχεται δημοτική συγκοινωνία - Δρομολόγια ανά μία ώρα - Δύο γραμμές, 72 στάσεις!

Καλαμαριά: Έρχεται δημοτική συγκοινωνία - Δρομολόγια ανά μία ώρα - Δύο γραμμές, 72 στάσεις!

10:24 29/7/2026

με ηλεκτρικά λεωφορεία

Καλαμαριά: Ανατίναξαν ΑΤΜ τα ξημερώματα

Καλαμαριά: Ανατίναξαν ΑΤΜ τα ξημερώματα

10:04 29/7/2026

Έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 05:00

Πρώτοι οι Καλαμαριώτες είδαν το «Άη Λαός» - Ξεχωριστή στιγμή οι ανοιχτές πρόβες (φωτο)

Πρώτοι οι Καλαμαριώτες είδαν το «Άη Λαός» - Ξεχωριστή στιγμή οι ανοιχτές πρόβες (φωτο)

14:29 28/7/2026

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία...

Καλαμαριά: Έρχεται το πανηγύρι του Σωτήρος - Πανηγυρίζει η Ιερά Μητρόπολη

Καλαμαριά: Έρχεται το πανηγύρι του Σωτήρος - Πανηγυρίζει η Ιερά Μητρόπολη

13:04 28/7/2026

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια

Καλαμαριά: Μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα την Πέμπτη δωρεάν για όλους!

Καλαμαριά: Μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα την Πέμπτη δωρεάν για όλους!

12:02 28/7/2026

Η πιο όμορφη καλοκαιρινή συνήθεια

Μετρό Καλαμαριάς: Τον σταθμό της Μίκρας.. έτοιμο δεν το λες (βιντεο)

Μετρό Καλαμαριάς: Τον σταθμό της Μίκρας.. έτοιμο δεν το λες (βιντεο)

11:19 28/7/2026

Εργοτάξιο παραμένει ακόμη και σήμερα

Κλασικά Έπιπλα