«Λαβράκι» εκατομμυρίων ευρώ για λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη

12/9/2017 20:23    Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση  του λαθρεμπορίου, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ., συνεχίζει τους εκτεταμένους και στοχευμένους ελέγχους στην αγορά καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες.

Την περασμένη εβδομάδα, το Α’ Τελωνείο εισαγωγών εξαγωγών Θεσσαλονίκης, προχώρησε στην κατάσχεση 22.496.600 τεμαχίων λαθραίων τσιγάρων και των δύο εμπορευματοκιβωτίων στα οποία εμπεριέχονταν, ως μέσα μεταφοράς του λαθρεμπορεύματος, τα οποία είχαν ως προορισμό τη FYROM. Οι αναλογούσες σε αυτά δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 4.205.378,01 €.

Ενδεικτικά παρατίθενται και άλλες σημαντικές υποθέσεις από το Μάιο μέχρι σήμερα:

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  ΚΑΠΝΙΚΩΝ

Το Γ’ Τελωνείο Πειραιά εντόπισε, με τη χρήση X-RAY, και κατέσχεσε δύο (2) εμπορευματοκιβώτια με 19.540.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων προερχόμενα από την Γεωργία και την Ταϋλάνδη. Επίσης εντόπισε εντός εμπορευματοκιβωτίου και κατέσχεσε μία μηχανή παραγωγής τσιγάρων προερχόμενη από την Κίνα. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι για τα τσιγάρα που περιέχονταν στα ανωτέρω δύο εμπορευματοκιβώτια ανέρχονται στο ποσό των 3.777.453,41 €. Οι έρευνες για τους τελικούς παραλήπτες συνεχίζονται.

Το Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης κατέσχεσε ένα εμπορευματοκιβώτιο με 11.231.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων προερχόμενα από το Βιετνάμ, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας που περιήλθε στη Γενική Δ/νση Τελωνείων. Οι αναλογούντες σε αυτά δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 2.099.455,05 €.

Το Τελωνείο Ηγουμενίτσας, με τη βοήθεια σκύλου ανιχνευτή, εντόπισε στο ψυκτικό θάλαμο φορτηγού αυτοκινήτου με πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρίας και κατέσχεσε 7.496.400 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 1.448.941 €.

Το Τελωνείο Ευζώνων, με τη βοήθεια σκύλου ανιχνευτή, εντόπισε σε όχημα προερχόμενο από την ΠΓΔΜ και κατέσχεσε 109.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 20.375.42 €.

Τέλος, στο  πλαίσιο  διενέργειας  εντατικών  ελέγχων, εντοπίστηκαν και σε άλλα Τελωνεία της χώρας, όπως στο Τελωνείο Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», Ευζώνων, Κήπων, Κακαβιάς, Λαυρίου, Ρόδου, Β΄ Τελωνείο Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου κλπ. πολυάριθμες περιπτώσεις παράνομης διακίνησης ποσοτήτων καπνικών προϊόντων, κυρίως από ταξιδιώτες.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Τo Τελωνείο Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και τα Τελωνεία Ευζώνων, Κρυσταλλοπηγής, Ρόδου, προέβησαν σε σημαντικές κατασχέσεις κάνναβης, κοκαΐνης  κλπ. Ορισμένες εξ αυτών είναι:

Το Τελωνείο του  Αεροδρομίου  Αθηνών, με  τη  συνδρομή  σκύλου  ανιχνευτή  της  Τελωνειακής Υπηρεσίας, εντόπισε και κατέσχεσε, σε φάκελο ταχυδρομικής αποστολής, 204 γρ. κανναβινοειδών.

Επίσης το ίδιο Τελωνείο, με τη συνδρομή  σκύλου ανιχνευτή  της  Τελωνειακής  Υπηρεσίας,  εντόπισε και κατέσχεσε τρία (3) ταχυδρομικά δέματα με 51 κιλά και 141 γρ. φυτικά αποσπάσματα κάνναβης με προορισμό τη Γερμανία. Κατόπιν επιχείρησης συνελήφθησαν δύο άτομα ιταλικής και γερμανικής υπηκοότητας

Το Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, σε αποσκευή επιβάτιδας λεωφορείου προερχόμενου από την Αλβανία, εντόπισε και κατέσχεσε 3 κιλά και 370 γρ. ινδικής κάνναβης (μαριχουάνα).

Επίσης σε άλλη περίπτωση εντόπισε, επιμελώς κρυμμένα στις ζάντες ΙΧΕ αυτοκινήτου προερχόμενο από την Αλβανία, 3 κιλά και 200 γρ. ινδικής κάνναβης.

Το Τελωνείο Ευζώνων, μετά από έλεγχο σε λεωφορείο Σέρβικων Αρχών, ανακάλυψε σε δύο επιβαίνοντες με διαβατήρια Σέρβικων Αρχών, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, στο μεν πρώτο 6,06 και 8,00 γρ. ινδικής κάνναβης μέσα σε σάντουιτς, στο δε δεύτερο 4,73 γρ. ινδικής κάνναβης, κρυμμένα μέσα σε πλαστική σακούλα που περιείχε ελληνικό καφέ σε αθλητικά παπούτσια.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ (CITES)

Το Τελωνείο Κήπων εντόπισε, σε ΙΧΕ αυτοκίνητο εξερχόμενο από την Ελλάδα προς την Τουρκία και κατέσχεσε 24.990 γραμμάρια αυγών οξύρυγχου Σιβηρίας, ο οποίος αποτελεί προστατευόμενο είδος από τη Διεθνή Σύμβαση CITES. 

Το Τελωνείο Ρόδου εντόπισε και κατέσχεσε, σε φορτίο προερχόμενο αεροπορικώς από Ολλανδία, 5 ζωντανούς κροκόδειλους του είδους CAIMAN, ο οποίος αποτελεί προστατευόμενο είδος από τη Διεθνή Σύμβαση CITES. 

Το Τελωνείο Καστοριάς εντόπισε και κατάσχεσε 1 ζακέτα από γούνα λίγκα και 9,6 κιλά αποκόμματα γουναρικών, επίσης από λίγκα, ο οποίος αποτελεί προστατευόμενο είδος από τη Διεθνή Σύμβαση CITES. 

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΛΙΘΩΝ – ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ

Το Τελωνείο Ρόδου εντόπισε, σε αποσκευή επιβάτη προερχόμενου από την Τουρκία, 2 μεγάλου μεγέθους διαμάντια. Στο σωματικό έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν 19 μεσαίου μεγέθους διαμάντια, 559 μικρού μεγέθους διαμάντια, 58 κοσμήματα και 15 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Το Β’ Τελωνείο Αερολιμένα Θεσσαλονίκης εντόπισε, σε αποσκευή επιβάτη προερχόμενου από Ρωσία και κατέσχεσε 14 λαθραίες γούνες. Οι διαφυγόντες φόροι  ανέρχονται στο ποσό των 2.869,16 €, ενώ καταβλήθηκε άμεσα το επιβληθέν πολλαπλό τέλος των 5.738,32 € .

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ  ΡΕΥΣΤΩΝ  ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ

Σε ελέγχους, αρκετοί από τους οποίους πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή ειδικών σκύλων ανιχνευτών,  που  διενεργήθηκαν από το Τελωνείο Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και τα Τελωνεία Β' Θεσσαλονίκης (Αερολιμένα Θεσσαλονίκης), Κήπων, Ευζώνων, Κακαβιάς, Κω και Καστανεών κατά τη διακίνηση επιβατών από και προς τρίτες χώρες, δεσμεύθηκε συνολικά το ποσό των 2.844.254,50 € σε ρευστά διαθέσιμα, λόγω μη δήλωσής τους στις τελωνειακές αρχές. Το επιβληθέν πρόστιμο, άμεσα εισπρακτέο, ανέρχεται στο ποσό των 811.798,07 €, ενώ διεξάγεται από τις αρμόδιες αρχές έρευνα για την προέλευση των χρημάτων.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ & ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ. στοχεύοντας στη διαπίστωση  της νόμιμης διακίνησης προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης εντατικοποιεί τους ελέγχους και προβαίνει στην κατάσχεση λαθραίων προϊόντων προφυλάσσοντας τα εθνικά και ευρωπαϊκά δημοσιονομικά συμφέροντα. Ορισμένες εξ αυτών είναι:   

Το Τελωνείο Ελευσίνας, σε έλεγχο που πραγματοποίησε σε πρατήριο διανομής καυσίμων, εντόπισε και μολυβδοσφράγισε δύο παράνομες δεξαμενές αποθήκευσης υγρών καυσίμων, μη διασυνδεδεμένων με το σύστημα εισροών – εκροών της επιχείρησης.

Η Κινητή Ομάδα Ελέγχου (ΚΟΕ) του Β’ Τελωνείου Πειραιά συνέδραμε επιχείρηση του Λιμενικού Γλυφάδας, κατά την οποία εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν δύο βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων, στα οποία είχε τοποθετηθεί μηχανισμός (αεροβάνα), που ενεργοποιείτο με τηλεχειριστήριο, με αποτέλεσμα να επιστρέφει μετρημένο καύσιμο πριν τον μετρητή.

Το Τελωνείο Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου κατά την ώρα του ελέγχου παραλάμβανε λάδι σε δύο πλαστικές δεξαμενές χιλίων λίτρων η καθεμία που υπήρχαν σε στεγασμένο χώρο στην πίσω πλευρά του πρατηρίου. Από το χώρο αυτό υπήρχαν απολήξεις που συνδέονταν με μεγαλύτερη δεξαμενή 31.00 λίτρων με αντλία και μετρητή που βρισκόταν στο χώρο του πλυντηρίου. Ελήφθησαν δείγματα προς εξέταση, σφραγίστηκαν οι δεξαμενές καθώς και τα διαμερίσματα του βυτίου, το οποίο δεσμεύτηκε. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 72.751,34 €.

Η Κινητή Ομάδα Ελέγχου (ΚΟΕ) του Β’ Τελωνείου Πειραιά πραγματοποίησε ελέγχους σε σημεία πώλησης αλκοολούχων, όπου διαπιστώθηκε παράνομη κατοχή και διάθεση 39.779,84 λίτρων αλκοολούχων προϊόντων (τσικουδιά, τσίπουρο, ούζο, κρασί) με μη νόμιμα παραστατικά και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί και φόροι, οι οποίοι ανέρχονται στο ποσό των 170.000 €.

Το Τελωνείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές, εντόπισε και κατέσχεσε 5.000 λίτρα τσικουδιάς, σε φορτηγό που επιβιβαζόταν σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά χωρίς τη συνοδεία των νόμιμων παραστατικών, καθώς και επιπλέον 1.635 λίτρα στην έδρα της μεταφορικής εταιρείας.

Η Κινητή Ομάδα Ελέγχου (ΚΟΕ) του Τελωνείου Σερρών, σε ελέγχους που πραγματοποίησε στην περιοχή του συνοριακού σταθμού Προμαχώνα σε οχήματα που εισέρχονται στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία, εντόπισε αρκετές περιπτώσεις παράνομης διακίνησης αλκοολούχων ποτών, όπου δεν τηρείται η προβλεπόμενη νομοθεσία και η καταβολή των προβλεπόμενων φόρων και δασμών.

Επίσης, στο  πλαίσιο  διενέργειας  εντατικών  ελέγχων, εντοπίστηκαν και σε άλλα Τελωνεία της χώρας, όπως στο Τελωνείο Λάρισας, Κέρκυρας Κομοτηνής, πολυάριθμες περιπτώσεις παράνομης διακίνησης και διάθεσης ποσοτήτων αλκοολούχων.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΩΝ  ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Τα  Τελωνεία  της  χώρας, (Γ’ Πειραιά, Κέρκυρας, Ρόδου, Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», Α’ Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ηρακλείου), στο  πλαίσιο  διασφάλισης  της  εμπορικής  δραστηριότητας των νόμιμων επιχειρήσεων, προέβησαν σε πληθώρα κατασχέσεων, οι οποίες υπερβαίνουν τα 922.201 τεμάχια παραποιημένων προϊόντων (ενδύματα, υποδήματα, αξεσουάρ, ρολόγια, τσάντες, πορτοφόλια κλπ.). 

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Οι Κινητές Ομάδες Ελέγχου καθώς και οι ομάδες δίωξης των Τελωνείων, σε  επισταμένους  ελέγχους  στους  οδικούς  άξονες της χώρας, προέβησαν σε δεσμεύσεις 82 επιβατικών οχημάτων, 16 φορτηγών και 2 βυτιοφόρων λόγω παράνομης κατοχής και κυκλοφορίας τους από μη δικαιούχα πρόσωπα. Οι υποθέσεις είναι σε εξέλιξη προκειμένου να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα ή να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάσχεσής τους.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ

Το Τμήμα Δίωξης του Τελωνείου Κήπων, σε έλεγχους που πραγματοποίησε, εντόπισε, σε αποσκευές επιβάτη, παράνομη διακίνηση 55 φιαλών με ενδείξεις των φαρμακευτικών ουσιών ΚΟΡΒΑΛΟΛ, VALOKORDIN, SOLUDIO IODI SPIRITUOSA, καθώς και κάψουλες, φιαλίδια, αλοιφές με άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα. Τα ανωτέρω σκευάσματα κατασχέθηκαν.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ

Το Τμήμα Δίωξης του Τελωνείου Κήπων, σε έλεγχους που πραγματοποίησε, εντόπισε σε ΙΧΕ αυτοκίνητα, παρανόμως διακινούμενες από Τουρκία, 49 φιάλες του ενός και πέντε λίτρων, 490 σακούλες του ενός κιλού, 215 δοχεία του ενός λίτρου και 81 σακούλες των 100 γρ με διάφορα φυτοφάρμακα τα οποία δεν είχαν έγκριση κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Τα ανωτέρω σκευάσματα κατασχέθηκαν.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΥΓΡΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ

Η Κινητή Ομάδα Ελέγχου (ΚΟΕ) του Τελωνείου Λάρισας, σε έλεγχους που πραγματοποίησε σε εταιρεία εμπορίας υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων στην πόλη της Λάρισας, εντόπισε και κατέσχεσε, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, 4.810 τεμάχια (συσκευασίες) του ανωτέρω υγρού. Οι διαφυγόντες φόροι  ανέρχονται στο ποσό των 32.500 €.



typosthe

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Χαλκιδική: Νεκρός 51χρονος σε τροχαίο - Προσέκρουσε σε δέντρο

Χαλκιδική: Νεκρός 51χρονος σε τροχαίο - Προσέκρουσε σε δέντρο

13:14 14/6/2020

Χθες το απόγευμα

Χαλκιδική - Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο (Ν. Φώκαια)

Χαλκιδική - Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο (Ν. Φώκαια)

13:11 14/6/2020

Χθες το απόγευμα

Άνοιγμα χερσαίων συνόρων και επανέναρξη διεθνών πτήσεων στη Βόρεια Ελλάδα

Άνοιγμα χερσαίων συνόρων και επανέναρξη διεθνών πτήσεων στη Βόρεια Ελλάδα

12:52 14/6/2020

από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου

Σπάνια γιγάντια τσούχτρα εθεάθη μόλις για τέταρτη φορά στα χρονικά (vid)

Σπάνια γιγάντια τσούχτρα εθεάθη μόλις για τέταρτη φορά στα χρονικά (vid)

21:34 13/6/2020

Drymonema dalmatinum

Επίθεση με βιτριόλι: Ο διάλογος της Ιωάννας με την 35χρονη στα social media

Επίθεση με βιτριόλι: Ο διάλογος της Ιωάννας με την 35χρονη στα social media

21:24 13/6/2020

ΒΙΝΤΕΟ

Τραγωδία: Πυροσβέστης αυτοκτόνησε με αλυσοπρίονο - Έκοψε τον λαιμό του!

Τραγωδία: Πυροσβέστης αυτοκτόνησε με αλυσοπρίονο - Έκοψε τον λαιμό του!

21:19 13/6/2020

στη Λαμία

Σε ιατρικές εξετάσεις υποβάλλεται η 10χρονη Μαρκέλλα, στο πλευρό της παιδοψυχολόγοι

Σε ιατρικές εξετάσεις υποβάλλεται η 10χρονη Μαρκέλλα, στο πλευρό της παιδοψυχολόγοι

21:14 13/6/2020

τι δήλωσε ο αδερφός της

10/10 κανείς: Μπορείς να αναγνωρίσεις το ελληνικό συγκρότημα από ένα μόνο μέλος του;

10/10 κανείς: Μπορείς να αναγνωρίσεις το ελληνικό συγκρότημα από ένα μόνο μέλος του;

20:34 13/6/2020

νομιζεις μπορεις;

Τέλος εποχής για τον «Παρασκευά»…

Τέλος εποχής για τον «Παρασκευά»…

20:32 13/6/2020

Μια εξέλιξη που θα δυσαρεστήσει πολλούς

Το μυστήριο λύθηκε: Ο λόγος που η δράστις με το βιτριόλι δεν πέταξε την περούκα και την τηλεκάρτα που την έκαψαν

Το μυστήριο λύθηκε: Ο λόγος που η δράστις με το βιτριόλι δεν πέταξε την περούκα και την τηλεκάρτα που την έκαψαν

20:27 13/6/2020

Την απάντηση έδωσε ο δικηγόρος του θύματος

Κλασικά Έπιπλα