36 συλληφθέντες το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

22/9/2018 17:33    ειδικές δράσεις
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο των συντονισμένων ελέγχων κατά το τελευταίο 24ωρο, συνελήφθησαν 36 άτομα και βεβαιώθηκαν τέσσερις πταισματικές παραβάσεις σε παράνομα εκδιδόμενα πρόσωπα.

    Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί των διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τέσσερα άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και μια 51χρονη ημεδαπή, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων, για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Το συνολικό όφελος και η ζημιά που προξένησε η 51χρονη, υπερβαίνει σύμφωνα με την αστυνομία το ποσό των 30.000 ευρώ.

    Παράλληλα, οι αστυνομικοί των διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των συντονισμένων ελέγχων το τελευταίο 24ωρο, συνέλαβαν πέντε άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, έξι άτομα για περιπτώσεις κλοπής, ένα άτομο για παράνομη μεταφορά και προώθηση τεσσάρων αλλοδαπών προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερα άτομα για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και 16 άτομα, τα οποία στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης δύο νεαρών αλλοδαπών γυναικών, οι οποίες εκμεταλλευόμενες συνθήκες συνωστισμού σε αστικό λεωφορείο και πλατεία του κέντρου πόλης αντίστοιχα, αφαίρεσαν τα πορτοφόλια δύο ανυποψίαστων γυναικών που περιείχαν χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθείσες είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου - Σεπτεμβρίου 2018, διέπραξαν επιπλέον πέντε κλοπές, ενώ προέβησαν και σε ανάληψη χρηματικού ποσού από αυτόματο ταμειολογικό μηχάνημα (ΑΤΜ) κάνοντας χρήση μιας εκ των κλεμμένων τραπεζικών καρτών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Ο Μαραθώνας γίνεται 100 χρονών και μας θέλει στο πλευρό του για την άνοδο

Καλαμαριά: Ο Μαραθώνας γίνεται 100 χρονών και μας θέλει στο πλευρό του για την άνοδο

13:49 23/5/2026

την Κυριακή κόντρα στον Ιωνικό

Καλαμαριά: 4 θέσεις εργασίας στον δήμο (δείτε αναλυτικά)

Καλαμαριά: 4 θέσεις εργασίας στον δήμο (δείτε αναλυτικά)

11:59 23/5/2026

χωρίς τυπικά προσόντα

Καλαμαριά: Δεύτερη μέρα ''παραθινούπολη'' τι θα δουν τα παιδιά σήμερα στο συναρπαστικό φεστιβάλ

Καλαμαριά: Δεύτερη μέρα ''παραθινούπολη'' τι θα δουν τα παιδιά σήμερα στο συναρπαστικό φεστιβάλ

11:45 23/5/2026

το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα

Καλαμαριά: Θέλεις να παίξεις στον Απόλλωνα; Δοκίμασε το ταλέντο σου

Καλαμαριά: Θέλεις να παίξεις στον Απόλλωνα; Δοκίμασε το ταλέντο σου

22:54 22/5/2026

θέλεις να γίνεις μέρος ενός ιστορικού συλλόγου;

Καλαμαριά: Η τελευταία Σκάλα των Προσφύγων καταρρέει (φωτο)

Καλαμαριά: Η τελευταία Σκάλα των Προσφύγων καταρρέει (φωτο)

22:32 22/5/2026

η ιστορία της είναι κάτι μεγαλύτερο από ένα παλιό αποβαθράκι

Το μετρό κλείνει για να συνδεθεί με την Καλαμαριά - Τί αλλάζει στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Το μετρό κλείνει για να συνδεθεί με την Καλαμαριά - Τί αλλάζει στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

22:21 22/5/2026

από Παρασκευή 29 Μαΐου έως και Παρασκευή 19 Ιουνίου

Καλαμαριά: Ενημερωτική εκδήλωση για το πειθαρχικό δίκαιο διοργανώνουν οι εργαζόμενοι

Καλαμαριά: Ενημερωτική εκδήλωση για το πειθαρχικό δίκαιο διοργανώνουν οι εργαζόμενοι

22:09 22/5/2026

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς

Κλασικά Έπιπλα