Κατώτατος μισθός 657 ευρώ για διανομείς φαγητού

24/9/2018 15:26    Διαιτητική Απόφαση
Του Στέλιου Παπαπέτρου


Στα 657, 70 ευρώ ορίζεται ο κατώτατος μισθός των διανομέων φαγητού από τα 586,08 ευρώ μικτά που είναι ο κατώτατος της εθνικής Σύμβασης Εργασίας, σύμφωνα με τη νέα διαιτητική απόφαση που εξέδωσε ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) μόλις πριν από μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα εκδόθηκε η υπ' αριθ. ΠΕΝΤ.3/2018 Διαιτητική Απόφαση για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης (ταχυφαγεία) με περίοδο ισχύος από 29.03.2017 έως 29.03.2018. Η Πενταμελής Επιτροπή Διαιτησίας απέρριψε όλους τους λόγους έφεσης που προέβαλε η εργοδοτική οργάνωση και επικύρωσε το περιεχόμενο της Διαιτητικής Απόφασης 5/2018.

Επίσης, στις 16 Σεπτεμβρίου ο ΟΜΕΔ εξέδωσε και δεύτερη απόφαση που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα) όλης της χώρας με την οποία καθορίζονται ως βασικοί μισθοί τα 751 ευρώ για τις εξής κατηγορίες εργαζομένων που αμείβονται ως μισθωτοί και καλύπτονται από την σύμβαση: ρεσεψιονίστ, μάγειροι, σερβιτόροι, λαντζέρηδες και καθαρίστριες κοινόχρηστων χώρων.

Με τις διατάξεις της δεύτερης διαιτητικής απόφασης ρυθμίζονται οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, δηλαδή, σε όλα τα «μη κύρια τουριστικά καταλύματα», όπως αυτά αναφέρονται στην σχετική απόφαση. Και οι δύο διαιτητικές αποφάσεις προβλέπουν εκτός από το επίδομα 10% για τους έγγαμους και μία σειρά ακόμη επιδόματα που αφορούν σε κάθε μία από τις ειδικότητες των εργαζομένων που καλύπτονται από τις αντίστοιχες συμβάσεις.

Οι δύο αποφάσεις του ΟΜΕΔ έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και αλληλεγγύης.



naftemporiki

Επόμενο Προηγούμενο
 
Θεσσαλονίκη: Έτσι θα γίνει η ΔΕΘ - Το σχέδιο ανάπλασης

Θεσσαλονίκη: Έτσι θα γίνει η ΔΕΘ - Το σχέδιο ανάπλασης

12:40 30/7/2026

μια ιστορική στιγμή για την πόλη

Θεσσαλονίκη: Κλείνει πάλι ο περιφερειακός το Σάββατο 1 Αυγούστου

Θεσσαλονίκη: Κλείνει πάλι ο περιφερειακός το Σάββατο 1 Αυγούστου

12:36 30/7/2026

''οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις''

Καλαμαριά: Δύο βραδιές με χορό, μουσική και παράδοση στο Πανηγύρι του Σωτήρος - Δείτε το πρόγραμμα

Καλαμαριά: Δύο βραδιές με χορό, μουσική και παράδοση στο Πανηγύρι του Σωτήρος - Δείτε το πρόγραμμα

12:14 30/7/2026

στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Η ΑΚΤΩΡ θα κατασκευάσει την Πόντου - Οκτάμετρα πεζοδρόμια και νησίδα 10 μέτρων

Καλαμαριά: Η ΑΚΤΩΡ θα κατασκευάσει την Πόντου - Οκτάμετρα πεζοδρόμια και νησίδα 10 μέτρων

11:59 30/7/2026

με απόφαση του Υπουργού Υποδομών

Καλαμαριά: Σάρωσε ο Κολυμβητικός Όμιλος πρωτιές σε Γενική κατάταξη, Ανδρών, Γυναικών,  Age Group Κοριτσιών!

Καλαμαριά: Σάρωσε ο Κολυμβητικός Όμιλος πρωτιές σε Γενική κατάταξη, Ανδρών, Γυναικών, Age Group Κοριτσιών!

11:45 30/7/2026

Για πέμπτη χρονιά Πρωταθλητής Ελλάδας

Καλαμαριά: Βιβλία κατ'οίκον σε όσους δε μπορούν και το νοσοκομείο Άγιος Παύλος - Όλη η διαδικασία (φωτο)

Καλαμαριά: Βιβλία κατ'οίκον σε όσους δε μπορούν και το νοσοκομείο Άγιος Παύλος - Όλη η διαδικασία (φωτο)

14:24 29/7/2026

«Το βιβλίο είναι η παρέα μου, είναι η ζωή μου»

Καλαμαριά: Έρχεται δημοτική συγκοινωνία - Δρομολόγια ανά μία ώρα - Δύο γραμμές, 72 στάσεις!

Καλαμαριά: Έρχεται δημοτική συγκοινωνία - Δρομολόγια ανά μία ώρα - Δύο γραμμές, 72 στάσεις!

10:24 29/7/2026

με ηλεκτρικά λεωφορεία

Κλασικά Έπιπλα