Χιόνια σε Όλυμπο και Φλώρινα!

26/9/2018 13:05    απότομη μεταβολή του καιρού
Στα λευκά "ντύθηκαν" οι κορυφές του Ολύμπου και οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν στο Νυμφαίο της Φλώρινας, μετά την απότομη μεταβολή του καιρού και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα. 

  Χαρακτηριστικά, στο βουνό του Ολύμπου, σε υψόμετρο 2.650 μέτρων, έπεσε κατακόρυφα η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, στους -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ το ύψος του χιονιού είναι τρία έως πέντε εκατοστά.

    Ο διαχειριστής του καταφυγίου "Χρήστος Κάκαλος", Αλέξανδρος Στύλλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9FΜ", υποστήριξε πως δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο να χιονίζει στο ψηλότερο βουνό της χώρας κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη.

    "Η μέρα ξεκίνησε με τα πρώτα χιόνια της σεζόν. Είναι συνηθισμένο για τα υψηλά επίπεδα του Ολύμπου να χιονίζει τέτοια εποχή και η διαφορά θερμοκρασίας των πόλεων με το βουνό είναι 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω" τόνισε ο κ.Στύλλας.
    Λόγω της απότομης αλλαγής των καιρικών συνθηκών οι επισκέπτες που θέλουν να μεταβούν στο βουνό του Ολύμπου, καλό είναι να επικοινωνούν με τα καταφύγια, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά έως τον Οκτώβριο. «Από δω και πέρα που ο καιρός θα έχει σκαμπανεβάσματα, όποιος επιθυμεί να επισκεφτεί τα καταφύγια του Ολύμπου θα πρέπει να επικοινωνεί μαζί μας, να ενημερώνεται, ώστε να λαμβάνει τις κατάλληλες οδηγίες για να μπορεί να ανέβει με ασφάλεια στο βουνό. Το καταφύγιο "Χρήστος Κάκαλος" θα παραμείνει ανοιχτό, καλώς εχόντων των πραγμάτων, έως τις 28 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η καλοκαιρινή σεζόν» πρόσθεσε ο διαχειριστής του καταφυγίου Χρ.Κάκαλος.

    Εκτός όμως από τον 'Ολυμπο και οι κάτοικοι στο Νυμφαίο της Φλώρινας είδαν τα ξημερώματα τις πρώτες νιφάδες χιονιού, ενώ η θερμοκρασία στον παραδοσιακό οικισμό έπεσε στον 1 βαθμό Κελσίου. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Δίωρα μαθήματα σε όλα τα Λύκεια για την ενημέρωση των μαθητών για το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Δίωρα μαθήματα σε όλα τα Λύκεια για την ενημέρωση των μαθητών για το Ψηφιακό Φροντιστήριο

15:00 25/1/2025

Τουλάχιστον δύο διδακτικές ώρες

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

10:00 25/1/2025

Σάββατο 25/1

Θέατρο Σοφούλη:

Θέατρο Σοφούλη: "Shifts” από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Α. Καφαντάρη»

20:00 24/1/2025

Σάββατο 25/1 στις 21:00

Η Καλαμαριά υποδέχεται την Κύπρο

Η Καλαμαριά υποδέχεται την Κύπρο

17:00 24/1/2025

Στο Remezzo η φωτογραφική έκθεση «Χειρόγραφα Παιδείας και Ελευθερίας στην Κύπρο 15ος-19ος αιώνας» - 25/01 - 7:00 μμ - 9:00 μ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

10:00 24/1/2025

Παρασκευή 24/1

Τα παιδιά σχεδιάζουν την Καλαμαριά

Τα παιδιά σχεδιάζουν την Καλαμαριά

17:23 23/1/2025

Συμμετοχικό εργαστήρι αποκλειστικά για παιδιά στο Βυζάντιο - 26/01 - 11:00 πμ - 1:00 μμ

Προγραμματισμένη διακοπή νερού την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2025

Προγραμματισμένη διακοπή νερού την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2025

11:28 23/1/2025

Από την Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

22:00 22/1/2025

Πέμπτη 23/1

Με τις χάρτινες μηνιαίες κάρτες του ΟΑΣΘ και τον Φεβρουάριο

Με τις χάρτινες μηνιαίες κάρτες του ΟΑΣΘ και τον Φεβρουάριο

19:33 22/1/2025

Συνεχίζεται η διάθεση των κλασικών, χάρτινων μηνιαίων καρτών

Θεατροφρένεια: H ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

Θεατροφρένεια: H ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

16:31 22/1/2025

14,15,16/02 στο θέατρο Σοφούλη

Κλασικά Έπιπλα