Έφτιαχναν ποτά μπόμπες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

27/9/2018 14:01    Παράνομο εργαστήριο
Παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών εντόπισαν αστυνομικοί σε αποθήκη στην περιοχή του Βαρδαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αδέλφια, ηλικίας 42 και 48 ετών αντίστοιχα, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για νοθεία τροφίμων, πλαστογραφία και παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Κιλκίς φαίνεται ότι είχαν πληροφορίες για τη φερόμενη δράση τους και κατόπιν συνεργασίας με αστυνομικούς των τμημάτων συνοριακής φύλαξης Παιονίας και Δοϊράνης πραγματοποιήθηκε έφοδος στην αποθήκη, η οποία είχε μετατραπεί σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο για την παρασκευή, νοθεία και εμφιάλωση αλκοολούχων ποτών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ, από το σημείο κατασχέθηκαν πάνω από 1.100 φιάλες διαφόρων ποτών, περισσότερες από 2.100 κενές φιάλες, 590 λίτρα αλκοολούχο υγρό, 50 λίτρα οινόπνευμα, καθώς επίσης σύνεργα και υλικά εμφιαλωτηρίου, όπως αλκοολόμετρο, χρωστικές ουσίες, σύριγγες, οροί, χωνιά, καπάκια φιαλών, δοχεία με νερό κ.ά.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν τα αλκοολούχα ποτά προορίζονταν να καταλήξουν στην εγχώρια αγορά, ενώ στο σημείο κλήθηκε ειδικό κλιμάκιο υπαλλήλων της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας για τη λήψη δειγμάτων, ώστε αυτά να εξεταστούν εργαστηριακά και να διαπιστωθεί τυχόν επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki