Απορρίφθηκαν τα αιτήματα των δικαστών που δήλωσαν κώλυμα για τη δίκη Noor 1

5/10/2018 03:24    λίγες ημέρες πριν την έναρξη
Οι δύο από τους πέντε δικαστές που έχουν κληρωθεί να δικάσουν σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά την υπόθεση της διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», δήλωσαν κώλυμα λίγες ημέρες πριν την έναρξη της δίκης που ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του directnews.gr, οι δύο Εφέτες δήλωσαν κώλυμα ώστε να αντικατασταθούν από αναπληρωτές συναδέλφους τους, καθώς στο παρελθόν είχαν χειριστεί πτυχές της υπόθεσης του ναρκόπλοιου.

Η μία Εφέτης δήλωσε κώλυμα καθώς είχε ταχθεί υπέρ του αιτήματος του καταδικασμένου εφοπλιστή σε ισόβια κάθειρξη, Ευθύμιου Γιαννουσάκη για αποφυλάκιση του επικαλούμενος λόγους προστασίας της οικογένειάς του.

Ο δεύτερος δικαστής δήλωσε κώλυμα διότι ως πρόεδρος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά είχε μπει στην ουσία της υπόθεσης, απορρίπτοντας αιτήματα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.

Τόσο οι εισαγγελείς στις προτάσεις τους, όσο και το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Πειραιά απέρριψε τα αιτήματα των δύο Εφετών και έτσι θα δικάσουν μαζί με τους υπόλοιπους τρεις συναδέλφους τους, την πολύκροτη υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1».

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά με πρόεδρο την Μαρία Κουφούδη και μέλη τους Εφέτες Αικατερίνη Κοκόλη, Ελένη Κεχαγιά, Νικόλαο Κουτρούμπα και Δημήτριο Καβαλλάρη, ενώ Εισαγγελέας της Έδρας θα είναι η Βασιλική Βλάχου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο 60χρονος ναυλομεσίτης Γιώργος Μπουρδούβαλης, ο 43χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης και τρεις Τούρκοι που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη.

Επίσης, θα δικαστούν ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης, οδηγός της νταλίκας που μετέφερε τα ναρκωτικά και νοίκιασε στον Γιαννουσάκη την αποθήκη στο Κορωπί ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 18 ετών, ο Ιρανός συνοδός του φορτίου, Μπονιάντ που είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια, οι Παναγιώτης Φάρος (πρώην ιδιοκτήτης του «Noor1») και Βασίλης Κουρούβανης σε 8 έτη, ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας του Ολυμπιακού Αιμίλιος Κοτσώνης και ο στενός συνεργάτης του Γιαννουσάκη, Σταύρος Λάγιος, σε 10 έτη, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στη μεταφορά ναρκωτικών. Οι τέσσερις τελευταίοι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς η έφεση είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα, εν αντιθέσει με τους συγκατηγορούμενους τους που εκτίουν τις ποινές τους στη φυλακή.

Η υπόθεση θα ξεκινήσει με την εξέταση της έφεσης της Αντιεισαγγελέως Εφετών Μαρίας Τρουπή που ήταν Εισαγγελέας της Έδρας στο πρωτόδικο δικαστήριο, η οποία ζητά να ξαναδικαστούν πέντε από τους κατηγορούμενους, όχι για απλή συνέργεια όπως είχε κρίνει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (το οποίο τους είχε καταδικάσει σε πολυετείς καθείρξεις), αλλά για συναυτουργία, αδίκημα που αν αποδειχθεί επισείει ποινές ισόβιας κάθειρξης…

Η δίκη θα γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.



directnews
Επόμενο Προηγούμενο
 
ΣΟΚ - Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή στα 54 του χρόνια

ΣΟΚ - Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή στα 54 του χρόνια

18:11 9/9/2026

άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ελπίς

Καλαμαριά: Ετοιμασίες για το πρώτο κουδούνι - Καθαρά σχολεία με νέα ηλεκτρικά οχήματα

Καλαμαριά: Ετοιμασίες για το πρώτο κουδούνι - Καθαρά σχολεία με νέα ηλεκτρικά οχήματα

18:04 9/9/2026

ολοκληρώνεται η προετοιμασία των σχολικών μονάδων

Καλαμαριά: Τρεις ώρες χωρίς νερό αύριο - Δείτε ποιοι δρόμοι επηρεάζονται!

Καλαμαριά: Τρεις ώρες χωρίς νερό αύριο - Δείτε ποιοι δρόμοι επηρεάζονται!

16:45 9/9/2026

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, τα συνεργεία..

Θεσσαλονίκη: Καθαρίστρια έκλεβε σε νοσοκομείο από μέλι και φρυγανιές μέχρι σεντόνια!

Θεσσαλονίκη: Καθαρίστρια έκλεβε σε νοσοκομείο από μέλι και φρυγανιές μέχρι σεντόνια!

14:52 9/9/2026

κατηγορείται για υπεξαίρεση

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ έπεσε πάνω σε στάση - Τέσσερις τραυματίες, οι δυο σοβαρά (βιντεο)

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ έπεσε πάνω σε στάση - Τέσσερις τραυματίες, οι δυο σοβαρά (βιντεο)

14:44 9/9/2026

πριν λίγο το μεσημέρι της Τετάρτης

Καλαμαριά: 76 μόνιμες θέσεις εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Καλαμαριά: 76 μόνιμες θέσεις εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

14:33 9/9/2026

αποτέλεσμα μακράς και συλλογικής προσπάθειας

Καλαμαριά: Να παραμείνουν οι θέσεις στάθμευσης στα σημεία με μεγάλα πεζοδρόμια ζητούν οι κάτοικοι του Βότση

Καλαμαριά: Να παραμείνουν οι θέσεις στάθμευσης στα σημεία με μεγάλα πεζοδρόμια ζητούν οι κάτοικοι του Βότση

14:19 9/9/2026

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Βότση

Κλασικά Έπιπλα