Πανιώνιος - Άρης 1-0

7/10/2018 04:33    δεύτερη σερί νίκη οι "κυανέρυθροι"
Στη Νέα Σμύρνη αναμετρήθηκαν Πανιώνιος κι Άρης για την έκτη αγωνιστική της Super League.

Οι "κυανέρυθροι" πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του 30χρονου Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού, Λουίζ Γκουστάβο Ντομίνγκες στο 41ο λεπτό.

Οι "κίτρινοι" σπατάλησαν ένα... ημίχρονο χωρίς ευκαιρίες, πάτησαν "γκάζι" στο τελευταίο μισάωρο. Είχαν ευκαιρίες, δοκάρι, αλλά δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν με το βαθμό από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πανιώνιος πανηγύρισε την τρίτη του διαδοχική νίκη - εάν συνυπολογιστεί και η μεσοβδόμαδη κόντρα στην ΑΕΛ για το Κύπελλο Ελλάδας - καθώς την προηγούμενη αγωνιστική νίκησε τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Ο Άρης γνωρίζει για δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος την ήττα. Στην πρεμιέρα είχε περάσει (0-3) από τη Λαμία, αλλά στα Ιωάννινα γνώρισε την ήττα (1-0) από τον ΠΑΣ. Άλλωστε, αυτό ήταν και το δεύτερο ματς στο οποίο δεν κατάφερε να σκοράρει. Δείτε τα τρια πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση.

1. ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΠΙΡΙΝΤΟΝΟΒΙΤΣ

Είναι προφανές ότι ο Σρνταν Σπιριντόνοβιτς είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Πανιωνίου. Ο 24χρονος Αυστριακός μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που τροφοδότησε την περασμένη Κυριακή (30/9) τον Ντουρμισάι για ν' ανοίξει ο δεύτερος το σκορ στη Ριζούπολη και το δρόμο για την επικράτηση (0-2) επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Μεσοβδόμαδα, την Τετάρτη (3/10), πήρε την μπάλα από αριστερά, την κουβάλησε και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Έγκμουντουρ Κρίστινσον για ν' ανοίξει το σκορ κόντρα στην ΑΕΛ στη νίκη (2-0) για εξ αναβολής αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο ματς του Σαββάτου (6/10) έκρουσε αρχικά το "καμπανάκι". Στο 14', έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε. Στο 41ο λεπτό ήταν αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, για να βάλει το κεφάλι του ο Ντομίνγκες και ν' ανοίξει το σκορ.

Ο Σπιριντόνοβιτς έχει δηλαδή άμεση (γκολ) ή έμμεση (ασίστ) εμπλοκή στα γκολ του "Ιστορικού". Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ζοζέ Ανιγκό του έχει παραδώσει το "κλειδί" εκτέλεσης των στημένων φάσεων. Και σε αυτό το ματς ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του.
 
2. ΤΟ ΦΛΥΑΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 11' ΕΩΣ ΤΟ 58'

Ο Άρης δεν ήταν τόσο ουσιαστικός στο πρώτο ημίχρονο και στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου. Δεν είναι τυχαίο ότι είχε να κάνει τελική 47 λεπτά. Ένα ημίχρονο (σε χρόνο) δηλαδή. Στο 11ο λεπτό, ο Μπρούνο Γκάμα έγινε αποδέκτης της μπάλας κι έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή (το σουτ του Γιουνές στο 25' κόντραρε στον Μπανανά).

Οι "κίτρινοι" μέχρι και το 58ο έμοιαζαν να μην έχουν ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο και έχουν φλύαρη κατοχή της μπάλας, είτε να περιμένουν τον Πανιώνιο. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Χαμζά Γιουνές βρέθηκε σε θέση βολής εκτός περιοχής, επιχείρησε το σουτ, αλλά έφυγε πάνω από την εστία του Κότνικ.

3. ΠΑΤΗΣΕ "ΓΚΑΖΙ" ΜΕ ΓΙΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤΕΟ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο Άρης ξεκίνησε να πατά "γκάζι". Και να πατά στην αντίπαλη (του Πανιωνίου) περιοχή, βεβαίως. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς, ο Τυνήσιος φορ των "κιτρίνων" προσπάθησε με γυριστό μέσα από την περιοχή - ύστερα από σέντρα από αριστερά - να νικήσει τον Κότνικ. Ανεπιτυχώς, ωστόσο.

Έπειτα από οκτώ λεπτά (68'), οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση. Σε κόρνερ από τα δεξιά ο Χαμζά Γιουνές πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μάτιτς Κότνικ. Στο 70', ο Μπρούνο Γκάμα από τα αριστερά εκτέλεσε πανέξυπνα ένα φάουλ με τη μπάλα να περνάει, αλλά κανείς δεν έκανε την προβολή για να την στείλει στα δίχτυα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ματέο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Κότνικ, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σλοβένος γκολκίπερ απέκρουσε το σουτ του Αργεντινού εξτρέμ.

Γήπεδο: Πανιωνίου

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί:  Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (87' Οικονομίδης), Κεϊτά, Σπιριντόνοβιτς (75' Μανθάτης), Τσιλούλης (83' Σταυρόπουλος), Μασούρας, Ντουρμισάι.

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κούεστα, Τζανακάκης (56' Κωνσταντινίδης), Δεληζήσης, Μάβραϊ, Μενέντεθ, Σιώπης, Μπάσα (46' Ούγκο Σόουζα), Ματίγια (78' Μαρτίνες), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματέο Γκαρσία.

Γκολ: 41' Ντομίνγκες

Κάρτες: 64' Μασούρας, 66' Κεϊτά, 79' Κούρντι, 90' Μανθάτης / 55' Ματίγια


sport24

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη Θερινή Δημιουργική Απασχόληση - Όλες οι λεπτομέρειες

Καλαμαριά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη Θερινή Δημιουργική Απασχόληση - Όλες οι λεπτομέρειες

13:33 11/6/2026

Από 1 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου

Καλαμαριά: Προϊόντα απευθείας από παραγωγούς την Κυριακή με οικονομικές τιμές

Καλαμαριά: Προϊόντα απευθείας από παραγωγούς την Κυριακή με οικονομικές τιμές

13:19 11/6/2026

χωρίς μεσάζοντες

Καλαμαριά: Έτσι θα γίνει το πάρκο Κατράκη στη Νέα Κρήνη (φωτο)

Καλαμαριά: Έτσι θα γίνει το πάρκο Κατράκη στη Νέα Κρήνη (φωτο)

10:28 11/6/2026

Σε πρότυπο χώρο πρασίνου μετατρέπεται..

Καλαμαριά: Μετρό μέσα στο καλοκαίρι λέει ο Δήμας, χωρίς να πει ημερομηνία! (βιντεο)

Καλαμαριά: Μετρό μέσα στο καλοκαίρι λέει ο Δήμας, χωρίς να πει ημερομηνία! (βιντεο)

10:14 11/6/2026

ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Η Καλαμαριά ακριβότερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για αγορά σπιτιού! - Που είναι τα φθηνότερα

Η Καλαμαριά ακριβότερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για αγορά σπιτιού! - Που είναι τα φθηνότερα

09:49 11/6/2026

ενδιαφέροντα στοιχεία

Ξεκινούν οι εναέριοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Ξεκινούν οι εναέριοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

09:07 11/6/2026

Αντιπεριφέρεια Υγείας

Καλαμαριά: «Οι ΜΙΘΡΙΟΙ» κλείνουν απόψε την χορευτική σεζόν με γλέντι, φαγητό και ποτό

Καλαμαριά: «Οι ΜΙΘΡΙΟΙ» κλείνουν απόψε την χορευτική σεζόν με γλέντι, φαγητό και ποτό

08:54 11/6/2026

Ο Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς

Κλασικά Έπιπλα