Καλαμαριά: Η ΡΕΚΚ καταδικάζει τους δημοτικούς συμβούλους που αποχώρησαν

13/10/2018 08:50    Ανακοίνωση
H δημοτική παράταξη Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς με ανακοίνωσή της καταδικάζει την στάση των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων που αποχώρησαν και ανακοίνωσαν ότι ιδρύουν νέα δημοτική παράταξη.

«Ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών η ΡΕΚΚ δρομολόγησε δράσεις και πρωτοβουλίες που αποτυπώθηκαν στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 6ης Μαϊου 2018 , σύμφωνα με την οποία θα επιδιώξει την συγκρότηση ενός νέου αυτοδιοικητικού σχήματος μέσα από συναντήσεις με παρατάξεις του δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου , ενεργούς πολίτες, και άλλες συλλογικότητες στο χώρο της Καλαμαριάς. Μια επιτροπή ανέλαβε αυτές τις επαφές και άρχισε η πραγματοποίησή ορισμένων από αυτές. Σχετικά εκδόθηκε και ανακοίνωση δελτίο τύπου με παρόμοιο περιεχόμενο που  εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη της οκταμελούς δημοτικής ομάδας και του Συντονιστικού Συμβουλίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «ενώ ήταν σε εξέλιξη οι σχετικές διαδικασίες, οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι εντελώς αιφνιδιαστικά συνεπικουρούμενοι από μόλις άλλα τρία μέλη της παράταξης ανακοίνωσαν μέσω διαδικτύου την αποχώρησή τους από την παράταξη χωρίς καν να υποβληθούν στην προβλεπόμενη διαδικασία  να εκθέσουν τις απόψεις τους στη Δημοτική Ομάδα, στο Συντονιστικό Συμβούλιο και στη Γενική Συνέλευση της παράταξης». Οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι που αποχώρησαν από την παράταξη είναι οι Δέσποινα Αγγελοπούλου, Νεκτάριος Βουλγαράκης, Σταύρος Μαβίδης, και Άρης Τεμεκενίδης.

Τα μέλη της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς αναφέρουν ότι καταδικάζουν τη στάση τους αυτή , διότι  παραβίασαν τον κανόνα της συλλογικότητας και του δημοκρατικού διαλόγου για την επίλυση όλων των ζητημάτων , που αντιμετωπίζει η παράταξη.

«Οι έδρες δεν είναι ατομικά φέουδα»

«Η αιφνιδιαστική τους παραίτηση, που δε συνοδεύτηκε και από «παράδοση» των εδρών στην παράταξη είναι ενέργεια που αλλοιώνει την έκφραση του εκλογικού σώματος, όπως αποτυπώθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Οι ψηφοφόροι της ΡΕΚΚ εξέλεξαν οκτώ συμβούλους με το πρόγραμμα της ΡΕΚΚ με την εντολή να ολοκληρώσουν το έργο τους μέχρι τη λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής.

Οι σύμβουλοι δεν «κουβαλούν» τις έδρες και τις ψήφους μαζί τους σαν ατομικά τους «φέουδα». Μ αυτή την έννοια, η στάση τους έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα της απλής αναλογικής. Η ΡΕΚΚ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ τη λογική αυτή και τις ενέργειες που ακολούθησαν. Άλλωστε, στην επιστολή παραίτησής τους δεν διατυπώνουν  καμία ουσιαστική διαφωνία ή προγραμματική διαφοροποίηση με την παράταξη.

Η ΡΕΚΚ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τη δράση της με συλλογικές διαδικασίες , προσηλωμένη στους στόχους και στις επιδιώξεις της σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλογικών της οργάνων και τις προγραμματικές της διακηρύξεις. Επιδιώκουμε το μέλλον της Καλαμαριάς, να είναι καλύτερο από το παρόν της και ακόμα καλύτερο από το παρελθόν της» σημειώνεται στην ανακοίνωση.



dailythess

Επόμενο Προηγούμενο
 

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 17/7/2025

Από 17 Ιουλίου έως και Τετάρτη 23 Ιουλίου

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

14:04 17/7/2025

Για το μεγάλο πολυαθλητικό γεγονός του καλοκαιριού

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

12:23 17/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 17/7/2025

Πέμπτη 17/7

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

20:00 16/7/2025

17/07 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 16/7/2025

Τετάρτη 167

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

20:00 15/7/2025

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

17:30 15/7/2025

Τετάρτη 16 Ιούλ 2025

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

15:00 15/7/2025

16 Ιούν - 1 Αυγ 2025

Άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

Άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

11:27 15/7/2025

Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Κλασικά Έπιπλα