Κασόγκι: Τον διαμέλισαν ενώ ήταν ζωντανός - Πέθανε μέσα σε επτά λεπτά

17/10/2018 12:51    Αποκαλύψεις σοκ

Σύμφωνα με το middleeasteye.net, που επικαλείται μία πηγή από την Τουρκία, χρειάστηκαν επτά λεπτά για να πεθάνει ο Κασόγκι. Η πηγή υποστηρίζει ότι έχει ακούσει ολόκληρη την ηχογράφηση με τις τελευταίες στιγμές του δημοσιογράφου.

Οπως αναφέρει, έσυραν τον Κασόγκι από το γραφείο του Γενικού πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη σε διπλανό δωμάτιο και τον έβαλαν πάνω σε ένα τραπέζι.Εκεί άρχισαν να τον τεμαχίζουν, ενώ ακούγονταν οι κραυγές του πριν του κάνουν ένεση με μια άγνωστη αναισθητική ουσία και σιγήσει. 

«Ο πρόξενος απομακρύνθηκε από το δωμάτιο. Δεν υπήρξε προσπάθεια να τον ανακρίνουν. Είχαν έρθει για να τον σκοτώνουν» είπε η τουρκική πηγή στο Middle East Eye.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σαλάχ Μουχάμαντ αλ Τουμπάιγκι, επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του τμήματος ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, ήταν ένας από τους 15 πράκτορες που έφτασαν με ιδιωτικό τζετ στην Άγκυρα.

Όπως αναφέρει η πηγή, ο Τουμπάιγκι ήταν εκείνος που τεμάχισε το σώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου ενώ ήταν ακόμα ζωντανός. Καθώς άρχισε να διαμελίζει το σώμα του Κασόγκι, ο Τουμπάιγκι έβαλε ακουστικά και άρχισε να ακούει μουσική και συμβούλευσε και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο. «Όταν κάνω μια τέτοια δουλειά, ακούω μουσική. Πρέπει να κάνετε το ίδιο» ακούγεται στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο να λέει ο Τουμπάιγκι, σύμφωνα με την πηγή.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τρίλεπτη εκδοχή του ηχογραφημένου ντοκουμέντου δόθηκε στην εφημερίδα Sabah αλλά δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα.

Βασανίστηκε πριν... αποκεφαλιστεί

Ο Τζαμάλ Κασόγκι βασανίσθηκε πριν αποκεφαλισθεί εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak, η οποία επίσης επικαλείται ηχητική καταγραφή των γεγονότων.

Εξηγώντας ότι είχε πρόσβαση στις ηχητικές καταγραφές όσων ακολούθησαν, η Yeni Safak αναφέρει ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι βασανίσθηκε κατά τη διάρκεια ανάκρισης, οπότε και σαουδάραβες πράκτορες του έκοψαν τα δάκτυλά του. Στην συνέχεια, αποκεφαλίσθηκε,σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα δεν αναφέρει με ποιον τρόπο απέκτησε πρόσβαση στις ηχητικές καταγραφές.

Ηχητικές καραγραφές

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και η Washington Post με την οποία συνεργαζόταν ο δημοσιογράφος, έχουν αναφέρει την ύπαρξη ηχητικών καταγραφών που αποδεικνύουν ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι «ανακρίθηκε, βασανίσθηκε και στη συνέχεια δολοφονήθηκε» εντός του προξενείου. 

Είναι η πρώτη φορά που τουρκικό μέσο ενημέρωσης επικαλείται το περιεχόμενο των καταγραφών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο σαουδάραβας πρόξενος Μοχάμαντ Αλ-Οτάιμπι ακούγεται σε κάποιο σημείο να λέει: «Αυτό να το κάνετε έξω. Θα μου δημιουργήσετε προβλήματα».

Σε αυτό ένα πρόσωπο απαντά: «Αν θέλεις να ζήσεις όταν επιστρέψεις στην Σαουδική Αραβία, σκάσε».

Ο Μοχάμαντ Αλ-Οτάιμπι αναχώρησε χθες από την Κωνσταντινούπολη.


real

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Έρχονται 40 νέες προσλήψεις στον δήμο! (δείτε λεπτομέρειες)

Καλαμαριά: Έρχονται 40 νέες προσλήψεις στον δήμο! (δείτε λεπτομέρειες)

22:01 23/5/2026

για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα

Καλαμαριά: Μαμάδες και παιδιά δημιούργησαν μια κοινή ανάμνηση στο 10ο δημοτικό (φωτο)

Καλαμαριά: Μαμάδες και παιδιά δημιούργησαν μια κοινή ανάμνηση στο 10ο δημοτικό (φωτο)

18:23 23/5/2026

«Η μητρότητα είναι πράξη, όχι θεωρία»

Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη

Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη

17:17 23/5/2026

Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων

Τρεις νεαροί συνελήφθησαν για τη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών

Τρεις νεαροί συνελήφθησαν για τη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών

17:14 23/5/2026

στην Τριανδρία

Καλαμαριά: Δέσμευση Αράπογλου - Σε δυο χρόνια βασικό δίκτυο ποδηλατόδρομων (φωτο)

Καλαμαριά: Δέσμευση Αράπογλου - Σε δυο χρόνια βασικό δίκτυο ποδηλατόδρομων (φωτο)

16:58 23/5/2026

Η Δήμαρχος υποδέχθηκε μαθητές από την Ολλανδία

Καλαμαριά: Ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο για μόνιμες θέσεις εργασίας

Καλαμαριά: Ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο για μόνιμες θέσεις εργασίας

14:22 23/5/2026

ομόφωνη απόφαση μετά το κάλεσμα του συλλόγου εργαζομένων

Καλαμαριά: Ο Μαραθώνας γίνεται 100 χρονών και μας θέλει στο πλευρό του για την άνοδο

Καλαμαριά: Ο Μαραθώνας γίνεται 100 χρονών και μας θέλει στο πλευρό του για την άνοδο

13:49 23/5/2026

την Κυριακή κόντρα στον Ιωνικό

Κλασικά Έπιπλα