Στην Καλαμαριά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος

27/10/2018 15:44    Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος
Με ανθοδέσμες, ένα ποίημα και πολλά πλατιά χαμόγελα υποδέχτηκαν το πρωί παιδιά με σύνδρομο Down τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τη σύζυγο του Βλασία Παυλοπούλου στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, που βρίσκονται στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Παυλόπουλος επισκέφτηκε το κτίριο, ακριβώς ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια που πραγματοποίησε ο ίδιος τον Οκτώβριο του 2017 και δεσμεύτηκε πως «όσες φορές θα έρχομαι στη Θεσσαλονίκη θα είμαι κοντά σας. Και όσες φορές θα έρχεστε εσείς στην Αθήνα, το Προεδρικό Μέγαρο θα είναι ανοιχτό για πάντα. Γιατί στην Προεδρία της Δημοκρατίας δημιουργούμε παραδόσεις που ισχύουν ανεξάρτητα από το πρόσωπο του Προέδρου».

Δήλωσε πως κοντά στα παιδιά με σύνδρομο Down και στις οικογένειες τους «καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει άνθρωπος, αξία και προσωπικότητα». «Φαίνεται λίγο παράξενο, αλλά εδώ θα έπρεπε να βρίσκεται κανείς για να καταλάβει τι σημαίνει εφαρμογή των διατάξεων του Συντάγματος στην ουσία τους. Τι σημαίνει να υπερασπίζεσαι την αξία του ανθρώπου, να διασφαλίζεις την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου. Μέσα από τη δραστηριότητα του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος πραγματώνονται αρχές και αξίες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού και κυρίως η ισότητα με την έννοια της δικαιοσύνης» τόνισε σύμφωνα με το Αθηναικό πρακτορείο.

Ο κ.Παυλόπουλος προσέθεσε πως «ότι κάνω είναι στοιχειώδες χρέος της Πολιτείας απέναντι σας. Δεν κάνω κάτι, ίσα- ίσα αισθάνομαι ότι έχω ένα έλλειμμα» και απηύθυνε έκκληση σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν το Σύλλογο που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. «Επειδή ξέρω τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε θέλω να κάνω μια έκκληση σε κάθε άνθρωπο που έχει κάτι παραπάνω και του περισσεύει. Ας βοηθήσει όποιος μπορεί, είναι μια μεγάλη προσφορά στα παιδιά και στον άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της δημοκρατίας.


Φωτογραφία αρχείου. ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ



Από την πλευρά τουμ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Τσιφλίκης, τόνισε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει σταθεί επανειλημμένα στο πλευρό του Συλλόγου και όλοι εμείς οι γονείς τον θεωρούμε έναν άνθρωπο δικό μας, έναν άνθρωπο της οικογένειας μας, ένα άνθρωπο με Α κεφαλαίο».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε στην είσοδο του κτιρίου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά με σύνδρομο Down χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, έδειξαν τις χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες που ετοιμάζουν για το παζάρι τους και κέρασαν τον κ.Παυλόπουλο και τη σύζυγο του διάφορα εδέσματα.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της Χαρίκλειας Χατζησεβαστού, καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής ΑΠΘ. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα και είναι φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας είναι δυναμικότητας 52 ατόμων, ενώ η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης διαθέτει οχτώ διαμερίσματα όπου θα μπορούν να μένουν 16 άτομα με σύνδρομο Down.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Ξανά στο εδώλιο για τρεις βιασμούς ανηλίκων ο Λιγνάδης

Ξανά στο εδώλιο για τρεις βιασμούς ανηλίκων ο Λιγνάδης

19:26 17/6/2026

Αντιμέτωπος με αυστηρότερη ποινική μεταχείριση

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν περισσότερο κάποιους ανθρώπους – Ο ρόλος της μυρωδιάς και της μπίρας

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν περισσότερο κάποιους ανθρώπους – Ο ρόλος της μυρωδιάς και της μπίρας

19:21 17/6/2026

Τα κουνούπια δεν επιλέγουν τυχαία

Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής - Νέα δίωξη εις βάρος της Αν. Χαλκιά

Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής - Νέα δίωξη εις βάρος της Αν. Χαλκιά

18:37 17/6/2026

για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Κληρικός συνελήφθη για επεισόδιο σε βάρος της πεθεράς του

Κληρικός συνελήφθη για επεισόδιο σε βάρος της πεθεράς του

18:23 17/6/2026

Παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο

Καλαμαριά: Δε θα γίνει η άσκηση πυρκαγιάς στο Κόδρα, για τεχνικούς λόγους!

Καλαμαριά: Δε θα γίνει η άσκηση πυρκαγιάς στο Κόδρα, για τεχνικούς λόγους!

18:09 17/6/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει...

Καλαμαριά: Ένα καλοκαίρι όνειρο στις παιδικές βιβλιοθήκες - Όαση μάθησης και πολιτισμού

Καλαμαριά: Ένα καλοκαίρι όνειρο στις παιδικές βιβλιοθήκες - Όαση μάθησης και πολιτισμού

14:11 17/6/2026

αναλυτικά το πρόγραμμα των βιβλιοθηκών

Καλαμαριά: Ακυρώνονται και τα ''Κουριώτικα'' λόγω καιρού

Καλαμαριά: Ακυρώνονται και τα ''Κουριώτικα'' λόγω καιρού

11:27 17/6/2026

σύλλογος Μικρασιατών Κουριωτών ''ο Ταξιάρχης''

Κλασικά Έπιπλα