Ποιοι απεργούν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου

23/11/2018 15:40    24ωρη πανελλαδική απεργία

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 22/11/2018 συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00  π.μ. της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της  Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης μετέχουμε ενεργά στον διαρκή αγώνα των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων όλης της χώρας, μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ύφεσης, λιτότητας, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τα συνεχιζόμενα αντιλαϊκά μέτρα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ  στα «υποκατώτατα» δικαιώματα. ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ την  έμπρακτη αποκατάσταση όλων των βίαια καταστρατηγημένων εργασιακών ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

Η αύξηση της ανεργίας, η αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, μαζί με την επιβολή νέων  έμμεσων και άμεσων φόρων δημιουργούν αδιέξοδο και επιβάλλουν την οχύρωση του κλάδου και την αναδιάταξη των δυνάμεών μας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της ενημέρωσης, της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.

Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  δεν είναι αίτημα μόνο όσων έχουν καταφέρει να μείνουν στο επάγγελμα αλλά και των χιλιάδων συναδέλφων που αγωνίζονται να ξεφύγουν από την ανεργία  ανεχόμενοι τις δυσμενέστερες εργασιακές συνθήκες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

·         Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και ίσα δικαιώματα

·         Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

·         Στήριξη των Ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου (ΕΔΟΕΑΠ-ΤΕΑΣ-ΕΤΑΣ) από τις επιθέσεις των εργοδοτών.

·         Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης µε την εγγύηση του Κράτους. Δωρεάν δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους  ασφαλισμένους

·         Άµεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2019 και άµεση επιστροφή των παράνοµων µειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδομάτων γιορτών και επιδοµάτων αδείας

·         Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων

·         Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με πρόσχημα τη κρίση.

·         Μόνιµη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας – ρητή απαγόρευση πλειστηριασµού της.

·         Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματος, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

·         Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα της αυτοτελούς διεκδίκησης συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας

·         Ελεγκτικοί Μηχανισµοί: Ποσοτική και ποιοτική αναβάθµιση της υπηρεσιακής ικανότητας των ελεγκτικών µηχανισµών του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν και διασφαλίσουν την 24ωρη απεργία της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018. Συμμετέχουμε όλοι δυναμικά και ενωτικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις για

  ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

  ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ

  ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ: ΣΣΕ  που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ για όλους, δημοκρατική και αξιόπιστη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ»



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Σπουδαία κίνηση - Πολίτης δώρισε απινιδωτή σε δημοτικό σχολείο

Καλαμαριά: Σπουδαία κίνηση - Πολίτης δώρισε απινιδωτή σε δημοτικό σχολείο

17:51 24/5/2026

μια εξαίρετη πράξη ζωής

Δύο συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες άνω των 120.000 ευρώ

Δύο συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες άνω των 120.000 ευρώ

14:57 24/5/2026

σε Δυτική Μακεδονία και Δράμα

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

14:55 24/5/2026

σε περιοχή της Χαλκιδικής

Καλαμαριά: Εκδήλωση για τις «Αλλαγές στην Εφηβεία» - Γονείς συζήτησαν και ενημερώθηκαν στο 10ο δημοτικό

Καλαμαριά: Εκδήλωση για τις «Αλλαγές στην Εφηβεία» - Γονείς συζήτησαν και ενημερώθηκαν στο 10ο δημοτικό

14:49 24/5/2026

με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων

Καλαμαριά: Ένας γίγαντας... στο Ρεμέτζο - Παιδικά χαμόγελα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη

Καλαμαριά: Ένας γίγαντας... στο Ρεμέτζο - Παιδικά χαμόγελα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη

14:35 24/5/2026

Παρουσίαση βιβλίου του Ιωάννη Γλωσσόπουλου

Καλαμαριά: Συγκίνηση στην εκδήλωση του 20ου δημοτικού για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

Καλαμαριά: Συγκίνηση στην εκδήλωση του 20ου δημοτικού για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

13:30 24/5/2026

Μια σεμνή και βαθύτητα συγκινητική γιορτή

Καλαμαριά - ΧΟΘ: Δυο βραδιές γεμάτες γλέντι για όλους μπροστά στο δημαρχείο

Καλαμαριά - ΧΟΘ: Δυο βραδιές γεμάτες γλέντι για όλους μπροστά στο δημαρχείο

12:27 24/5/2026

Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Κλασικά Έπιπλα