Έρχονται φανάρια με προτεραιότητα στα λεωφορεία και πληροφορίες στους οδηγούς

26/11/2018 20:18    εγκρίθηκε το έργο
Ανοίγει ο δρόμος για την εκτέλεση του έργου ενοποίησης των κέντρων ελέγχου κυκλοφορίας για τους φωτεινούς σηματοδότες της Θεσσαλονίκης, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ενέκρινε σήμερα την δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, με ανοιχτή διαδικασία.

Στόχος του έργου είναι η λειτουργική ενοποίηση των τριών συστημάτων διαχείρισης κυκλοφορίας που υπάρχουν σήμερα, ώστε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης, να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση στων οχημάτων και να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά περιστατικά κυκλοφοριακού φόρτου. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής πληροφοριών και υπηρεσιών στον πολίτη και ενημέρωσης των μετακινούμενων κατά μήκος των βασικών οδικών αξόνων.

Τα συστήματα που λειτουργούν αυτή τη στιγμή προέρχονται από διαφορετικούς τεχνολογικούς παρόχους και αφορούν την κεντρική Θεσσαλονίκη, την οδό Τσιμισκή και τον απομακρυσμένο έλεγχο φωτεινής σηματοδότησης. Μέσω του έργου που προωθείται, τα κέντρα αυτά θα ενοποιηθούν ώστε να υπάρξει σύνδεση μεταξύ των υφιστάμενων ρυθμιστών κυκλοφορίας που σήμερα λειτουργούν ανεξάρτητα. Θα γίνουν, άλλωστε, παρεμβάσεις σε πάρα πολλούς κόμβους του οδικού δικτύου που καλύπτεται από φανάρια ώστε να ολοκληρωθούν συστήματα ελέγχου κυκλοφορίας, ανίχνευσης κυκλοφοριακού φόρτου, ενημέρωσης των οδηγών και εφαρμογής ολοκληρωμένων στρατηγικών.

Σύμφωνα, εξάλλου, με υπηρεσιακούς παράγοντες της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, το σύστημα θα είναι ανοιχτό, ώστε να εντάσσονται σε αυτό και άλλες περιοχές και εγκαταστάσεις, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να δίνεται η δυνατότητα προτεραιότητας σε αστικά λεωφορεία. Μάλιστα, προωθείται η χρήση ασύρματου δικτύου ρυθμιστών κυκλοφορίας ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από βλάβες στο καλωδιακό δίκτυο της Περιφέρειας κατά τη διάρκεια εργασιών για την εγκατάσταση άλλων υπόγειων δικτύων.


AΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Βρεφική Δράση «Κου-κουτί!» από το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

Βρεφική Δράση «Κου-κουτί!» από το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

20:00 5/3/2025

8 Μαρ - 12 Απρ 2025

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς για την Ημέρα της Γυναίκας

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς για την Ημέρα της Γυναίκας

17:45 5/3/2025

6/03 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Κλειστός σταθμός του Μετρό

Κλειστός σταθμός του Μετρό

14:00 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Με προπληρωμένες κάρτες θα πληρώνονται τα επιδόματα

Με προπληρωμένες κάρτες θα πληρώνονται τα επιδόματα

10:54 5/3/2025

Από πότε ξεκινά

Διακοπή υδροδότησης στην Καλαμαριά

Διακοπή υδροδότησης στην Καλαμαριά

10:51 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 5/3/2025

Τετάρτη 5/3

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

Συνάντηση της Δημάρχου Καλαμαριάς

20:00 4/3/2025

Χρύσας Αράπογλου με την Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανέθεσε σε εταιρεία φύλαξης

17:00 4/3/2025

Τη φύλαξη εξωτερικών και εσωτερικών χώρων σχολικών κτηρίων στο κέντρο της πόλης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Βυζάντιο

12:00 4/3/2025

Στο πλαίσιο του έργου «Αναπλάσεις Πράσινων διαδρομών στον Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 4/3/2025

Τρίτη 4/3

Κλασικά Έπιπλα