Νέοι από την Καλαμαριά στο Ιάσιο της Ρουμανίας

19/10/2017 09:27    εκπροσώπησαν την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης
Το διάστημα 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2017, νέοι-στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως  με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας , π. Ιουστίνου,εκπροσώπησαν την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς στην 5η Διεθνή Συνάντηση Ορθόδοξης Νεολαίας που διοργανώθηκε στο Ιάσιο της Ρουμανίας υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας, κ. Δανιήλ.

Στο όμορφο Ιάσιο, πόλη γεμάτη από την ευλογία να φιλοξενεί το ιερό σκήνωμα της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, 6.000 νέοι 16 έως 35 ετών από όλη την Ρουμανία, την Ουκρανία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Συρία, την Αφρική, την Κύπρο, την Ελλάδα κ.α  είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, σεμινάρια και προσκυνηματικές εξορμήσεις. Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν με την εγκάρδια υποδοχή της ελληνικής αποστολής στο αεροδρόμιο του Ιασίου που πλαισιώθηκε από παραδοσιακά τοπικά έθιμα. Ακολούθησαν επισκέψεις σε τρεις Μονές της ευρύτερης περιοχής του Ιασίου, όπου οι νέοι από την Καλαμαριά ήρθαν σε επαφή με την ιστορία των τοπικών Αγίων και την ορθόδοξη μοναστική παράδοση της Ρουμανίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η φαντασμαγορική τελετή έναρξης και αγιασμός στο GardenPalace, στο κέντρο του Ιασίου. Σημαίες από όλες της χώρες συμμετοχής συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής κυμάτισαν ενώπιον του πατριάρχη κ. Δανιήλ που χαιρέτισε την εκδήλωση ανακοινώνοντας το θέμα του συνεδρίου « Νέοι και η αναζήτηση της ελευθερίας». Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους πειρασμούς που εμποδίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο να ζήσει πραγματικά ελεύθερος και τόνισε την αξία της ζωής κατά τηνΟρθόδοξης πίστη που οδηγεί στην ελευθερία και την Αλήθεια, που είναι ο ίδιος ο Τριαδικός Θεός. Πάνω σ’ αυτήν τη θεματικήβασίστηκαν και τα σεμινάρια της επόμενης μέρας. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες και υπό την καθοδήγηση ιερέων, δασκάλων και κατηχητών πραγματοποίησαν εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή ιδεών τα συμπεράσματα των οποίων αποτυπώθηκαν μέσα από το θέατρο, την ζωγραφική και την λογοτεχνία. Την Κυριακή πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Καθεδρικό Ναό της Οσίας Παρασκευής όπου πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου, Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος μαζί με τις αποστολές από την Ελλάδα, την Κρήτη και την Κύπρο τέλεσαν Ιερό Τρισάγιο στον μνημείο των πεσόντων του Ιερού λόχου και  του Α. Υψηλάντη, στην Ι. Μονή Τριών Ιεραρχών υπενθυμίζοντας  την ιδιαίτερη σημασία του Ιασίου για τον ελληνισμό αφού αποτέλεσε τον τόπο όπου άναψε η φλόγα της Επανάστασης το Φεβρουάριο του 1821.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την εντυπωσιακή παρέλαση των νέων στο κέντρο του Ιασίου που κράτησε δύο ώρες υπό την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και ύμνων, ενώ το βράδυ οι νέοι είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν στην ανοιχτή συναυλία ζωντανής  μουσικής που έδωσαν διάσημα συγκροτήματα της Ρουμανίας. Το συνέδριο  «ΙΤΟ 2017», στο Ιάσιο πέτυχε τελικά του σκοπούς που είχαν τεθεί δεδομένου ότι δημιουργήθηκαν οι αφορμές για διαπολιτισμικό διάλογο, προβληματισμό και ελεύθερη έκφραση της Ορθόδοξης νεολαίας. Οι όμορφες φιλίες με νέους από ομόδοξες χώρες σφράγισαν τις  μνήμες των παιδιών από την Ελλάδα με το μήνυμα ότι η Ορθοδοξία δεν γνωρίζει όρια!


Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

20:24 15/4/2024

Ποια θα είναι στους δρόμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

20:22 15/4/2024

Δευτέρα 15/4 και Τρίτη 16/04

Δήμος Καλαμαριάς:  Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

Δήμος Καλαμαριάς: Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

18:00 6/4/2024

Δωρεάν εξετάσεις και δράσεις ενημέρωσης

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

14:20 5/4/2024

Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στην Βόρεια Ελλάδα

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

14:11 5/4/2024

5/04 - 9:00 πμ - 6/04 - 3:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:18 5/4/2024

Παρασκευή 05/04, Σάββατο 06/04 και Κυριακή 07/04

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

20:15 3/4/2024

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του ΝΑΟΚΘ, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:01 3/4/2024

Τετάρτη 03/04 και Πέμπτη 04/04

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

20:24 1/4/2024

Πλήρως ανανεωμένος ο στόλος λεωφορείων του ΟΑΣΘ από την 1 Ιανουαρίου του 2025

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

18:00 1/4/2024

Ένα ρέκβιεμ με τις νότες του Μότσαρτ

Κλασικά Έπιπλα