«Φρούριο» σήμερα το κέντρο – Για την επίσκεψη Τσίπρα

14/12/2018 08:56    ομιλία στο Παλέ και συγκεντρώσεις
«Φρούριο» θα θυμίζει από αργά το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή (14/12) η Θεσσαλονίκη για την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλέ ντε Σπορ, στις 19.30, με ομιλητή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και κεντρικό σύνθημα «Ναι στη Μακεδονία της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, Οχι στο μίσος και τον Εθνικισμό».

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη τόσο ο Αντιστράτηγος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, όσο και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, με το Αστυνομικό Μέγαρο της Μοναστηρίου να γίνεται το προσωρινό τους «σπίτι», ώστε να υπάρξουν τα απαραίτητα σχέδια εν όψει της σημερινής ημέρας.

Ειδικότερα, σήμερα έχουν ανακοινωθεί τρεις διαφορετικές αντισυγκεντρώσεις, οι δύο από ομάδες του facebook για το Μακεδονικό και η μία από αντιεξουσιαστές. Για το Μακεδονικό έχει γίνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, αλλά και διαφορετικό κάλεσμα για παρουσία στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο όπου θα γίνει η ομιλία του Αλ. Τσίπρα. Η τρίτη θα γίνει από αντιεξουσιαστές στην Καμάρα.

Να σημειωθεί πως θεωρείται απίθανο να επιτραπεί αντισυγκέντρωση έξω από το χώρο του Παλέ ντε Σπορ, με την αστυνομία να στοχεύει στον περιορισμό της στο χώρο του Λευκού Πύργου.

Η κόντρα με τη ΝΔ με «πόλεμο» ανακοινώσεων

Υπενθυμίζεται πως εδώ και μέρες έχει ξεσπάσει «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ με αφορμή τις αντισυγκεντρώσεις για το μακεδονικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν παίρνει αποστάσεις από τα «φασιστικά αίσχη των εθνικιστικών ομάδων που διοργανώνουν αντισυγκέντρωση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη», αλλά και πως «ουσιαστικά προαναγγέλλει έκτροπα την Παρασκευή, καταλογίζοντας προκαταβολικά στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για αυτά».

Στην εν λόγω ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει πως «Ο δημοκρατικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας θα απαντήσει αποφασιστικά μέσα από τη μαζική του συμμετοχή στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων και των τρίκυκλων έχει τελειώσει και όσοι θέλουν να την αναβιώσουν θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει».

«Το κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία με ύβρεις, συκοφαντίες, αντισυγκεντρώσεις και υποθάλποντας τη βία κατά των πολιτικών του αντιπάλων, έχει το θράσος να διαμαρτύρεται», απάντησε η ΝΔ τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης. «Η Νέα Δημοκρατία από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα βρίσκεται στο Συνέδριό της στην Αθήνα και μαζί της θα είναι και το ΕΛΚ. Ο κ. Τσίπρας ας κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει. Του ευχόμαστε αυτή τη φορά να έχει γύρω του περισσότερους ακροατές παρά αστυνομικούς», προσθέτει η Πειραιώς.

«Θλίψη να κλείνει το Πανεπιστήμιο για τον Πρωθυπουργό»

Παράλληλα, ανακοινώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πως θα «κατεβάσει ρολά» από τις 17.00 και μετά, προκαλώντας την αντίδραση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κας Όλγας Γεροβασίλη.

Όπως δήλωσε η κα. Γεροβασίλη «Κοιτάξτε, υπάρχουν συζητήσεις και προθέσεις να βρεθούν διάφορες ομάδες, άλλες για να αντιδράσουν στην παρουσία του πρωθυπουργού και άλλες όχι. Αυτό είναι δικαίωμά τους, είμαστε μία δημοκρατική χώρα. Κατά συνέπεια θα πρέπει να το δούμε και να το αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο, αυτό που μας απασχολεί περισσότερο σε πολιτικό επίπεδο είναι ότι προαναγγέλλονται επεισόδια από μίντια αλλά όχι μόνο. Είδα με θλίψη ότι ανακοινώθηκε κλειστό το Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) αύριο και με απουσία του πρυτάνεως φυσικά από τη Θεσσαλονίκη, γιατί υπήρχε συνέδριο προγραμματισμένο. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνω γιατί μια ομιλία του πρωθυπουργού εντός Ελλάδας υπαγορεύει να μείνει κλειστό ένα πανεπιστήμιο».


Τάσος Θωμάς

typosthes

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

20:24 15/4/2024

Ποια θα είναι στους δρόμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

20:22 15/4/2024

Δευτέρα 15/4 και Τρίτη 16/04

Δήμος Καλαμαριάς:  Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

Δήμος Καλαμαριάς: Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

18:00 6/4/2024

Δωρεάν εξετάσεις και δράσεις ενημέρωσης

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

14:20 5/4/2024

Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στην Βόρεια Ελλάδα

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

14:11 5/4/2024

5/04 - 9:00 πμ - 6/04 - 3:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:18 5/4/2024

Παρασκευή 05/04, Σάββατο 06/04 και Κυριακή 07/04

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

20:15 3/4/2024

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του ΝΑΟΚΘ, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:01 3/4/2024

Τετάρτη 03/04 και Πέμπτη 04/04

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

20:24 1/4/2024

Πλήρως ανανεωμένος ο στόλος λεωφορείων του ΟΑΣΘ από την 1 Ιανουαρίου του 2025

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

18:00 1/4/2024

Ένα ρέκβιεμ με τις νότες του Μότσαρτ

Κλασικά Έπιπλα