Με ηλεκτρικό πατίνι μπορούν να μετακινούνται οι Θεσσαλονικείς!

18/12/2018 02:15     Lime
Την δυνατότητα να κινούνται με ηλεκτρονικά πατίνια, τα οποία εντοπίζουν με ειδική εφαρμογή στο κινητό τους και "ξεκλειδώνουν" έναντι αντιτίμου 1 ευρώ (συν 0,15 λεπτά για κάθε λεπτό διαδρομής) έχουν πλέον οι Θεσσαλονικείς, ως οι κάτοικοι της πρώτης μεσογειακής πόλης, στην οποία αποκτά παρουσία η καινοτόμος εταιρεία έξυπνης κινητικότητας Lime, ήδη παρούσα σε 140 αστικά κέντρα.

Για τα πατίνια, που διαθέτουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

Ο/Η αναβάτης εντοπίζει το πλησιέστερο πατίνι μέσω του app στο κινητό του/της και αφού το χρησιμοποιήσει, το σταθμεύει στο τέλος της διαδρομής του/της, όπου το παραλαμβάνει ο επόμενος ή η επόμενη.

Τα ηλεκτρικά πατίνια κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 25χλμ/ώρα, λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και -σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας- είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Το βράδυ συλλέγονται και επαναφορτίζονται.

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι διαθέσιμα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, έγινε σήμερα ο πρώτος πολίτης της πόλης που οδήγησε το ηλεκτρικό πατίνι της Lime στους δρόμους της. "Είναι σημαντικό και ταυτόχρονα ενδεικτικό της αυξημένης αναγνωρισιμότητας της πόλης μας, το γεγονός ότι η Lime επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει τη διαδρομή της στις χώρες της Μεσογείου.

Η Lime με τα ηλεκτρικά της σκούτερ-πατίνια συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της πόλης, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αποφόρτιση του κυκλοφοριακού βάρους για τους ίδιους τους κατοίκους" επισήμανε ο κ.Πεγκας, ενώ ο Νίκος Χατζηδάκης, Operations Manager της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε: "Η Θεσσαλονίκη είναι μια νεανική, ζωντανή πόλη η οποία αγκαλιάζει την καινοτομία και είμαι σίγουρος πως οι Θεσσαλονικείς θα λατρέψουν τον νέο αυτό τρόπο μετακίνησης στην πόλη ο οποίος είναι οικολογικός και καινοτόμος".


ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Γιώργος Νταλάρας και Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Γης

Γιώργος Νταλάρας και Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Γης

18:14 26/7/2025

Κυριακή 31/8

Διακοπή λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης για 1 μήνα

Διακοπή λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης για 1 μήνα

12:00 26/7/2025

Πότε θα κλείσει

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 26/7/2025

Σάββατο 26/7

Μπαλέτο: Η Λίμνη των Κύκνων στο Θέατρο Δάσους

Μπαλέτο: Η Λίμνη των Κύκνων στο Θέατρο Δάσους

20:59 25/7/2025

28/7 - 29/7

Ο Φοίνικας απέκτησε και πάλι το δικό του ΚΑΠΗ

Ο Φοίνικας απέκτησε και πάλι το δικό του ΚΑΠΗ

15:00 25/7/2025

Νέες κοινωνικές υποδομές στην υπηρεσία των πολιτών

Νέα εφαρμογή στα λεωφορεία

Νέα εφαρμογή στα λεωφορεία

11:00 25/7/2025

Ψηφιακά εισιτήρια, τι πληροφορίες θα δίνει

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 25/7/2025

Παρασκευή 25/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:59 24/7/2025

Από Πέμπτη 24 Ιουλίου έως Τετάρτη 30 Ιουλίου

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς για Μετρό και Πόντου ο Νίκος Ταχιάος

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς για Μετρό και Πόντου ο Νίκος Ταχιάος

18:10 24/7/2025

Συνάντηση εργασίας για το Μετρό και την διάνοιξη της Πόντου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

16:17 24/7/2025

Με συμμετοχή φορέων

Κλασικά Έπιπλα