Πενθήμερη εκδρομή στη Σμύρνη διοργανώνει η Μητρόπολη Καλαμαριάς

25/1/2019 03:27    δειτε το πρόγραμμα
Πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Σμύρνη, από 07 εως 11 Φεβρουαρίου, διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Για πληροφορίες - κρατήσεις συμμετοχής
Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως Μ. Χρυσάνθου 1   τηλέφωνο 2310 481810

Το πρόγραμμα της εκδρομής διατίθεται από τα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως και σε όλους τους Ι. Ναούς

Δείτε το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί στην εκδρομή

1η ΗΜΕΡΑ (Πέμπτη 07.02):ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ(575χλμ)

Συγκέντρωση στις 14.45 στον αύλειο χώρο του Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονος Βότση και αναχώρηση 15:00 το μεσημέρι με προορισμό τα ιστορικά μικρασιατικά παράλια. Με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Άφιξη στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τoν έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, επισκεπτόμαστε τα καταστήματα TRAVEL VALUE – EVEREST για αγορές, καφέ και περνώντας την γέφυρα των Κήπων, φτάνουμε στον τούρκικο συνοριακό σταθμό των Υψάλων. Περνώντας έξω από την Κεσσάνη φτάνουμε στη Μάδυτο από όπου με φέρυ-μπόουτ διασχίζουμε τα στενά των Δαρδανελίων. Άφιξη γύρω στις 00.00-01.00 στο Τσανάκκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ (Παρασκεύη 08.02):ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΑΙΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ -ΣΜΥΡΝΗ(350χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση στις 08.00πμ. Δια μέσου μιας πανέμορφης διαδρομής στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Ίδη, συνεχίζουμε για Αδραμύττιο για να φτάσουμε στο γραφικό Αϊβαλί, τη γενέτειρα του Φώτη Κόντογλου και του Ηλία Βενέζη, τις αλλοτινές Κυδωνιές. Στην γειτονία του λιμανιού θα δούμε τα παλιά εργοστάσια κατεργασίας ελαιολάδου και παράγωγης σαπουνιού, τα αλλοτινά αρχοντικά με τις νεοκλασικές τους επιρροές, τις παλιές ελληνικές εκκλησιές του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Γεωργίου που το 1924 μετατράπηκαν σε τζαμιά και ανακαινίστηκαν πρόσφατα. Εν συνεχεία επίσκεψη στα πανέμορφα Μοσχονήσια, πρόκειται για 22 μικρές νησίδες και μια πιο μεγάλη το Μοσχονήσι(ALIBEY ADASI),δημοφιλές θέρετρο των Κυδωνιωτών κατά τον 19ο αιώνα, όπου υπάρχει και σώζεται η εκκλησία των Ταξιαρχών, που λειτουργεί σήμερα ως ιδιωτικό μουσείο.. Συνεχίζουμε για την Αρχαία Πέργαμο, κατά την  περιήγηση με το πούλμαν στη παλιά πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων την περίφημη Κόκκινη Εκκλησία που χτίστηκε τον 6ο αιώνα επί του Ιουστινιανού, την Παλιά Ελληνική συνοικία και τέλος θα ξεναγηθούμε στο Ασκληπιείο, έναν χώρο που αποτελούσε κέντρο θεραπείας και ήταν προφανώς αφιερωμένος στον θεό της ιατρικής, τον Ασκληπιό. Στην συνέχεια, αναχώρηση δια μέσου Μενεμένης, φτάνουμε στην πολυπόθητη Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ(Σάββατο 09.02):ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΣΟΣ-ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ-ΣΜΥΡΝΗ (205χλμ)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Έφεσο, την αρχαία Ιωνική πόλη που υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα της Μεσογείου και διατηρεί πολλά μνημεία της Ελληνικής και Ρωμαϊκής περιόδου και των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού. Είναι η πρώτη σε σειρά αναφοράς εκκλησία της Αποκαλύψεως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Εφέσου με τις άριστα διατηρημένες αρχαιότητες. Θα περπατήσουμε την οδό των Κουρητών, θα δούμε από κοντά την περίφημη βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο, τα λουτρά, την αγορά, τα δημόσια κτίρια κ.ά. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Βασιλική του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, που χτίστηκε από τον Ιουστινιανό πάνω στον τάφο του Αγίου, στο λόφο του Αγιασουλούκ. Έχει μήκος 130 μ. και πλάτος 40 μ. και διατηρείται σχετικά σε καλή κατάσταση. Αμέσως μετά επίσκεψη στο Κιρκιντζέ, χωρίο εξακοσίων κατοίκων σήμερα, που ονομάζεται Sirince(Σιρίντζε) και φωλιάζει στις πλαγίες των λόφων, 350μ πάνω από τη θάλασσα ανάμεσα σε πυκνά δάση. Ο Κιρκιντζές μοιάζει εκπληκτικά με τα χωριά του Πηλίου, η αρχιτεκτονική του είναι καθαρά Οθωμανική-Βαλκανική, "χωριάτικη". Στα μικρά πλακόστρωτα δρομάκια ντόπιοι αγρότες πωλούν προϊόντα της περιοχής. Σώζονται οι δυο τελευταίες εκκλησίες που αναφέρει η Διδώ Σωτηρίου στα «Ματωμένα Χώματα», ο υποτυπωδώς ανταστηλωμένος με δωρεά Αμερικανικού Χριστιανικού οργανισμού Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος (1805) και ο υπό αναστήλωση Άγιος Δημήτριος (1849). Σώζεται και το παλιό ελληνικό σχολείο στην είσοδο του χωριού όπου σήμερα λειτουργεί εστιατόριο. Επιστροφή στη Σμύρνη για να περιηγηθούμε στο κέντρο της παλιάς πόλης, όπου θα δούμε τα λίγα κτίρια που σώζονται. Το Τελωνείο στο Κορδόνι, την παραλιακή Λεωφόρο, την κεντρική Πλατεία Κόνακ (Konak) όπου είναι και ο Πύργος Ρολογιού που είναι το σύμβολο της Σμύρνης με το παλιό Διοικητήριο, την ελληνική γειτονιά της Πούντας, το ναό του Αγ. Βουκόλου που έχει αποκατασταθεί τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο της Σμύρνης και χρησιμοποιείται ως πολιτιστικό κέντρο, το κτίριο που θα στέγαζε το ελληνικό Πανεπιστήμιο Ιωνίας, αλλά δεν πρόλαβε να λειτουργήσει. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το δείπνο. Διαν/ση.

4η ΗΜΕΡΑ(Κυριακή 10.02): ΣΜΥΡΝΗ-ΚΡΗΝΗ(ΤΣΕΣΜΕ)-ΒΟΥΡΛΑ-ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΣΜΥΡΝΗ (195χλμ)

Σήμερα ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους θα κατευθυνθούμε προς το παραθαλάσσιο Τσεσμέ, την παλιά ελληνική Κρήνη ακριβώς απέναντι από την Χίο, στην δυτική άκρη της χερσονήσου της Ερυθραίας, όπου στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ.Χαραλάμπους, πολιούχου της Μητρόπολης Κρήνης Μ.Ασίας, θα συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία που θα τελέσει η Α.Θ.Π Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίος, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Ν.Κρήνης & Καλαμαρίας κ.Ιουστίνου. Μετά το πέρας της λειτουργίας θα κατευθυνθούμε προς τα Αλάτσατα, όπου σώζεται Αλατσατιανή Παναγιά, η μητρόπολη των Αλατσάτων της Ερυθραίας, και σήμερα να λειτουργεί ως μουσουλμανικό τέμενος. Στη συνέχεια η πορεία μας, μας οδηγεί στα Βουρλά, την γενέτειρα της Φιλιώς Χαϊδεμένου και την Σκάλα Βουρλών (αρχ. Κλαζομεναί), όπου σώζεται το σπίτι του ποιητή Γιώργου Σεφέρη. Επιστροφή στην Σμύρνη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ(Δευτέρα 11.02): ΣΜΥΡΝΗ-ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (890χλμ)

Πρωινό και αναχωρούμε στις 08.00 με τις αποσκευές μας για το Τσανάκαλε, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο ferry boat και διασχίζοντας τα στενά του Ελλησπόντου φθάνουμε στην Καλλίπολη, γενέτειρα της Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, φτάνουμε στην πόλη μας γεμάτοι από όμορφες αναμνήσεις.


Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τιμές και τι περιλαμβάνουν αυτές


Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:48 24/4/2024

Τετάρτη 24/04 και Πέμπτη 25/04

Δήμος Καλαμαριάς: Εκτός λειτουργίας στις 26/4 για τεχνικούς λόγους τηλεφωνικές γραμμές και ίντερνετ

Δήμος Καλαμαριάς: Εκτός λειτουργίας στις 26/4 για τεχνικούς λόγους τηλεφωνικές γραμμές και ίντερνετ

13:46 24/4/2024

Παρασκευή 26-4-2024 και κατά τις ώρες 11:00 έως 15:00

Η ιστορία της προσφυγικής Καλαμαριάς αναβιώνει στο Βασιλικό Θέατρο

Η ιστορία της προσφυγικής Καλαμαριάς αναβιώνει στο Βασιλικό Θέατρο

10:00 23/4/2024

23/04 - 8:30 μμ - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:23 22/4/2024

Δευτέρα 22/4 και Τρίτη 23/04

Έρχεται η 36η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς

Έρχεται η 36η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς

09:00 20/4/2024

Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής

To Graffiti επιστρέφει στην πόλη του

To Graffiti επιστρέφει στην πόλη του

09:00 19/4/2024

ΖΩγραφίζοντας την Καλαμαριά και την Πλατεία Σκρα

Ημερίδα του Δήμου Καλαμαριάς σε συνδιοργάνωση με το ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Ημερίδα του Δήμου Καλαμαριάς σε συνδιοργάνωση με το ΔΙ.ΠΑ.Ε.

09:00 16/4/2024

16/04 - 4:30 μμ - 5:00 μμ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

20:24 15/4/2024

Ποια θα είναι στους δρόμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

20:22 15/4/2024

Δευτέρα 15/4 και Τρίτη 16/04

Έναρξη νέων τμημάτων μαζικού αθλητισμού για ενήλικες

Έναρξη νέων τμημάτων μαζικού αθλητισμού για ενήλικες

09:00 15/4/2024

Νέα τμήματα μαζικού αθλητισμού για ενήλικες

Κλασικά Έπιπλα